Dobry posiłek wstecz

Naszym celem
Twoje życie w sprawności

Misja szpitala

Jadłospis 12 sierpnia – 18 sierpnia

16.08.2024

Dieta podstawowa
Obraz piatek-obiad-obie-diety
Kalafiorowa z ryżem 400 ml
(mleko, seler)
Ziemniaki młode gotowane 200 g
Łosoś pieczony 80g
(ryba)
Surówka z kapusty młodej 200 g
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
Dieta cukrzycowa
Obraz piatek-obiad-obie-diety
Kalafiorowa z ryżem 400 ml
(mleko, seler)
Ziemniaki młode gotowane 200 g
Łosoś pieczony 80g
(ryba)
Surówka z kapusty młodej 200 g
Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml
Dieta podstawowa
Obraz 20240312_162927-min-scaled
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g
(gluten – pszenica, gluten – żyto)
Chleb Graham 50 g
(gluten – pszenica)
Masło 83% tł. 15 g
(mleko)
Jajko gotowane kl M 1 szt
(jaja)
Szynkowa dębowa drobiowa 15 g
Pmidor 80 g
Sałata zielona 20 g
Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml
Dieta cukrzycowa
Obraz 20240312_162845c-min-scaled
Chleb Graham 50 g
(gluten – pszenica)
Masło 83% tł. 15 g
(mleko)
Jajko gotowane kl M 1 szt
(jaja)
Szynkowa dębowa drobiowa 15 g
Pomidor 80 g
Sałata zielona 20 g
Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml

14.08.2024

Dieta podstawowa
Obraz czwartek-obiad-obie-diety
Barszcz czerwony z ziemniakami 400 ml
(gluten-pszenica, mleko, seler)
Łazanki z kapustą i mięs wp z łopatki 440 g
(gluten-pszenica, jaja, seler, gorczyca)
Brokuł gotowany* 100 g
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
Dieta cukrzycowa
Obraz czwartek-obiad-obie-diety
Barszcz czerwony z ziemniakami 400 ml
(gluten-pszenica, mleko, seler)
Łazanki z kapustą i mięs wp z łopatki 440 g
(gluten-pszenica, jaja, seler, gorczyca)
Brokuł gotowany* 100 g
Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml
Dieta podstawowa

Obraz 6.08-kolacja-dieta-podstawowa
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g
(gluten – pszenica, gluten – żyto)
Chleb Graham 50 g
(gluten – pszenica)
Masło 83% tł. 15 g
(mleko)
Pierś delikatna z kurnej półki 40 g
Twarożek 80g
(mleko)
Sałata zielona 20 g
Papryka świeża 80 g
Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml
Dieta cukrzycowa

Obraz 6.08-kolacja-dieta-cukrzycowa
Chleb Graham 50 g
(gluten – pszenica)
Masło 83% tł. 15 g
(mleko)
Pierś delikatna z kurnej półki 40 g
Twarożek 80g
(mleko)
Sałata zielona 20 g
Papryka świeża 80 g
Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml

13.08.2024

Dieta podstawowa
Obraz wtorek-obiad-obie-diety
Grochowa z ziemniakami 400 ml
(gluten-pszenica, seler)
Kasza jęczmienna/sypko 200 g
(gluten-jęczmień)
Gulasz wołowy 150 g
(gluten-pszenica)
Surówka z kalarepy i jabłka 200 g
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
Dieta cukrzycowa
Obraz wtorek-obiad-obie-diety
Grochowa z ziemniakami 400 ml
(gluten-pszenica, seler)
Kasza jęczmienna/sypko 200 g
(gluten-jęczmień)
Gulasz wołowy 150 g
(gluten-pszenica)
Surówka z kalarepy i jabłka 200 g
Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml
Dieta podstawowa
Obraz wtorek-kolacja-podstawa
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g
(gluten – pszenica, gluten – żyto)
Chleb Graham 50 g
(gluten – pszenica)
Masło 83% tł. 15 g
(mleko)
Pasta z szprotów w sosie pomidorowym
i twarogu 90 g
(ryba , seler, mleko)
Ogórek świeży 90 g
Roszponka 10 g
Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml
Dieta cukrzycowa
Obraz wtorek-kol.-cukrzyca
Herbata czarna ekspresowa z cytryną
Cateringowa b/c 250 ml
Chleb Graham 100 g (gluten – pszenica)
Masło 83% tł. 15 g (mleko)
Pasta z szprotów w sosie pomidorowym
i twarogu 90 g
(ryba , seler, mleko)
Ogórek świeży 90 g
Roszponka 10 g
Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml

12.08.2024

Dieta podstawowa
Obraz 12.08-obiad-obie-diety
Kapuśniak z kapusty białej 400 ml ( gluten – pszenica, seler, gorczyca)
Ryż na sypko 200 g
Mus z jabłek z/c 100 g
Sos jogurtowy naturalny 100 g (mleko)
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
Dieta cukrzycowa
Obraz 12.08-obiad-obie-diety
Kapuśniak z kapusty białej 400 ml ( gluten – pszenica, seler, gorczyca)
Ryż na sypko 200 g
Mus z jabłek b/c 100 g
Sos jogurtowy naturalny 100 g ( mleko)
Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml
Dieta podstawowa

Obraz 20240812_135824-min-scaled
Herbata czarna ekspresowa z cytryną
Cateringowa z/c 250 ml
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g ( gluten – pszenica, gluten – żyto)
Chleb Graham 50 g (gluten – pszenica)
Masło 83% tł. 15 g (mleko)
Pasta z twarogu i rzodkiewki 80 g ( mleko)
Rzodkiew biała 80 g
Sałata zielona 20 g
Dieta cukrzycowa

Obraz 20240812_135930-min-scaled
Herbata czarna ekspresowa z cytryną
Cateringowa b/c 250 ml
Chleb Graham 100 g (gluten – pszenica)
Masło 83% tł. 15 g (mleko)
Pasta z twarogu i rzodkiewki 80 g (mleko)
Rzodkiew biała 80 g
Sałata zielona 20 g

13.08.2024

Dieta podstawowa
Obraz wtorek-obiad-obie-diety
Grochowa z ziemniakami 400 ml ( gluten – pszenica, seler)
Kasza jęczmienna na sypko 200 g ( gluten – jęczmień)
Gulasz wołowy 150 g ( gluten – pszenica)
Surówka z kalarepy i jabłka 200 g
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
Dieta cukrzycowa
Obraz wtorek-obiad-obie-diety
Grochowa z ziemniakami 400 ml ( gluten – pszenica, seler)
Kasza jęczmienna na sypko 200 g ( gluten – jęczmień)
Gulasz wołowy – dieta 150 g ( gluten – pszenica)
Surówka z kalarepy i jabłka 200 g
Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml
Dieta podstawowa

Obraz 20240521_135920-min-1-scaled
Twaróg półtłusty 30 g (mleko)
Herbata czarna ekspresowa z cytryną
Cateringowa z/c 250 ml
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g ( gluten – pszenica, gluten – żyto)
Chleb Graham 50 g (gluten – pszenica)
Masło 83% tł. 15 g (mleko)
Pasta z twarogu i szprotek 50 g ( ryba, seler)
Ogórek świeży 90 g
Roszponka 10 g
Dieta cukrzycowa

Obraz 20240521_140000c-min-scaled
Twaróg półtłusty 30 g (mleko)
Herbata czarna ekspresowa z cytryną
Cateringowa b/c 250 ml
Chleb Graham 100 g (gluten – pszenica)
Masło 83% tł. 15 g (mleko)
Pasta z twarogu i szprotek 50 g ( mleko, ryba)
Ogórek świeży 90 g
Roszponka 10 g

wstecz
Skip to content