Dobry posiłek
wstecz
Naszym celem
Misja szpitala
Twoje życie w sprawności
Jadłospis 11 grudnia – 17 grudnia
15.12.2023
Obiad
Dieta podstawowa |
---|
Dyniowa z makaronem 400 ml (gluten-pszenica. mleko, seler) Ziemniaki 200 g Ryba pieczona (Morszczuk) 100 g (ryba) Sałatka z kapusty czerwonej 100g Szpinak gotowany z olejem* 100 g (gluten-pszenica) Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 m |
Dieta cukrzycowa |
---|
Dyniowa z makaronem 400 ml (gluten-pszenica. mleko, seler) Ziemniaki 200 g Ryba pieczona (Morszczuk) 100 g (ryba) Sałatka z kapusty czerwonej 100g Szpinak gotowany z olejem* 100 g (gluten-pszenica) Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 m |
Kolacja
Dieta podstawowa |
---|
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (gluten-pszenica, gluten-żyto) Chleb Graham 50 g (gluten- pszenica) Masło 83% tł. 15 g (mleko) Pasta z jaj z koperkiem 30 g (jaja. mleko) Twaróg półtłusty 50 g (mleko) Pomidor 80 g Sałata zielona 20 g Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa z/c 250 ml |
Dieta cukrzycowa |
---|
Chleb Graham 100 g (gluten- pszenica) Masło 83% tł. 15 g (mleko) Pasta z jaj z koperkiem 30 g (jaja. mleko) Twaróg półtłusty 50 g (mleko) Pomidor 80 g Sałata zielona 20 g Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa b/c 250 ml |
14.12.2023
Obiad
Dieta podstawowa |
---|
Barszcz biały z ziemniakami 400 ml (gluten-pszenica, gluten-żyto, mleko, seler) Ryż na sypko (brązowy) 200 g Leczo z cukini z kiełbasą 300 g (gluten-pszenica, gluten-żyto, seler, gorczyca, mleko) Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 m |
Dieta cukrzycowa |
---|
Barszcz biały z ziemniakami 400 ml (gluten-pszenica, gluten-żyto, mleko, seler) Risotto z mięsem wieprz i warzy. 440g (seler) Sos pomidorowy 100 ml (gluten-pszenica) Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 m |
Kolacja
Dieta podstawowa |
---|
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (gluten-pszenica, gluten-żyto) Chleb Graham 50 g (gluten- pszenica) Masło 83% tł. 15 g (mleko) Szynka sołtysa wieprzowa 40 g Sałatka jarzynowa 80 g (jaja, mleko, seler, gorczyca) Serek naturalny Bieluch 50 g (mleko) Sałata zielona 20 g Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa z/c 250 ml |
Dieta cukrzycowa |
---|
Chleb Graham 100 g (gluten- pszenica) Masło 83% tł. 15 g (mleko) Szynka sołtysa wieprzowa 40 g Sałatka jarzynowa 80 g (jaja, mleko, seler, gorczyca) Serek naturalny Bieluch 50 g (mleko) Sałata zielona 20 g Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa b/c 250 ml |
13.12.2023
Obiad
Dieta podstawowa |
---|
Grysikowa 400 ml (gluten-pszenica, seler) Ziemniaki 200 g Kotlet mielony drobiowy 100 g (gluten-pszenica, jaja) Buraczki gotowane drobno tarte 100 g Ogórek kiszony z cebulką z olejem 100 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml |
Dieta cukrzycowa |
---|
Grysikowa 400 ml (gluten-pszenica, seler) Ziemniaki 200 g Zrazik drobiowy z udźca gotowany 100 g (gluten-pszenica, jaja) Sos jarzynowy 100 ml (gluten-pszenica, seler) Buraczki gotowane drobno tarte 100 g Ogórek kiszony z cebulką z olejem 100 g Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml Budyń waniliowy b/c 150 ml (mleko) |
Kolacja
Dieta podstawowa |
---|
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (gluten-pszenica, gluten-żyto) Chleb Graham 50 g (gluten-pszenica) Masło 83% tł. 15 g (mleko) Pasztet z soczewicy 40 g (gluten-pszenica, seler) Twarożek 50 g (mleko) Pomidor 80 g Sałata zielona 20 g Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa z/c 250 ml |
Dieta cukrzycowa |
---|
Chleb Graham 100 g (gluten-pszenica) Masło 83% tł. 15 g (mleko) Pasztet z soczewicy 40 g (gluten-pszenica, seler) Twarożek 50 g (mleko) Pomidor 80 g Sałata zielona 20 g Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa b/c 250 ml |
12.12.2023
Obiad
Dieta podstawowa |
---|
Pieczarkowa z ziemniakami 400 ml (gluten-pszenica, mleko, seler) Makaron pełnoziarnisty 200 g (gluten pszenica) Szynka wieprzowa pieczona 70 g Sos pietruszkowy 100 ml (gluten-pszenica, mleko, seler) Surówka z kapusty pekińskiej 100 g Dynia duszona z olejem* 100 g (gluten-pszenica) Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml |
Dieta cukrzycowa |
---|
Pieczarkowa z ziemniakami 400 ml (gluten-pszenica, mleko, seler) Makaron pełnoziarnisty 200 g (gluten pszenica) Szynka wieprzowa pieczona 70 g Sos pietruszkowy 100 ml (gluten-pszenica, mleko, seler) Surówka z kapusty pekińskiej 100 g Dynia duszona z olejem* 100 g (gluten-pszenica) Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml Biszkopty b/c 30g (gluten- pszenica jaja) |
Kolacja
Dieta podstawowa |
---|
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (gluten-pszenica, gluten-żyto) Chleb Graham 50 g (gluten-pszenica) Masło 83% tł. 15 g (mleko) Szynka Piastowska- wp., wędzona,40 g (soja) Pomidor 80 g Rukola 20 g Galaretka drobiowa z kur. 100 g (seler) Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa z/c 250 ml |
Dieta cukrzycowa |
---|
Chleb Graham 100 g (gluten-pszenica) Masło 83% tł. 15 g (mleko) Szynka Piastowska- wp., wędzona,40 g (soja) Pomidor 80 g Rukola 20 g Galaretka drobiowa z kur. 100 g (seler) Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa b/c 250 ml |
11.12.2023
Obiad
Dieta podstawowa |
---|
Brokułowa z ryżem 400 ml (mleko, seler) Ziemniaki 200 g Gulasz warzy. z ciecierzycą 150 g (gluten-pszenica, seler) Surówka z marchwi z olejem 100 g Surówka z selera i jabłka z olejem 100 g (seler) Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml |
Dieta cukrzycowa |
---|
Brokułowa z ryżem 400 ml (mleko, seler) Ziemniaki 200 g Gulasz warzy. z ciecierzycą 150 g (gluten-pszenica, seler) Surówka z marchwi z olejem 100 g Surówka z selera i jabłka z olejem 100 g (seler) Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml podpłomyki b/c 20g (gluten- pszenica) |
Kolacja
Dieta podstawowa |
---|
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (gluten-pszenica, gluten-żyto) Chleb Graham 50 g (gluten-pszenica) Masło 83% tł. 15 g (mleko) Pasta z makreli z warzywami 30 g (seler, ryba) Sałata zielona 20 g Pomidor 80 g Szynka Piastowska- wp., wędzona 40 g (soja) Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa z/c 250 ml |
Dieta cukrzycowa |
---|
Chleb Graham 100 g (gluten-pszenica) Masło 83% tł. 15 g (mleko) Pasta z makreli z warzywami 30 g (seler, ryba) Sałata zielona 20 g Pomidor 80 g Szynka Piastowska- wp., wędzona 40 g (soja) Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa b/c 250 ml |
wstecz