Dobry posiłek
wstecz
Naszym celem
Misja szpitala
Twoje życie w sprawności
Jadłospis 29 lipca – 4 sierpnia
02.08.2024
Obiad
Dieta podstawowa |
---|
Krupnik jęczmienny 400 ml (mleko, seler, gluten-jęczmień) Ziemniaki młode gotowane 200 g Pulpet rybny (Morszczuk) 100 g (gluten-pszenica, jaja, ryba) Sos koperkowy * 100 ml (gluten-pszenica, mleko) Surówka z kapusty młodej 200 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml |
Dieta cukrzycowa |
---|
Krupnik jęczmienny 400 ml (mleko, seler, gluten-jęczmień) Ziemniaki młode gotowane 200 g Pulpet rybny (Morszczuk) 100 g (gluten-pszenica, jaja, ryba) Sos koperkowy * 100 ml (gluten-pszenica, mleko) Surówka z kapusty młodej 200 g Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml |
Kolacja
Dieta podstawowa |
---|
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (gluten-pszenica, gluten-żyto) Chleb Graham 50 g (gluten-pszenica) Masło 83% tł. 15 g Jajko gotowane kl M 1 szt (jajo) Szynkowa dębowa drobiowa 15 g Papryka świeża 80 g Sałata zielona 20 g Herbata czarna z/c 250 ml |
Dieta cukrzycowa |
---|
Chleb Graham 100 g (gluten-pszenica) Masło 83% tł. 15 g Jajko gotowane kl M 1 szt (jajo) Szynkowa dębowa drobiowa 15 g Papryka świeża 80 g Sałata zielona 20 g Herbata czarna b/c 250 ml |
01.08.2024
Obiad
Dieta podstawowa |
---|
Szpinakowa z ziemniakami 400 ml (gluten-pszenica, mleko, seler) Makaron pełnoziarnisty 200 g (gluten-pszenica) Sos boloński z mięsa wp 150 g (gluten-pszenica, mleko, seler) Surówka z rzepy białej i jabłka 200 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml |
Dieta cukrzycowa |
---|
Szpinakowa z ziemniakami 400 ml (gluten-pszenica, mleko, seler) Makaron pełnoziarnisty 200 g (gluten-pszenica) Sos boloński z mięsa wp 150 g (gluten-pszenica, mleko, seler) Surówka z rzepy białej i jabłka 200 g Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml |
Kolacja
Dieta podstawowa |
---|
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (gluten-pszenica, gluten-żyto) Chleb Graham 50 g (gluten-pszenica) Masło 83% tł. 15 g Pasztet z fasoli 70 g (gluten-pszenica, jaja) Pomidor 80 g Sałata zielona 20 g Herbata czarna z/c 250 ml |
Dieta cukrzycowa |
---|
Chleb Graham 100 g (gluten-pszenica) Masło 83% tł. 15 g Pasztet z fasoli 70 g (gluten-pszenica, jaja) Pomidor 80 g Sałata zielona 20 g Herbata czarna b/c 250 ml |
31.07.2024
Obiad
Dieta podstawowa |
---|
Kapuśniak z kapusty białej 400 ml (gluten-pszenica, seler, gorczyca) Kasza jęczmienna/sypko 200 g (gluten-jęczmień) Pieczeń rzymska wieprzowa 100 g (gluten-pszenica, jaja) Sos jarzynowy 100 ml (gluten-pszenica, seler) Surówka z marchwi z olejem b/c 200 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml |
Dieta cukrzycowa |
---|
Kapuśniak z kapusty białej 400 ml (gluten-pszenica, seler, gorczyca) Kasza jęczmienna/sypko 200 g (gluten-jęczmień) Pieczeń rzymska wieprzowa 100 g (gluten-pszenica, jaja) Sos jarzynowy 100 ml (gluten-pszenica, seler) Surówka z marchwi z olejem b/c 200 g Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml |
Kolacja
Dieta podstawowa |
---|
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (gluten-pszenica, gluten-żyto) Chleb Graham 50 g (gluten-pszenica) Masło 83% tł. 15 g Paprykarz szczeciński 80 g (ryba, soja) Ogórek kiszony 80 g Sałata zielona 20 g Herbata czarna z/c 250 ml |
Dieta cukrzycowa |
---|
Chleb Graham 100 g (gluten-pszenica) Masło 83% tł. 15 g Paprykarz szczeciński 80 g (ryba, soja) Ogórek kiszony 80 g Sałata zielona 20 g Herbata czarna b/c 250 ml |
30.07.2024
Obiad
Dieta podstawowa |
---|
Jarzynowa z zacierką 400 ml (gluten-pszenica, jaja, mleko, seler) Ziemniaki młode gotowane 200 g Filet z kurczaka pieczony 100 g (gluten-pszenica) Sos pietruszkowy 100 ml (gluten-pszenica, mleko, seler) Surówka wielowarzywna b/c 200 g (seler) Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml |
Dieta cukrzycowa |
---|
Jarzynowa z zacierką 400 ml (gluten-pszenica, jaja, mleko, seler) Ziemniaki młode gotowane 200 g Filet z kurczaka pieczony 100 g (gluten-pszenica) Sos pietruszkowy 100 ml (gluten-pszenica, mleko, seler) Surówka wielowarzywna b/c 200 g (seler) Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml Jogurt naturalny 150ml (mleko) |
Kolacja
Dieta podstawowa |
---|
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (gluten-pszenica, gluten-żyto) Chleb Graham 50 g (gluten-pszenica) Masło 83% tł. 15 g Jajko gotowane kl M 1 szt (jajo) Szynkowa dębowa 15 g Pomidor 80 g Sałata zielona 20 g Herbata czarna z/c 250 ml |
Dieta cukrzycowa |
---|
Chleb Graham 100 g (gluten-pszenica) Masło 83% tł. 15 g Jajko gotowane kl M 1 szt (jajo) Szynkowa dębowa 15 g Pomidor 80 g Sałata zielona 20 g Herbata czarna b/c 250 ml |
29.07.2024
Obiad
Dieta podstawowa |
---|
Barszcz czerwony z ziemniakami 400 ml (gluten-pszenica, mleko, seler) Ryż na sypko (brązowy) 200 g Mus z jabłek z/c 100 g Sos jogurtowy naturalny 100 g (mleko) Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml |
Dieta cukrzycowa |
---|
Barszcz czerwony z ziemniakami 400 ml (gluten-pszenica, mleko, seler) Ryż na sypko (brązowy) 200 g Mus z jabłek b/c 100 g Sos jogurtowy naturalny 100 g (mleko) Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml |
Kolacja
Dieta podstawowa |
---|
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (gluten-pszenica, gluten-żyto) Chleb Graham 50 g (gluten-pszenica) Masło 83% tł. 15 g Szynka piastowska 55 g (soja) Pomidor 80 g Sałata zielona 20 g Herbata czarna z/c 250 ml |
Dieta cukrzycowa |
---|
Chleb Graham 100 g (gluten-pszenica) Masło 83% tł. 15 g Szynka piastowska 55 g (soja) Pomidor 80 g Sałata zielona 20 g Herbata czarna b/c 250 ml |
wstecz