Dobry posiłek
wstecz
Naszym celem
Misja szpitala
Twoje życie w sprawności
Jadłospis 12 sierpnia – 18 sierpnia
16.08.2024
Obiad
Dieta podstawowa |
---|
Kalafiorowa z ryżem 400 ml (mleko, seler) Ziemniaki młode gotowane 200 g Łosoś pieczony 80g (ryba) Surówka z kapusty młodej 200 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml |
Dieta cukrzycowa |
---|
Kalafiorowa z ryżem 400 ml (mleko, seler) Ziemniaki młode gotowane 200 g Łosoś pieczony 80g (ryba) Surówka z kapusty młodej 200 g Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml |
Kolacja
Dieta podstawowa |
---|
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (gluten – pszenica, gluten – żyto) Chleb Graham 50 g (gluten – pszenica) Masło 83% tł. 15 g (mleko) Jajko gotowane kl M 1 szt (jaja) Szynkowa dębowa drobiowa 15 g Pmidor 80 g Sałata zielona 20 g Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml |
Dieta cukrzycowa |
---|
Chleb Graham 50 g (gluten – pszenica) Masło 83% tł. 15 g (mleko) Jajko gotowane kl M 1 szt (jaja) Szynkowa dębowa drobiowa 15 g Pomidor 80 g Sałata zielona 20 g Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml |
14.08.2024
Obiad
Dieta podstawowa |
---|
Barszcz czerwony z ziemniakami 400 ml (gluten-pszenica, mleko, seler) Łazanki z kapustą i mięs wp z łopatki 440 g (gluten-pszenica, jaja, seler, gorczyca) Brokuł gotowany* 100 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml |
Dieta cukrzycowa |
---|
Barszcz czerwony z ziemniakami 400 ml (gluten-pszenica, mleko, seler) Łazanki z kapustą i mięs wp z łopatki 440 g (gluten-pszenica, jaja, seler, gorczyca) Brokuł gotowany* 100 g Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml |
Kolacja
Dieta podstawowa |
---|
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (gluten – pszenica, gluten – żyto) Chleb Graham 50 g (gluten – pszenica) Masło 83% tł. 15 g (mleko) Pierś delikatna z kurnej półki 40 g Twarożek 80g (mleko) Sałata zielona 20 g Papryka świeża 80 g Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml |
Dieta cukrzycowa |
---|
Chleb Graham 50 g (gluten – pszenica) Masło 83% tł. 15 g (mleko) Pierś delikatna z kurnej półki 40 g Twarożek 80g (mleko) Sałata zielona 20 g Papryka świeża 80 g Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml |
13.08.2024
Obiad
Dieta podstawowa |
---|
Grochowa z ziemniakami 400 ml (gluten-pszenica, seler) Kasza jęczmienna/sypko 200 g (gluten-jęczmień) Gulasz wołowy 150 g (gluten-pszenica) Surówka z kalarepy i jabłka 200 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml |
Dieta cukrzycowa |
---|
Grochowa z ziemniakami 400 ml (gluten-pszenica, seler) Kasza jęczmienna/sypko 200 g (gluten-jęczmień) Gulasz wołowy 150 g (gluten-pszenica) Surówka z kalarepy i jabłka 200 g Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml |
Kolacja
Dieta podstawowa |
---|
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (gluten – pszenica, gluten – żyto) Chleb Graham 50 g (gluten – pszenica) Masło 83% tł. 15 g (mleko) Pasta z szprotów w sosie pomidorowym i twarogu 90 g (ryba , seler, mleko) Ogórek świeży 90 g Roszponka 10 g Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml |
Dieta cukrzycowa |
---|
Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa b/c 250 ml Chleb Graham 100 g (gluten – pszenica) Masło 83% tł. 15 g (mleko) Pasta z szprotów w sosie pomidorowym i twarogu 90 g (ryba , seler, mleko) Ogórek świeży 90 g Roszponka 10 g Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml |
12.08.2024
Obiad
Dieta podstawowa |
---|
Kapuśniak z kapusty białej 400 ml ( gluten – pszenica, seler, gorczyca) Ryż na sypko 200 g Mus z jabłek z/c 100 g Sos jogurtowy naturalny 100 g (mleko) Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml |
Dieta cukrzycowa |
---|
Kapuśniak z kapusty białej 400 ml ( gluten – pszenica, seler, gorczyca) Ryż na sypko 200 g Mus z jabłek b/c 100 g Sos jogurtowy naturalny 100 g ( mleko) Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml |
Kolacja
Dieta podstawowa |
---|
Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa z/c 250 ml Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g ( gluten – pszenica, gluten – żyto) Chleb Graham 50 g (gluten – pszenica) Masło 83% tł. 15 g (mleko) Pasta z twarogu i rzodkiewki 80 g ( mleko) Rzodkiew biała 80 g Sałata zielona 20 g |
Dieta cukrzycowa |
---|
Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa b/c 250 ml Chleb Graham 100 g (gluten – pszenica) Masło 83% tł. 15 g (mleko) Pasta z twarogu i rzodkiewki 80 g (mleko) Rzodkiew biała 80 g Sałata zielona 20 g |
13.08.2024
Obiad
Dieta podstawowa |
---|
Grochowa z ziemniakami 400 ml ( gluten – pszenica, seler) Kasza jęczmienna na sypko 200 g ( gluten – jęczmień) Gulasz wołowy 150 g ( gluten – pszenica) Surówka z kalarepy i jabłka 200 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml |
Dieta cukrzycowa |
---|
Grochowa z ziemniakami 400 ml ( gluten – pszenica, seler) Kasza jęczmienna na sypko 200 g ( gluten – jęczmień) Gulasz wołowy – dieta 150 g ( gluten – pszenica) Surówka z kalarepy i jabłka 200 g Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml |
Kolacja
Dieta podstawowa |
---|
Twaróg półtłusty 30 g (mleko) Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa z/c 250 ml Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g ( gluten – pszenica, gluten – żyto) Chleb Graham 50 g (gluten – pszenica) Masło 83% tł. 15 g (mleko) Pasta z twarogu i szprotek 50 g ( ryba, seler) Ogórek świeży 90 g Roszponka 10 g |
Dieta cukrzycowa |
---|
Twaróg półtłusty 30 g (mleko) Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa b/c 250 ml Chleb Graham 100 g (gluten – pszenica) Masło 83% tł. 15 g (mleko) Pasta z twarogu i szprotek 50 g ( mleko, ryba) Ogórek świeży 90 g Roszponka 10 g |
wstecz