Dobry posiłek
wstecz
Naszym celem
Misja szpitala
Twoje życie w sprawności
Jadłospis 15 lipca – 21 lipca
19.07.2024
Obiad
Dieta podstawowa |
---|
Kalafiorowa z ryżem 400 ml (mleko, seler) Ziemniaki młode gotowane 200 g Łosoś pieczony 80g (ryba) Surówka z kapusty młodej z olejem 200g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml |
Dieta cukrzycowa |
---|
Kalafiorowa z ryżem 400 ml (mleko, seler) Ziemniaki młode gotowane 200 g Łosoś pieczony 80g (ryba) Sos jarzynowy 100ml (gluten – pszenica, seler) Surówka z kapusty młodej z olejem 200g Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml |
Kolacja
Dieta podstawowa |
---|
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (gluten-pszenica, gluten-żyto) Chleb Graham 50 g (gluten-pszenica) Masło 83% tł. 15 g Jajko gotowane kl M 1 szt. ( jaja) Szynkowa drobiowa, dębowa kiełbasa 15g Pomidor 90 g Sałata zielona 20g Herbata czarna z/c 250 ml |
Dieta cukrzycowa |
---|
Chleb Graham 100 g (gluten-pszenica) Masło 83% tł. 15 g Jajko gotowane kl M 1 szt. ( jaja) Szynkowa drobiowa, dębowa kiełbasa 15g Pomidor 90 g Sałata zielona 20g Herbata czarna z/c 250 ml |
18.07.2024
Obiad
Dieta podstawowa |
---|
Barszcz czerwony z ziemniakami 400 ml (gluten-pszenica, mleko, seler) Łazanki z kapustą i mięsem wieprzowym z łopatki 440 g (gluten-pszenica, jaja, seler, gorczyca) Brokuł gotowany 100 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml |
Dieta cukrzycowa |
---|
Barszcz czerwony z ziemniakami 400 ml (gluten-pszenica, mleko, seler) Łazanki z kapustą i mięsem wieprzowym z łopatki 440 g (gluten-pszenica, jaja, seler, gorczyca) Brokuł gotowany 100 g Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml |
Kolacja
Dieta podstawowa |
---|
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (gluten-pszenica, gluten-żyto) Chleb Graham 50 g (gluten-pszenica) Masło 83% tł. 15 g Pasztet z ciecierzycy 80g (gluten-pszenica, jaja) Pomidor 90 g Rukola 10g Herbata czarna z/c 250 ml |
Dieta cukrzycowa |
---|
Chleb Graham 100 g (gluten-pszenica) Masło 83% tł. 15 g Pasztet z ciecierzycy 80g (gluten-pszenica, jaja) Pomidor 90 g Rukola 10g Herbata czarna b/c 250 ml |
17.07.2024
Obiad
Dieta podstawowa |
---|
Grysikowa 400 ml (gluten-pszenica, seler) Ziemniaki młode gotowane 200 g Kotlet drobiowy panierowany z udźca 100 g (gluten pszenny, jaja) Sałatka szwedzka 200 g (gorczyca) Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml |
Dieta cukrzycowa |
---|
Grysikowa 400 ml (gluten-pszenica, seler) Ziemniaki młode gotowane 200 g Udziec z kurczaka pieczony z/k z/s 130 g (gluten pszenny, jaja) Sos bazyliowy (gluten pszenny, jaja) Sałatka szwedzka 200 g (gorczyca) Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml |
Kolacja
Dieta podstawowa |
---|
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (gluten-pszenica, gluten-żyto) Chleb Graham 50 g (gluten-pszenica) Masło 83% tł. 15 g Twarożek 50g (mleko) Pierś delikatna z kurnej półki, produkt drobiowy 40 g Papryka świeża 80 g Sałata zielona 20g Herbata czarna z/c 250 ml |
Dieta cukrzycowa |
---|
Chleb Graham 100 g (gluten-pszenica) Masło 83% tł. 15 g Twarożek 50g (mleko) Pierś delikatna z kurnej półki, produkt drobiowy 40 g Papryka świeża 80 g Sałata zielona 20g Herbata czarna b/c 250 ml |
16.07.2024
Obiad
Dieta podstawowa |
---|
Grochowa z ziemniakami 400 ml (gluten-pszenica, seler) Kasza jęczmienna na sypko 200 g (gluten jęczmienny) Gulasz wołowy 150 g (gluten pszenny) Surówka z kalarepy i jabłka 200 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml |
Dieta cukrzycowa |
---|
Grochowa z ziemniakami 400 ml (gluten-pszenica, seler) Kasza jęczmienna na sypko 200 g (gluten jęczmienny) Gulasz wołowy – dieta 150 g (gluten pszenny) Surówka z kalarepy i jabłka 200 g Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml |
Kolacja
Dieta podstawowa |
---|
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (gluten-pszenica, gluten-żyto) Chleb Graham 50 g (gluten-pszenica) Masło 83% tł. 15 g Twaróg półtłusty 40g (mleko) Szprot w sosie pomidorowym 50 g (ryba, seler) Ogórek 90 g Herbata czarna z/c 250 ml |
Dieta cukrzycowa |
---|
Chleb Graham 100 g (gluten-pszenica) Masło 83% tł. 15 g Twaróg półtłusty 40g (mleko) Szprot w sosie pomidorowym 50 g (ryba, seler) Ogórek 90 g Herbata czarna z/c 250 ml |
15.07.2024
Obiad
Dieta podstawowa |
---|
Kapuśniak z kapusty białej 400 ml (gluten-pszenica, seler, gorczyca) Ryż na sypko 200 g Mus z jabłek z/c 100 g Sos jogurtowy naturalny 100 g (mleko) Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml |
Dieta cukrzycowa |
---|
Kapuśniak z kapusty białej 400 ml (gluten-pszenica, seler, gorczyca) Ryż na sypko 200 g Mus z jabłek b/c 100 g Sos jogurtowy naturalny 100 g (mleko) Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml |
Kolacja
Dieta podstawowa |
---|
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (gluten-pszenica, gluten-żyto) Chleb Graham 50 g (gluten-pszenica) Masło 83% tł. 15 g Twaróg 50g (mleko) Wędlina z kurnej półki 40g Papryka 80 g Sałata zielona 20 g Herbata czarna z/c 250 ml |
Dieta cukrzycowa |
---|
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (gluten-pszenica, gluten-żyto) Chleb Graham 50 g (gluten-pszenica) Masło 83% tł. 15 g Twaróg 50g (mleko) Wędlina z kurnej półki 40g Papryka 80 g Sałata zielona 20 g Herbata czarna z/c 250 ml |
wstecz