Dobry posiłek
wstecz
Naszym celem
Misja szpitala
Twoje życie w sprawności
Jadłospis 19 sierpnia – 02 września
pobierz jadłospis
02.09.2024
Obiad
Dieta podstawowa |
---|
Fasolowa z ziemniakami 400 ml (gluten-pszenica, seler) Makaron pełnoziarnisty 200 g (gluten-pszenica) Twaróg półtłusty 80 g (mleko) Mus z jabłek z/c 100 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml |
Dieta cukrzycowa |
---|
Fasolowa z ziemniakami 400 ml (gluten-pszenica, seler) Makaron pełnoziarnisty 200 g (gluten-pszenica) Twaróg półtłusty 80 g (mleko) Mus z jabłek b/c 100 g Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml |
Kolacja
Dieta podstawowa |
---|
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (gluten – pszenica, gluten – żyto) Chleb Graham 50 g (gluten – pszenica) Masło 83% tł. 15 g (mleko) Pierś delikatna z kurnej półki 15 g Pomidor 80 g Sałata zielona 20 g Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml |
Dieta cukrzycowa |
---|
Chleb Graham 100 g (gluten – pszenica) Masło 83% tł. 15 g (mleko) Pierś delikatna z kurnej półki 15 g Pomidor 80 g Sałata zielona 20 g Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml |
29.08.2024
Obiad
Dieta podstawowa |
---|
Krupnik jęczmienny 400 ml (mleko, seler, gluten-jęczmień) Ziemniaki młode gotowane 200 g Pulpet rybny (Morszczuk) 100 g (gluten-pszenica, jaja, ryba) Sos koperkowy * 100 ml (gluten-pszenica, mleko) Surówka z kapusty młodej 200 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml |
Dieta cukrzycowa |
---|
Krupnik jęczmienny 400 ml (mleko, seler, gluten-jęczmień) Ziemniaki młode gotowane 200 g Pulpet rybny (Morszczuk) 100 g (gluten-pszenica, jaja, ryba) Sos koperkowy * 100 ml (gluten-pszenica, mleko) Surówka z kapusty młodej 200 g Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml |
Kolacja
Dieta podstawowa |
---|
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (gluten – pszenica, gluten – żyto) Chleb Graham 50 g (gluten – pszenica) Masło 83% tł. 15 g (mleko) Jajko gotowane kl M 1 szt (jaja) Szynkowa dębowa drobiowa 15 g Papryka świeża 80 g Sałata zielona 20 g Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml |
Dieta cukrzycowa |
---|
Chleb Graham 100 g (gluten – pszenica) Masło 83% tł. 15 g (mleko) Jajko gotowane kl M 1 szt (jaja) Szynkowa dębowa drobiowa 15 g Papryka świeża 80 g Sałata zielona 20 g Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml |
29.08.2024
Obiad
Dieta podstawowa |
---|
Szpinakowa z ziemniakami 400 ml (gluten-pszenica, mleko, seler) Makaron pełnoziarnisty 200 g (gluten-pszenica) Sos boloński z mięsa wp150 g (gluten-pszenica, mleko, seler) Surówka z rzepy białej i jabłka 200 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml |
Dieta cukrzycowa |
---|
Szpinakowa z ziemniakami 400 ml (gluten-pszenica, mleko, seler) Makaron pełnoziarnisty 200 g (gluten-pszenica) Sos boloński z mięsa wp150 g (gluten-pszenica, mleko, seler) Surówka z rzepy białej i jabłka 200 g Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml |
Kolacja
Dieta podstawowa |
---|
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (gluten – pszenica, gluten – żyto) Chleb Graham 50 g (gluten – pszenica) Masło 83% tł. 15 g (mleko) Pasztet z fasoli 70 g (gluten-pszenica, jaja) Pomidor 80 g Sałata zielona 20 Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml |
Dieta cukrzycowa |
---|
Chleb Graham 100 g (gluten – pszenica) Masło 83% tł. 15 g (mleko) Pasztet z fasoli 70 g (gluten-pszenica, jaja) Pomidor 80 g Sałata zielona 20 Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml |
28.08.2024
Obiad
Dieta podstawowa |
---|
Kapuśniak z kapusty białej 400 ml (gluten-pszenica, seler, gorczyca) Kasza jęczmienna/sypko 200 g (gluten-jęczmień) Pieczeń rzymska wieprzowa 100 g (gluten-pszenica, jaja) Sos jarzynowy 100 ml (gluten-pszenica, seler) Surówka z marchwi b/c 200g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml |
Dieta cukrzycowa |
---|
Kapuśniak z kapusty białej 400 ml (gluten-pszenica, seler, gorczyca) Kasza jęczmienna/sypko 200 g (gluten-jęczmień) Pieczeń rzymska wieprzowa 100 g (gluten-pszenica, jaja) Sos jarzynowy 100 ml (gluten-pszenica, seler) Surówka z marchwi b/c 200g Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml |
Kolacja
Dieta podstawowa |
---|
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (gluten – pszenica, gluten – żyto) Chleb Graham 50 g (gluten – pszenica) Masło 83% tł. 15 g (mleko) Paprykarz szczeciński 80 g (ryba, soja) Ogórek kiszony 80 g Sałata zielona 20 g Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml |
Dieta cukrzycowa |
---|
Chleb Graham 100 g (gluten – pszenica) Masło 83% tł. 15 g (mleko) Paprykarz szczeciński 80 g (ryba, soja) Ogórek kiszony 80 g Sałata zielona 20 g Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml |
27.08.2024
Obiad
Dieta podstawowa |
---|
Jarzynowa z zacierką 400 ml (gluten-pszenica, mleko, jaja, seler) Ziemniaki młode gotowane 200 g Filet z kurczaka pieczony 100 g (gluten-pszenica) Sos pietruszkowy 100 ml (gluten-pszenica, mleko, seler) Surówka wielowarzywna b/c 200 g (seler) Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml |
Dieta cukrzycowa |
---|
Jarzynowa z zacierką 400 ml (gluten-pszenica, mleko, jaja, seler) Ziemniaki młode gotowane 200 g Filet z kurczaka pieczony 100 g (gluten-pszenica) Sos pietruszkowy 100 ml (gluten-pszenica, mleko, seler) Surówka wielowarzywna b/c 200 g (seler) Jogurt naturalny 150 ml (mleko) Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml |
Kolacja
Dieta podstawowa |
---|
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (gluten – pszenica, gluten – żyto) Chleb Graham 50 g (gluten – pszenica) Masło 83% tł. 15 g (mleko) Jajko gotowane kl M 1 szt (jaja) Szynkowa dębowa 15 g Pomidor 80 g Sałata zielona 20 g Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml |
Dieta cukrzycowa |
---|
Chleb Graham 100 g (gluten – pszenica) Masło 83% tł. 15 g (mleko) Jajko gotowane kl M 1 szt (jaja) Szynkowa dębowa 15 g Pomidor 80 g Sałata zielona 20 g Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml |
26.08.2024
Obiad
Dieta podstawowa |
---|
Barszcz czerwony z ziemniakami 400 ml (gluten-pszenica, mleko, seler) Ryż na sypko (brązowy) 200 g Mus z jabłek z/c 100 g Sos jogurtowy naturalny 100 g (mleko) Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml |
Dieta cukrzycowa |
---|
Barszcz czerwony z ziemniakami 400 ml (gluten-pszenica, mleko, seler) Ryż na sypko (brązowy) 200 g Mus z jabłek b/c 100 g Sos jogurtowy naturalny 100 g (mleko) Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml |
Kolacja
Dieta podstawowa |
---|
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (gluten – pszenica, gluten – żyto) Chleb Graham 50 g (gluten – pszenica) Masło 83% tł. 15 g (mleko) Szynka piastowska wp. 55g (soja) Pomidor 80 g Sałata zielona 20 g Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml |
Dieta cukrzycowa |
---|
Chleb Graham 100 g (gluten – pszenica) Masło 83% tł. 15 g (mleko) Szynka piastowska wp. 55g (soja) Pomidor 80 g Sałata zielona 20 g Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml |
23.08.2024
Obiad
Dieta podstawowa |
---|
Zupa z cukinią makaronem 400 ml (gluten-pszenica, seler, mleko) Ziemniaki młode gotowane 200 g Ryba pieczona (Morszczuk) 100 g (ryba) Sałatka z kapusty czerwonej 200 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml |
Dieta cukrzycowa |
---|
Zupa wiosenna z cukinią i makaronem 400 ml (gluten-pszenica, seler, mleko) Ziemniaki młode gotowane 200 g Ryba pieczona (Morszczuk) 100 g (ryba) Sałatka z kapusty czerwonej 200 g Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml |
Kolacja
Dieta podstawowa |
---|
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (gluten – pszenica, gluten – żyto) Chleb Graham 50 g (gluten – pszenica) Masło 83% tł. 15 g (mleko) Jajko gotowane kl M 1 szt (jajo) Szynka piastowska 15 g (soja) Pomidor 80 g Sałata zielona 20 g Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml |
Dieta cukrzycowa |
---|
Chleb Graham 100 g (gluten – pszenica) Masło 83% tł. 15 g (mleko) Jajko gotowane kl M 1 szt (jajo) Szynka piastowska 15 g (soja) Pomidor 80 g Sałata zielona 20 g Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml |
22.08.2024
Obiad
Dieta podstawowa |
---|
Barszcz biały z ziemniakami 400 ml (gluten-pszenica, gluten-żyto, mleko, seler ) Ryż na sypko (brązowy) 200 g Surówka wykwintna z olejem b/c 150 g Leczo z cukinii z kiełbasą 200 g (gluten-pszenica, soja, mleko, seler, gorczyca) Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml |
Dieta cukrzycowa |
---|
Barszcz biały z ziemniakami 400 ml (gluten-pszenica, gluten-żyto, mleko, seler ) Ryż na sypko (brązowy) 200 g Surówka wykwintna z olejem b/c 150 g Leczo z drobiem 200 g (gluten-pszenica, soja, mleko, seler, gorczyca) Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml |
Kolacja
Dieta podstawowa |
---|
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (gluten – pszenica, gluten – żyto) Chleb Graham 50 g (gluten – pszenica) Masło 83% tł. 15 g (mleko) Szynka sołtysa wieprzowa 55g Pomidor 80 g Sałata zielona 20 g Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml |
Dieta cukrzycowa |
---|
Chleb Graham 100 g (gluten – pszenica) Masło 83% tł. 15 g (mleko) Szynka sołtysa wieprzowa 55g Pomidor 80 g Sałata zielona 20 g Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml |
21.08.2024
Obiad
Dieta podstawowa |
---|
Zupa z soczewicy i ziemniakami 400 ml (gluten-pszenica, seler) Ziemniaki młode gotowane 200 g Kotlet mielony drobiowy 100 g (gluten-pszenica, jaja) Buraczki gotowane 100 g Surówka szwedzka 100g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml |
Dieta cukrzycowa |
---|
Zupa z soczewicy i ziemniakami 400 ml (gluten-pszenica, seler) Ziemniaki młode gotowane 200 g Zrazik drobiowy z udźca gotowany 100g (gluten-pszenica, jaja) Sos jarzynowy100 ml (gluten-pszenica, seler) Buraczki gotowane 100 g Surówka szwedzka 100g Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml |
Kolacja
Dieta podstawowa |
---|
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (gluten – pszenica, gluten – żyto) Chleb Graham 50 g (gluten – pszenica) Masło 83% tł. 15 g (mleko) Serek homo naturalny 50g (mleko) Wędlina drobiowa 40g Pomidor 80 g Sałata zielona 20 g Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml |
Dieta cukrzycowa |
---|
Chleb Graham 100 g (gluten – pszenica) Masło 83% tł. 15 g (mleko) Serek homo naturalny 50g (mleko) Wędlina drobiowa 40g Pomidor 80 g Sałata zielona 20 g Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml |
20.08.2024
Obiad
Dieta podstawowa |
---|
Pieczarkowa z ziemniakami 400 ml (gluten-pszenica, mleko, seler) Makaron pełnoziarnisty 200 g (gluten-pszenica) Szynka wieprzowa pieczona 70 g Sos pietruszkowy 100 ml (gluten-pszenica, mleko, seler) Surówka z kapusty pekińskiej 200 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml |
Dieta cukrzycowa |
---|
Pieczarkowa z ziemniakami 400 ml (gluten-pszenica, mleko, seler) Makaron pełnoziarnisty 200 g (gluten-pszenica) Szynka wieprzowa gotowana 100 g Sos pietruszkowy 100 ml (gluten-pszenica, mleko, seler) Surówka z kapusty pekińskiej 200 g Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml |
Kolacja
Dieta podstawowa |
---|
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (gluten – pszenica, gluten – żyto) Chleb Graham 50 g (gluten – pszenica) Masło 83% tł. 15 g (mleko) Szynka piastowska wieprzowa – 55g (soja) Pomidor 90 g Rukola 10 g Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml |
Dieta cukrzycowa |
---|
Chleb Graham 100 g (gluten – pszenica) Masło 83% tł. 15 g (mleko) Szynka piastowska wieprzowa – 55g (soja) Pomidor 90 g Rukola 10 g Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml |
19.08.2024
Obiad
Dieta podstawowa |
---|
Brokułowa z ryżem 400 ml (mleko, seler) Ziemniaki młode gotowane 200 g Gulasz warzywny z ciecierzycą 150 g (gluten-pszenica, seler) Surówka z marchwi 200 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml |
Dieta cukrzycowa |
---|
Brokułowa z ryżem 400 ml (mleko, seler) Ziemniaki młode gotowane 200 g Gulasz warzywny z ciecierzycą 150 g (gluten-pszenica, seler) Surówka z marchwi 200 g Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml |
Kolacja
Dieta podstawowa |
---|
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (gluten – pszenica, gluten – żyto) Chleb Graham 50 g (gluten – pszenica) Masło 83% tł. 15 g (mleko) Pasta z twarogu i szprotek w sosie pom. 90g (ryba, mleko) Pomidor 80 g Sałata zielona 20 g Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml |
Dieta cukrzycowa |
---|
Chleb Graham 100 g (gluten – pszenica) Masło 83% tł. 15 g (mleko) Pasta z twarogu i szprotek w sosie pom. 90g (ryba, mleko) Pomidor 80 g Sałata zielona 20 g Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml |
wstecz