Dobry posiłek
wstecz
Naszym celem
Misja szpitala
Twoje życie w sprawności
Jadłospis 10 czerwca – 14 czerwca
13.06.2024
Obiad
Dieta podstawowa |
---|
Barszcz biały z ziemniakami 400 ml (gluten-pszenica, mleko, seler, gluten-żyto) Kaszotto jęczmienne z mięsem wieprzowym i warzywami* 440 g (seler, gluten-jęczmień) Sos pomidorowy 100 ml (gluten-pszenica) Surówka wykwintna * 100 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml |
Dieta cukrzycowa |
---|
Barszcz biały z ziemniakami 400 ml (gluten-pszenica, mleko, seler, gluten-żyto) Kaszotto jęczmienne z mięsem wieprzowym i warzywami* 440 g (seler, gluten-jęczmień) Sos pomidorowy 100 ml (gluten-pszenica) Surówka wykwintna * 100 g Kompot owocowy z jabłkami*b/c 250 ml |
Kolacja
Dieta podstawowa |
---|
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (gluten-pszenica, gluten-żyto) Chleb Graham 50 g (gluten-pszenica) Masło 83% tł. 15 g Pierś delikatna z kurczaka 40 g Pasta z twarogu z koperkiem 50 g (mleko) Pomidor 80 g Sałata zielona 20 g Herbata czarna z/c 250 ml |
Dieta cukrzycowa |
---|
Chleb Graham 100 g (gluten-pszenica) Masło 83% tł. 15 g (mleko) Pierś delikatna z kurczaka 40 g Pasta z twarogu z koperkiem 50 g (mleko) Pomidor 80 g Sałata zielona 20 g Herbata czarna b/c 250 ml |
11.06.2024
Obiad
Dieta podstawowa |
---|
Szczawiowa z ryżem 400 ml (mleko, seler) Kasza jęczmienna 200 g (gluten-jęczmień) Bitka z szynki wieprzowej 100 g (gluten-pszenica) Sos meksykański 100 g (gluten-pszenica) Ćwikła z chrzanem 200 g (mleko) Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml |
Dieta cukrzycowa |
---|
Szczawiowa z ryżem 400 ml (mleko, seler) Kasza jęczmienna 200 g (gluten-jęczmień) Bitka z szynki wieprzowej 100 g (gluten-pszenica) Sos własny 100 ml (gluten-pszenica, seler) Surówka z kapusty białej 200 g Kompot owocowy z jabłkami*b/c 250 ml Kisiel o smaku truskawkowym 150ml |
Kolacja
Dieta podstawowa |
---|
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (gluten-pszenica, gluten-żyto) Chleb Graham 50 g (gluten-pszenica) Masło 83% tł. 15 g Polędwica premium 40g (soja) Serek śniadaniowy naturalny 80g 1 szt (mleko) Papryka świeża 80 g Sałata zielona 20 g Herbata czarna z/c 250 ml |
Dieta cukrzycowa |
---|
Chleb Graham 100 g (gluten-pszenica) Masło 83% tł. 15 g (mleko) Polędwica premium 40g (soja) Serek śniadaniowy naturalny 80g 1 szt (mleko) Papryka świeża 80 g Sałata zielona 20 g Herbata czarna b/c 250 ml |
10.06.2024
Obiad
Dieta podstawowa |
---|
Fasolowa z ziemniakami 400 ml (gluten-pszenica, seler) Makaron pełnoziarnisty 200 g (gluten-pszenica) Twaróg półtłusty 80 g (mleko) Mus z jabłek () z/c 100 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml |
Dieta cukrzycowa |
---|
Fasolowa z ziemniakami 400 ml (gluten-pszenica, seler) Makaron pełnoziarnisty 200 g (gluten-pszenica) Twaróg półtłusty 80 g (mleko) Mus z jabłek () z/c 100 g Kompot owocowy z jabłkami*b/c 250 ml |
Kolacja
Dieta podstawowa |
---|
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (gluten-pszenica, gluten-żyto) Chleb Graham 50 g (gluten-pszenica) Masło 83% tł. 15 g Jajko gotowane kl M 1 szt (jaja) Pierś delikatna z kurnej półki 15 g Pomidor 80 g Sałata zielona 20 g Herbata czarna z/c 250 ml |
Dieta cukrzycowa |
---|
Chleb Graham 100 g (gluten-pszenica) Masło 83% tł. 15 g (mleko) Jajko gotowane kl M 1 szt (jaja) Pierś delikatna z kurnej półki 15 g Pomidor 80 g Sałata zielona 20 g Herbata czarna b/c 250 ml |
wstecz