Dobry posiłek
wstecz
Naszym celem
Misja szpitala
Twoje życie w sprawności
Jadłospis 18 marca – 24 marca
22.03.2024
Obiad
Dieta podstawowa |
---|
Szpinakowa z zacierką 400 ml (gluten-pszenica, mleko, jaja, seler) Ziemniaki gotowane 0 200 g Ryba smażona (Morszczuk) 100 g (gluten-pszenica, jaja, ryba) Sałatka z kapusty czerwonej 200 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml |
Dieta cukrzycowa |
---|
Szpinakowa z zacierką 400 ml (gluten-pszenica, mleko, jaja, seler) Ziemniaki gotowane 0 200 g Ryba gotowana (Morszczuk) 100 g (ryba) Sałatka z kapusty czerwonej 200 g Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml Wafle ryzowe 30g |
Kolacja
Dieta podstawowa |
---|
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (gluten-pszenica, gluten-żyto) Chleb Graham 50 g (gluten-pszenica) Masło 83% tł. 15 g (mleko) Pasta jajeczna z koperkiem 80 g (mleko) Pomidor 80 g Sałata zielona 20 g Herbata czarna z/c 250 ml |
Dieta cukrzycowa |
---|
Chleb Graham 100 g (gluten-pszenica) Masło 83% tł. 15 g (mleko) Pasta jajeczna z koperkiem 80 g (mleko) Pomidor 80 g Sałata zielona 20 g Herbata czarna b/c 250 ml |
21.03.2024
Obiad
Dieta podstawowa |
---|
Barszcz biały z ziemniakami 400 ml (gluten-pszenica, gluten-żyto, mleko, seler) Kaszotto jęczmienne z mięsem wieprzowym i warzywami 440 g (gluten-jęczmień, seler) Sos pomidorowy 100 ml (gluten-pszenica) Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml |
Dieta cukrzycowa |
---|
Barszcz biały z ziemniakami 400 ml (gluten-pszenica, gluten-żyto, mleko, seler) Kaszotto jęczmienne z mięsem wieprzowym i warzywami 440 g (gluten-jęczmień, seler) Sos pomidorowy 100 ml (gluten-pszenica) Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml Jogurt naturalny 150ml (mleko) |
Kolacja
Dieta podstawowa |
---|
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (gluten-pszenica, gluten-żyto) Chleb Graham 50 g (gluten-pszenica) Masło 83% tł. 15 g (mleko) Pierś delikatna drobiowe 40 g Pasta z twarogu z koperkiem 50 g (mleko) Pomidor 50 g Sałata zielona 20 g Herbata czarna z/c 250 ml |
Dieta cukrzycowa |
---|
Chleb Graham 100 g (gluten-pszenica) Masło 83% tł. 15 g (mleko) Pierś delikatna drobiowe 40 g Pasta z twarogu z koperkiem 50 g (mleko) Pomidor 50 g Sałata zielona 20 g Herbata czarna b/c 250 ml |
20.03.2024
Obiad
Dieta podstawowa |
---|
Pieczarkowa z makaronem 400 ml (gluten-pszenica, mleko, seler) Ziemniaki gotowane 200 g Pulpet drobiowy 100 g (gluten-pszenica, jaja) Sos pietruszkowy 100 ml (gluten-pszenica, mleko, seler) Surówka z marchwi i chrzanu 200 g (mleko) Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml |
Dieta cukrzycowa |
---|
Pieczarkowa z makaronem 400 ml (gluten-pszenica, mleko, seler) Ziemniaki gotowane 200 g Pulpet drobiowy 100 g (gluten-pszenica, jaja) Sos pietruszkowy 100 ml (gluten-pszenica, mleko, seler) Surówka z marchwi i chrzanu 200 g (mleko) Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml Budyń o smaku waniliowym b/c 150ml (gluten-pszenica, mleko) |
Kolacja
Dieta podstawowa |
---|
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (gluten-pszenica, gluten-żyto) Chleb Graham 50 g (gluten-pszenica) Masło 83% tł. 15 g (mleko) Paprykarz szczeciński 80 g (ryba, soja) Ogórek kiszony 80 g Sałata zielona 20 g Herbata czarna z/c 250 ml |
Dieta cukrzycowa |
---|
Chleb Graham 100 g (gluten-pszenica) Masło 83% tł. 15 g (mleko) Paprykarz szczeciński 80 g (ryba, soja) Ogórek kiszony 80 g Sałata zielona 20 g Herbata czarna b/c 250 ml |
19.03.2024
Obiad
Dieta podstawowa |
---|
Brokułowa z ziemniakami 400 ml (gluten-pszenica, mleko, seler) Kasza jęczmienna/sypko 200 g (gluten-jęczmień) Bitka z szynki wieprzowej 100 g (gluten-pszenica) Sos meksykański 100 g (gluten-pszenica) Ćwikła z chrzanem 200 g (mleko) Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml |
Dieta cukrzycowa |
---|
Brokułowa z ziemniakami 400 ml (gluten-pszenica, mleko, seler) Kasza jęczmienna/sypko 200 g (gluten-jęczmień) Bitka z szynki wieprzowej 100 g (gluten-pszenica) Sos własny 100 ml (gluten-pszenica, seler) Surówka z kapusty białej z olejem 200 g Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml Kisiel o smaku truskawkowym 150ml (gluten-pszenica) |
Kolacja
Dieta podstawowa |
---|
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (gluten-pszenica, gluten-żyto) Chleb Graham 50 g (gluten-pszenica) Masło 83% tł. 15 g (mleko) Polędwica premium40 g (soja) Serek śniadaniowy naturalny 80g 1 szt (mleko) Papryka świeża 80 g Sałata zielona 20 g Herbata czarna z/c 250 ml |
Dieta cukrzycowa |
---|
Chleb Graham 100 g (gluten-pszenica) Masło 83% tł. 15 g (mleko) Polędwica premium40 g (soja) Serek śniadaniowy naturalny 80g 1 szt (mleko) Papryka świeża 80 g Sałata zielona 20 g Herbata czarna b/c 250 ml |
18.03.2024
Obiad
Dieta podstawowa |
---|
Fasolowa z ziemniakami 400 ml (gluten-pszenica, seler) Makaron pełnoziarnisty 200 g (gluten-pszenica) Twaróg półtłusty 80 g (mleko) Mus z jabłek z/c 100 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml |
Dieta cukrzycowa |
---|
Fasolowa z ziemniakami 400 ml (gluten-pszenica, seler) Makaron pełnoziarnisty 200 g (gluten-pszenica) Twaróg półtłusty 80 g (mleko) Mus z jabłek z/c 100 g Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml |
Kolacja
Dieta podstawowa |
---|
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (gluten-pszenica, gluten-żyto) Chleb Graham 50 g (gluten-pszenica) Masło 83% tł. 15 g (mleko) Jajko gotowane kl M 1 szt (jaja) Pierś z kurczaka 15 g Pomidor b/skórki 80 Sałata zielona 20 Herbata czarna z/c 250 ml |
Dieta cukrzycowa |
---|
Chleb Graham 100 g (gluten-pszenica) Masło 83% tł. 15 g (mleko) Jajko gotowane kl M 1 szt (jaja) Pierś z kurczaka 15 g Pomidor b/skórki 80 Sałata zielona 20 Herbata czarna b/c 250 ml |
wstecz