Dobry posiłek
wstecz
Naszym celem
Misja szpitala
Twoje życie w sprawności
Jadłospis 11 marca – 17 marca
15.03.2024
Obiad
Dieta podstawowa |
---|
Krupnik jęczmienny 400 ml (mleko, seler, gluten-jęczmień) Ziemniaki 200 g Pulpet rybny (Morszczuk) 100 g (gluten-pszenica, jaja, ryba) Sos koperkowy * 100 ml (gluten-pszenica, mleko) Surówka z kapusty kiszonej 200 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 mll |
Dieta cukrzycowa |
---|
Krupnik jęczmienny 400 ml (mleko, seler, gluten-jęczmień) Ziemniaki 200 g Pulpet rybny (Morszczuk) 100 g (gluten-pszenica, jaja, ryba) Sos koperkowy * 100 ml (gluten-pszenica, mleko) Surówka z kapusty kiszonej 200 g Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml |
Kolacja
Dieta podstawowa |
---|
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (gluten-pszenica, gluten-żyto) Chleb Graham 50 g (gluten-pszenica) Masło 83% tł. 15 g (mleko) Pasta jajeczna z natką z pietruszki 80g (mleko, jaja) Papryka świeża 80 g Sałata zielona 20 Herbata czarna z/c 250 ml |
Dieta cukrzycowa |
---|
Chleb Graham 100 g (gluten-pszenica) Masło 83% tł. 15 g (mleko) Pasta jajeczna z natką z pietruszki 80g (mleko, jaja) Papryka świeża 80 g Sałata zielona 20 Herbata czarna b/c 250 ml |
14.03.2024
Obiad
Dieta podstawowa |
---|
Szpinakowa z ziemniakami 400 ml (gluten-pszenica, mleko, seler) Makaron pełnoziarnisty 200 g (gluten-pszenica) Sos boloński z mięsa wp 150 g (gluten-pszenica, mleko, seler) Surówka z rzepy białej i jabłka 200 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml |
Dieta cukrzycowa |
---|
Szpinakowa z ziemniakami 400 ml (gluten-pszenica, mleko, seler) Makaron pełnoziarnisty 200 g (gluten-pszenica) Sos boloński z mięsa wp 150 g (gluten-pszenica, mleko, seler) Surówka z rzepy białej i jabłka 200 g Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml Jabłko 1szt |
Kolacja
Dieta podstawowa |
---|
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (gluten-pszenica, gluten-żyto) Chleb Graham 50 g (gluten-pszenica) Masło 83% tł. 15 g (mleko) Pasztet z fasoli 70 g (gluten-pszenica, jaja) Pomidor 80 g Sałata zielona 20 Herbata czarna z/c 250 ml |
Dieta cukrzycowa |
---|
Chleb Graham 100 g (gluten-pszenica) Masło 83% tł. 15 g (mleko) Pasztet z fasoli 70 g (gluten-pszenica, jaja) Pomidor 80 g Sałata zielona 20 Herbata czarna b/c 250 ml |
13.03.2024
Obiad
Dieta podstawowa |
---|
Kapuśniak z kapusty kiszonej 400 ml (gluten-pszenica, seler, gorczyca) Kasza jęczmienna/sypko 200 g (gluten-jęczmień) Pieczeń rzymska wieprzowa 100 g (gluten-pszenica, jaja) Sos jarzynowy 100 ml (gluten-pszenica, seler) Surówka z marchwi z olejem b/c 200 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml |
Dieta cukrzycowa |
---|
Ziemniaczana 400 ml (gluten-pszenica, mleko, seler) Kasza jęczmienna/sypko 200 g (gluten-jęczmień) Pieczeń rzymska wieprzowa 100 g (gluten-pszenica, jaja) Sos jarzynowy 100 ml (gluten-pszenica, seler) Surówka z marchwi z olejem b/c 200 g Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml Biszkopty 30g (gluten-pszenica) |
Kolacja
Dieta podstawowa |
---|
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (gluten-pszenica, gluten-żyto) Chleb Graham 50 g (gluten-pszenica) Masło 83% tł. 15 g (mleko) Pasta z makreli wędzonej z warzywami 80 g (ryba, seler) Ogórek kiszony 80 g Sałata zielona 20 g Herbata czarna z/c 250 ml |
Dieta cukrzycowa |
---|
Chleb Graham 100 g (gluten-pszenica) Masło 83% tł. 15 g (mleko) Pasta z makreli wędzonej z warzywami 80 g (ryba, seler) Ogórek kiszony 80 g Sałata zielona 20 g Herbata czarna b/c 250 ml |
12.03.2024
Obiad
Dieta podstawowa |
---|
Jarzynowa z zacierką 400 ml (gluten-pszenica, mleko, jaja, seler) Ziemniaki 200 g Filet z kurczaka pieczony 100 g (gluten-pszenica) Sos pietruszkowy 100 ml (gluten-pszenica, mleko, seler) Surówka wykwintna z olejem b/c 200 g (jaja, gorczyca) Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml |
Dieta cukrzycowa |
---|
Jarzynowa z zacierką 400 ml (gluten-pszenica, mleko, jaja, seler) Ziemniaki 200 g Filet z kurczaka pieczony 100 g (gluten-pszenica) Sos pietruszkowy 100 ml (gluten-pszenica, mleko, seler) Surówka wykwintna z olejem b/c 200 g (jaja, gorczyca) Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml Jogurt naturalny 150ml (mleko) |
Kolacja
Dieta podstawowa |
---|
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (gluten-pszenica, gluten-żyto) Chleb Graham 50 g (gluten-pszenica) Masło 83% tł. 15 g (mleko) Jajo gotowane 1szt (jaja) Szynkowa dębowa 15 g Pomidor 80g Sałata zielona 20 g Herbata czarna z/c 250 ml |
Dieta cukrzycowa |
---|
Chleb Graham 100 g (gluten-pszenica) Masło 83% tł. 15 g (mleko) Jajo gotowane 1szt (jaja) Szynkowa dębowa 15 g Pomidor 80g Sałata zielona 20 g Herbata czarna b/c 250 ml |
11.03.2024
Obiad
Dieta podstawowa |
---|
Barszcz czerwony z ziemniakami 400 ml (gluten-pszenica, mleko, seler) Ryż na sypko (brązowy) 200 g Mus z jabłek z/c 100 g Sos jogurtowy naturalny 100 g (mleko) Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml |
Dieta cukrzycowa |
---|
Barszcz czerwony z ziemniakami 400 ml (gluten-pszenica, mleko, seler) Ryż na sypko (brązowy) 200 g Mus z jabłek z/c 100 g Sos jogurtowy naturalny 100 g (mleko) Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml Budyń o smaku czekoladowym 150ml (gluten-pszenica, mleko) |
Kolacja
Dieta podstawowa |
---|
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (gluten-pszenica, gluten-żyto) Chleb Graham 50 g (gluten-pszenica) Masło 83% tł. 15 g (mleko) Pasta mięsno-warzywna 80 g (seler) Pomidor 80g Sałata zielona 20 g Herbata czarna z/c 250 ml |
Dieta cukrzycowa |
---|
Chleb Graham 100 g (gluten-pszenica) Masło 83% tł. 15 g (mleko) Pasta mięsno-warzywna 80 g (seler) Pomidor 80g Sałata zielona 20 g Herbata czarna b/c 250 ml |
wstecz