Dobry posiłek wstecz

Naszym celem
Twoje życie w sprawności

Misja szpitala

Jadłospis 29 lipca – 4 sierpnia

02.08.2024

Dieta podstawowa
Obraz 20240315_121413-min-scaled
Krupnik jęczmienny 400 ml
(mleko, seler, gluten-jęczmień)
Ziemniaki młode gotowane 200 g
Pulpet rybny (Morszczuk) 100 g
(gluten-pszenica, jaja, ryba)
Sos koperkowy * 100 ml
(gluten-pszenica, mleko)
Surówka z kapusty młodej 200 g
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
Dieta cukrzycowa
Obraz 20240315_121413-min-scaled
Krupnik jęczmienny 400 ml
(mleko, seler, gluten-jęczmień)
Ziemniaki młode gotowane 200 g
Pulpet rybny (Morszczuk) 100 g
(gluten-pszenica, jaja, ryba)
Sos koperkowy * 100 ml
(gluten-pszenica, mleko)
Surówka z kapusty młodej 200 g
Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml
Dieta podstawowa
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g
(gluten-pszenica, gluten-żyto)
Chleb Graham 50 g
(gluten-pszenica)
Masło 83% tł. 15 g
Jajko gotowane kl M 1 szt
(jajo)
Szynkowa dębowa drobiowa 15 g
Papryka świeża 80 g
Sałata zielona 20 g
Herbata czarna z/c 250 ml
Dieta cukrzycowa
Chleb Graham 100 g
(gluten-pszenica)
Masło 83% tł. 15 g
Jajko gotowane kl M 1 szt
(jajo)
Szynkowa dębowa drobiowa 15 g
Papryka świeża 80 g
Sałata zielona 20 g
Herbata czarna b/c 250 ml

01.08.2024

Dieta podstawowa
Obraz 20240509_123510-min-scaled
Szpinakowa z ziemniakami 400 ml
(gluten-pszenica, mleko, seler)
Makaron pełnoziarnisty 200 g
(gluten-pszenica)
Sos boloński z mięsa wp 150 g
(gluten-pszenica, mleko, seler)
Surówka z rzepy białej i jabłka 200 g
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
Dieta cukrzycowa
Obraz 20240509_123510-min-scaled
Szpinakowa z ziemniakami 400 ml
(gluten-pszenica, mleko, seler)
Makaron pełnoziarnisty 200 g
(gluten-pszenica)
Sos boloński z mięsa wp 150 g
(gluten-pszenica, mleko, seler)
Surówka z rzepy białej i jabłka 200 g
Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml
Dieta podstawowa
Obraz 20240314_163511-min-scaled
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g
(gluten-pszenica, gluten-żyto)
Chleb Graham 50 g
(gluten-pszenica)
Masło 83% tł. 15 g
Pasztet z fasoli 70 g
(gluten-pszenica, jaja)
Pomidor 80 g
Sałata zielona 20 g
Herbata czarna z/c 250 ml
Dieta cukrzycowa
Obraz 20240314_163446c-min-scaled
Chleb Graham 100 g
(gluten-pszenica)
Masło 83% tł. 15 g
Pasztet z fasoli 70 g
(gluten-pszenica, jaja)
Pomidor 80 g
Sałata zielona 20 g
Herbata czarna b/c 250 ml

31.07.2024

Dieta podstawowa
Obraz 20240605_123350-min-scaled
Kapuśniak z kapusty białej 400 ml
(gluten-pszenica, seler, gorczyca)
Kasza jęczmienna/sypko 200 g
(gluten-jęczmień)
Pieczeń rzymska wieprzowa 100 g
(gluten-pszenica, jaja)
Sos jarzynowy 100 ml
(gluten-pszenica, seler)
Surówka z marchwi z olejem b/c 200 g
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
Dieta cukrzycowa
Obraz 20240605_123350-min-scaled
Kapuśniak z kapusty białej 400 ml
(gluten-pszenica, seler, gorczyca)
Kasza jęczmienna/sypko 200 g
(gluten-jęczmień)
Pieczeń rzymska wieprzowa 100 g
(gluten-pszenica, jaja)
Sos jarzynowy 100 ml
(gluten-pszenica, seler)
Surówka z marchwi z olejem b/c 200 g
Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml
Dieta podstawowa
Obraz 20240313_161831-min-scaled
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g
(gluten-pszenica, gluten-żyto)
Chleb Graham 50 g
(gluten-pszenica)
Masło 83% tł. 15 g
Paprykarz szczeciński 80 g
(ryba, soja)
Ogórek kiszony 80 g
Sałata zielona 20 g
Herbata czarna z/c 250 ml
Dieta cukrzycowa
Obraz 20240313_161800c-min-scaled
Chleb Graham 100 g
(gluten-pszenica)
Masło 83% tł. 15 g
Paprykarz szczeciński 80 g
(ryba, soja)
Ogórek kiszony 80 g
Sałata zielona 20 g
Herbata czarna b/c 250 ml

30.07.2024

Dieta podstawowa
Obraz 20240312_122211-min-scaled
Jarzynowa z zacierką 400 ml
(gluten-pszenica, jaja, mleko, seler)
Ziemniaki młode gotowane 200 g
Filet z kurczaka pieczony 100 g
(gluten-pszenica)
Sos pietruszkowy 100 ml
(gluten-pszenica, mleko, seler)
Surówka wielowarzywna b/c 200 g
(seler)
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
Dieta cukrzycowa
Obraz 20240312_122253c-min-scaled
Jarzynowa z zacierką 400 ml
(gluten-pszenica, jaja, mleko, seler)
Ziemniaki młode gotowane 200 g
Filet z kurczaka pieczony 100 g
(gluten-pszenica)
Sos pietruszkowy 100 ml
(gluten-pszenica, mleko, seler)
Surówka wielowarzywna b/c 200 g
(seler)
Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml
Jogurt naturalny 150ml
(mleko)
Dieta podstawowa
Obraz 20240312_162927-min-scaled
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g
(gluten-pszenica, gluten-żyto)
Chleb Graham 50 g
(gluten-pszenica)
Masło 83% tł. 15 g
Jajko gotowane kl M 1 szt
(jajo)
Szynkowa dębowa 15 g
Pomidor 80 g
Sałata zielona 20 g
Herbata czarna z/c 250 ml
Dieta cukrzycowa
Obraz 20240312_162845c-min-scaled
Chleb Graham 100 g
(gluten-pszenica)
Masło 83% tł. 15 g
Jajko gotowane kl M 1 szt
(jajo)
Szynkowa dębowa 15 g
Pomidor 80 g
Sałata zielona 20 g
Herbata czarna b/c 250 ml

29.07.2024

Dieta podstawowa
Obraz 20231120_120935-min-scaled
Barszcz czerwony z ziemniakami 400
ml
(gluten-pszenica, mleko, seler)
Ryż na sypko (brązowy) 200 g
Mus z jabłek z/c 100 g
Sos jogurtowy naturalny 100 g
(mleko)
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
Dieta cukrzycowa
Obraz 20231120_121026c-min-scaled
Barszcz czerwony z ziemniakami 400
ml
(gluten-pszenica, mleko, seler)
Ryż na sypko (brązowy) 200 g
Mus z jabłek b/c 100 g
Sos jogurtowy naturalny 100 g
(mleko)
Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml
Dieta podstawowa
Obraz czwartek-kolacja-dieta-podstawowa
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g
(gluten-pszenica, gluten-żyto)
Chleb Graham 50 g
(gluten-pszenica)
Masło 83% tł. 15 g
Szynka piastowska 55 g
(soja)
Pomidor 80 g
Sałata zielona 20 g
Herbata czarna z/c 250 ml
Dieta cukrzycowa
Obraz Czwartek-kolacja-dieta-cukrzycowac
Chleb Graham 100 g
(gluten-pszenica)
Masło 83% tł. 15 g
Szynka piastowska 55 g
(soja)
Pomidor 80 g
Sałata zielona 20 g
Herbata czarna b/c 250 ml

wstecz
Skip to content