Dobry posiłek
wstecz
Naszym celem
Misja szpitala
Twoje życie w sprawności
Jadłospis 18 grudnia – 24 grudnia
22.12.2023
Obiad
Dieta podstawowa |
---|
Krupnik jęczmienny 400 ml (mleko, seler, gluten-jęczmień) Ziemniaki 200 g Pieczeń z ryby mielonej (Morszczuk) 100 g (gluten-pszenica, jaja, ryba) Sos koperkowy * 100 ml (gluten-pszenica, mleko) Surówka wielowarzywna z olejem 100 g (seler) Kalafior gotowany* 100 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml |
Dieta cukrzycowa |
---|
Krupnik jęczmienny 400 ml (mleko, seler, gluten-jęczmień) Ziemniaki 200 g Pieczeń z ryby mielonej (Morszczuk) 100 g (gluten-pszenica, jaja, ryba) Sos koperkowy * 100 ml (gluten-pszenica, mleko) Surówka wielowarzywna z olejem 100 g (seler) Kalafior gotowany* 100 g Kompot owocowy z jabłkami b/c 250 ml |
Kolacja
Dieta podstawowa |
---|
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (gluten-pszenica, gluten-żyto) Chleb Graham 50 g (gluten- pszenica) Masło 83% tł. 15 g (mleko) Pasta z jaj z natką pietruszki – dieta 30 g (jaja, mleko) Twaróg półtłusty 50 g (mleko) Papryka świeża 80 g Sałata zielona 20 g Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa z/c 250 ml |
Dieta cukrzycowa |
---|
Chleb Graham 100 g (gluten- pszenica) Masło 83% tł. 15 g (mleko) Pasta z jaj z natką pietruszki – dieta 30 g (jaja, mleko) Twaróg półtłusty 50 g (mleko) Papryka świeża 80 g Sałata zielona 20 g Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa b/c 250 ml |
21.12.2023
Obiad
Dieta podstawowa |
---|
Szpinakowa z ziemniakami 400 ml (gluten-pszenica, mleko, seler) Makaron pełnoziarnisty 200 g (gluten-pszenica) Sos boloński z mięsa wp. 150 g (gluten-pszenica, mleko, seler) Surówka z rzepy białej i jabłka 100 g Bukiet warzyw gotowanych 100g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml |
Dieta cukrzycowa |
---|
Szpinakowa z ziemniakami 400 ml (gluten-pszenica, mleko, seler) Makaron pełnoziarnisty 200 g (gluten-pszenica) Sos boloński z mięsa wp. 150 g (gluten-pszenica, mleko, seler) Surówka z rzepy białej i jabłka 100 g Bukiet warzyw gotowanych królewski 100 Kompot owocowy z jabłkami b/c 250 ml Jabłko 1 szt |
Kolacja
Dieta podstawowa |
---|
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (gluten-pszenica, gluten-żyto) Chleb Graham 50 g (gluten- pszenica) Masło 83% tł. 15 g (mleko) Pasztet z fasoli 40 g (gluten-pszenica, jaja) Twaróg półtłusty 50g (mleko) Pomidor 80g Sałata zielona 20 g Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa z/c 250 ml |
Dieta cukrzycowa |
---|
Chleb Graham 100 g (gluten- pszenica) Masło 83% tł. 15 g (mleko) Pasztet z fasoli 40 g (gluten-pszenica, jaja) Twaróg półtłusty 50g (mleko) Pomidor 80g Sałata zielona 20 g Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa b/c 250 ml |
20.12.2023
Obiad
Dieta podstawowa |
---|
Kapuśniak z kap. kiszonej 400 ml (gluten-pszenica, seler, gorczyca) Kasza jęczmienna/sypko 200 g (gluten-jęczmień) Pieczeń rzymska wieprzowa 100 g (gluten-pszenica, jaja) Sos jarzynowy 100 ml (gluten pszenica, seler) Surówka z marchwi z olejem 100 g Cukinia pieczona z olejem * 100 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml |
Dieta cukrzycowa |
---|
Ziemniaczana 400 ml (gluten-pszenica, mleko, seler) Kasza jęczmienna/sypko 200 g (gluten-jęczmień) Pieczeń rzymska wieprzowa 100 g (gluten-pszenica, jaja) Sos jarzynowy 100 ml (gluten pszenica, seler) Surówka z marchwi z olejem 100 g Cukinia pieczona z olejem * 100 g Kompot owocowy z jabłkami b/c 250 ml Biszkopty b/c 30g (gluten-pszenica, jaja) |
Kolacja
Dieta podstawowa |
---|
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (gluten-pszenica, gluten-żyto) Chleb Graham 50 g (gluten- pszenica) Masło 83% tł. 15 g (mleko) Paprykarz szczeciński 30 g (ryba, soja) Polędwica premium 40 g (soja) Ogórek kiszony 80 g Sałata zielona 20 g Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa z/c 250 ml |
Dieta cukrzycowa |
---|
Chleb Graham 100 g (gluten- pszenica) Masło 83% tł. 15 g (mleko) Paprykarz szczeciński 30 g (ryba, soja) Polędwica premium 40 g (soja) Ogórek kiszony 80 g Sałata zielona 20 g Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa b/c 250 ml |
19.12.2023
Obiad
Dieta podstawowa |
---|
Jarzynowa z zacierką 400 ml (gluten-pszenica, mleko, seler, jaja) Ziemniaki 200 g Filet z kurczaka pieczony 100 g (gluten-pszenica) Sos pietruszkowy 100 ml (gluten-pszenica, mleko, seler) Surówka wykwintna z olejem b/c 100 g (jaja, gorczyca) Marchew z groszkiem 100 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml |
Dieta cukrzycowa |
---|
Jarzynowa z zacierką 400 ml (gluten-pszenica, mleko, seler, jaja) Ziemniaki 200 g Filet z kurczaka pieczony 100 g (gluten-pszenica) Sos pietruszkowy 100 ml (gluten-pszenica, mleko, seler) Surówka wykwintna z olejem b/c 100 g (jaja, gorczyca) Marchew z groszkiem 100 g Kompot owocowy z jabłkami b/c 250 ml Jogurt naturalny 150ml (mleko) |
Kolacja
Dieta podstawowa |
---|
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (gluten-pszenica, gluten-żyto) Chleb Graham 50 g (gluten- pszenica) Masło 83% tł. 15 g (mleko) Jajko gotowane 1 szt (jajko) Szynkowa dębowa 40 g Pomidor 80 g Sałata zielona 20 g Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa z/c 250 ml |
Dieta cukrzycowa |
---|
Chleb Graham 100 g (gluten- pszenica) Masło 83% tł. 15 g (mleko) Jajko gotowane 1 szt (jajko) Szynkowa dębowa 40 g Pomidor 80 g Sałata zielona 20 g Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa b/c 250 ml |
18.12.2023
Obiad
Dieta podstawowa |
---|
Barszcz czerwony z ziemniakami 400 ml (gluten-pszenica, mleko, seler) Ryż na sypko (brązowy) 200 g Mus z jabłek z/c 100 g Sos jogurtowy naturalny 100 g (mleko) Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml |
Dieta cukrzycowa |
---|
Barszcz czerwony z ziemniakami 400 ml (gluten-pszenica, mleko, seler) Ryż na sypko (brązowy) 200 g Mus z jabłek b/c 100 g Sos jogurtowy naturalny 100 g (mleko) Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml Budyń o smaku czekoladowym 150ml (mleko, gluten-pszenica) |
Kolacja
Dieta podstawowa |
---|
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (gluten-pszenica, gluten-żyto) Chleb Graham 50 g (gluten- pszenica) Masło 83% tł. 15 g (mleko) Pasta mięsno-warzywna 80 g (seler) Ser mozzarella kulki 50 g (mleko) Pomidor 80 g Sałata zielona 20 g Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa z/c 250 ml |
Dieta cukrzycowa |
---|
Chleb Graham 100 g (gluten- pszenica) Masło 83% tł. 15 g (mleko) Pasta mięsno-warzywna 80 g (seler) Ser mozzarella kulki 50 g (mleko) Pomidor 80 g Sałata zielona 20 g Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa b/c 250 ml |
wstecz