Dobry posiłek
wstecz
Naszym celem
Misja szpitala
Twoje życie w sprawności
Jadłospis 15 stycznia – 21 stycznia
19.01.2024
Obiad
Dieta podstawowa |
---|
Krupnik jęczmienny 400 ml (mleko, seler, gluten-jęczmień) Ziemniaki 200 g Pieczeń z ryby mielonej (Morszczuk) 100 g (gluten-pszenica, jaj, ryba) Sos koperkowy * 100 ml (gluten-pszenica, mleko) Surówka wielowarzywna z olejem 200 g (seler) Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml |
Dieta cukrzycowa |
---|
Krupnik jęczmienny 400 ml (mleko, seler, gluten-jęczmień) Ziemniaki 200 g Pieczeń z ryby mielonej (Morszczuk) 100 g (gluten-pszenica, jaj, ryba) Sos koperkowy * 100 ml (gluten-pszenica, mleko) Surówka wielowarzywna z olejem 200 g (seler) Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml |
Kolacja
Dieta podstawowa |
---|
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (gluten-pszenica, gluten-żyto) Chleb Graham 50 g (gluten-pszenica) Masło 83% tł. 15 g (mleko) Pasta z jaj z natką pietruszki 80 g (jaja, mleko) Papryka świeża 80 Sałata zielona 20 g Herbata czarna z/c 250 ml |
Dieta cukrzycowa |
---|
Chleb Graham 100 g (gluten-pszenica) Masło 83% tł. 15 g (mleko) Pasta z jaj z natką pietruszki 80 g (jaja, mleko) Papryka świeża 80 Sałata zielona 20 g Herbata czarna b/c 250 ml |
18.01.2024
Obiad
Dieta podstawowa |
---|
Szpinakowa z ziemniakami 400 ml (gluten-pszenica, mleko, seler) Makaron pełnoziarnisty 200 g (gluten-pszenica) Sos boloński z mięsa wp 150 g (gluten-pszenica, seler, mleko ) Surówka z rzepy białej i jabłka 200 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml |
Dieta cukrzycowa |
---|
Szpinakowa z ziemniakami 400 ml (gluten-pszenica, mleko, seler) Makaron pełnoziarnisty 200 g (gluten-pszenica) Sos boloński z mięsa wp 150 g (gluten-pszenica, seler, mleko ) Surówka z rzepy białej i jabłka 200 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml Jabłko 1 szt |
Kolacja
Dieta podstawowa |
---|
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (gluten-pszenica, gluten-żyto) Chleb Graham 50 g (gluten-pszenica) Masło 83% tł. 15 g (mleko) Twaróg półtłusty 50 g (mleko) Pasztet z fasoli 40 g (gluten-pszenica, jaja) Pomidor 80 g Sałata zielona 20 g Herbata czarna z/c 250 ml |
Dieta cukrzycowa |
---|
Chleb Graham 100 g (gluten-pszenica) Masło 83% tł. 15 g (mleko) Twaróg półtłusty 50 g (mleko) Pasztet z fasoli 40 g (gluten-pszenica, jaja) Pomidor 80 g Sałata zielona 20 g Herbata czarna b/c 250 ml |
17.01.2024
Obiad
Dieta podstawowa |
---|
Kapuśniak z kapusty kiszonej 400 ml (gluten-pszenica, seler, gorczyca) Kasza jęczmienna/sypko 200 g (gluten-jęczmień) Pieczeń rzymska wieprzowa 100 g (gluten-pszenica, jaja) Sos jarzynowy 100 ml (gluten-pszenica, seler) Surówka z marchwi z olejem 200 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml |
Dieta cukrzycowa |
---|
Ziemniaczana 400 ml (gluten-pszenica, mleko, seler) Kasza jęczmienna/sypko 200 g (gluten-jęczmień) Pieczeń rzymska wieprzowa 100 g (gluten-pszenica, jaja) Sos jarzynowy 100 ml (gluten-pszenica, seler) Surówka z marchwi z olejem 200 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml Biszkopty b/c 30g (gluten-pszenica, jaja) |
Kolacja
Dieta podstawowa |
---|
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (gluten-pszenica, gluten-żyto) Chleb Graham 50 g (gluten-pszenica) Masło 83% tł. 15 g (mleko) Paprykarz szczeciński 80 g (ryba, soja) Ogórek kiszony 80 g Sałata zielona 20 g Herbata czarna z/c 250 ml |
Dieta cukrzycowa |
---|
Chleb Graham 100 g (gluten-pszenica) Masło 83% tł. 15 g (mleko) Paprykarz szczeciński 80 g (ryba, soja) Ogórek kiszony 80 g Sałata zielona 20 g Herbata czarna b/c 250 ml |
16.01.2024
Śniadanie
Dieta podstawowa |
---|
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (gluten-pszenica, gluten-żyto) Chleb Graham 50 g (gluten-pszenica) Masło 83% tł. 15 g (mleko) Pierś delikatna drobiowa 40g Twarożek 50 g (mleko) Sałata zielona 20 g Rzodkiew biała 80 g Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml (mleko, gluten- żyto, gluten-jęczmień) Podpłomyki 30g (gluten-pszenica, mleko) |
Dieta cukrzycowa |
---|
Chleb Graham 100 g (gluten-pszenica) Masło 83% tł. 15 g (mleko) Pierś delikatna drobiowa 40g Twarożek 50 g (mleko) Sałata zielona 20 g Rzodkiew biała 80 g Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml (mleko, gluten- żyto, gluten-jęczmień) Podpłomyki 30g (gluten-pszenica, mleko) |
Obiad
Dieta podstawowa |
---|
Jarzynowa z zacierką 400 ml (gluten-pszenica, mleko, jaja, seler) Ziemniaki 200 g Filet z kurczaka pieczony 100 g (gluten-pszenica) Sos pietruszkowy 100 ml (gluten-pszenica, mleko, seler) Surówka wykwintna z olejem b/c 200 g (gorczyca, jaja) Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml |
Dieta cukrzycowa |
---|
Jarzynowa z zacierką 400 ml (gluten-pszenica, mleko, jaja, seler) Ziemniaki 200 g Filet z kurczaka pieczony 100 g (gluten-pszenica) Sos pietruszkowy 100 ml (gluten-pszenica, mleko, seler) Surówka wykwintna z olejem b/c 200 g (gorczyca, jaja) Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml Jogurt naturalny 150g (mleko) |
15.01.2024
Obiad
Dieta podstawowa |
---|
Barszcz czerwony z ziemniakami 400 ml (gluten-pszenica, mleko, seler) Ryż na sypko (brązowy) 200 g Mus z jabłek z/c 100 g Sos jogurtowy naturalny 100 g (mleko) Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml |
Dieta cukrzycowa |
---|
Barszcz czerwony z ziemniakami 400 ml (gluten-pszenica, mleko, seler) Ryż na sypko (brązowy) 200 g Mus z jabłek b/c 100 g Sos jogurtowy naturalny 100 g (mleko) Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml Budyń czekoladowy 150ml (gluten-pszenica, mleko) |
Kolacja
Dieta podstawowa |
---|
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (gluten-pszenica, gluten-żyto) Chleb Graham 50 g (gluten-pszenica) Masło 83% tł. 15 g (mleko) Pasta mięsno-warzywna z drobiu 80 g (seler) Pomidor 80g Sałata zielona 20 g Herbata czarna z/c 250 ml |
Dieta cukrzycowa |
---|
Chleb Graham 100 g (gluten-pszenica) Masło 83% tł. 15 g (mleko) Pasta mięsno-warzywna z drobiu 80 g (seler) Pomidor 80g Sałata zielona 20 g Herbata czarna b/c 250 ml |
wstecz