Dobry posiłek
wstecz
Naszym celem
Misja szpitala
Twoje życie w sprawności
Jadłospis 1 kwietnia – 7 kwietnia
5.04.2024
Obiad
Dieta podstawowa |
---|
Dyniowa z makaronem 400 ml (gluten-pszenica, mleko, seler) Ziemniaki gotowane 200 g Ryba pieczona (Morszczuk) 100 g (ryba) Sałatka z kapusty czerwonej z olejem 200 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml |
Dieta cukrzycowa |
---|
Dyniowa z makaronem 400 ml (gluten-pszenica, mleko, seler) Ziemniaki gotowane 200 g Ryba pieczona (Morszczuk) 100 g (ryba) Sałatka z kapusty czerwonej z olejem 200 g Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml |
Kolacja
Dieta podstawowa |
---|
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (gluten-pszenica, gluten-żyto) Chleb Graham 50 g (gluten-pszenica) Masło 83% tł. 15 g (mleko) Pasta z jaj z koperkiem -dieta 80 g (jaja, mleko) Pomidor 80 g Sałata zielona 20 g Herbata czarna z/c 250 ml |
Dieta cukrzycowa |
---|
Chleb Graham 100 g (gluten-pszenica) Masło 83% tł. 15 g (mleko) Pasta z jaj z koperkiem -dieta 80 g (jaja, mleko) Pomidor 80 g Sałata zielona 20 g Herbata czarna b/c 250 ml |
4.04.2024
Obiad
Dieta podstawowa |
---|
Barszcz biały z ziemniakami 400 ml (gluten-pszenica, mleko, seler, gluten-żyto) Risotto z mięsem wieprzowym i warzywami 440 g (seler) Sos pomidorowy 100 ml (gluten-pszenica) Surówka wykwintna z olejem b/c 100 g (jaja, gorczyca) Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml |
Dieta cukrzycowa |
---|
Barszcz biały z ziemniakami 400 ml (gluten-pszenica, mleko, seler, gluten-żyto) Risotto z mięsem wieprzowym i warzywami 440 g (seler) Sos pomidorowy 100 ml (gluten-pszenica) Surówka wykwintna z olejem b/c 100 g (jaja, gorczyca) Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml |
Kolacja
Dieta podstawowa |
---|
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (gluten-pszenica, gluten-żyto) Chleb Graham 50 g (gluten-pszenica) Masło 83% tł. 15 g (mleko) Szynka sołtysa wieprzowa 40 g Galaretka drobiowa 100 g (seler) Pomidor 80 g Sałata zielona 20 g Herbata czarna z/c 250 ml |
Dieta cukrzycowa |
---|
Chleb Graham 100 g (gluten-pszenica) Masło 83% tł. 15 g (mleko) Szynka sołtysa wieprzowa 40 g Galaretka drobiowa 100 g (seler) Pomidor 80 g Sałata zielona 20 g Herbata czarna b/c 250 ml |
3.04.2024
Obiad
Dieta podstawowa |
---|
Zupa z soczewicy 400ml (gluten-pszenica, seler) Ziemniaki gotowane 200 g Kotlet mielony drobiowy 100 g (gluten-pszenica, jaja) Buraczki gotowane drobno tarte 100 g Sałatka szwedzka z olejem b/c 100 g (gorczyca) Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml |
Dieta cukrzycowa |
---|
Zupa z soczewicy 400ml (gluten-pszenica, seler) Ziemniaki gotowane 200 g Zrazik drobiowy z udźca gotowany mielony 100 g (gluten-pszenica, jaja) Buraczki gotowane drobno tarte 100 g Sałatka szwedzka z olejem b/c 100 g (gorczyca) Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml |
Kolacja
Dieta podstawowa |
---|
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (gluten-pszenica, gluten-żyto) Chleb Graham 50 g (gluten-pszenica) Masło 83% tł. 15 g (mleko) Szynkowa dębowa 40 g Twarożek 50 g (mleko) Pomidor 80 g Sałata 20g Herbata czarna z/c 250 ml |
Dieta cukrzycowa |
---|
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (gluten-pszenica, gluten-żyto) Chleb Graham 50 g (gluten-pszenica) Masło 83% tł. 15 g (mleko) Szynkowa dębowa 40 g Twarożek 50 g (mleko) Pomidor 80 g Sałata 20g Herbata czarna z/c 250 ml |
2.04.2024
Obiad
Dieta podstawowa |
---|
Brokułowa z ryżem 400 ml (mleko, seler) Ziemniaki gotowane 200 g Gulasz warzywny z ciecierzycą 150 g (gluten-pszenica, seler) Surówka z marchwi z olejem 200 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml |
Dieta cukrzycowa |
---|
Brokułowa z ryżem 400 ml (mleko, seler) Ziemniaki gotowane 200 g Gulasz warzywny z ciecierzycą 150 g (gluten-pszenica, seler) Surówka z marchwi z olejem 200 g Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml Kisiel cytrynowy 150ml |
Kolacja
Dieta podstawowa |
---|
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (gluten-pszenica, gluten-żyto) Chleb Graham 50 g (gluten-pszenica) Masło 83% tł. 15 g (mleko) Pasta z ryby gotowanej (morszczuk) z warzywami 80 g (ryba, seler) Pomidor 90 g Rukola 10 g Herbata czarna z/c 250 ml |
Dieta cukrzycowa |
---|
Chleb Graham 100 g (gluten-pszenica) Masło 83% tł. 15 g (mleko) Pasta z ryby gotowanej (morszczuk) z warzywami 80 g (ryba, seler) Pomidor 90 g Rukola 10 g Herbata czarna b/c 250 ml |
wstecz