Przejdź do treści
Dostosuj preferencje dotyczące zgody

Używamy plików cookie, aby pomóc użytkownikom w sprawnej nawigacji i wykonywaniu określonych funkcji. Szczegółowe informacje na temat wszystkich plików cookie odpowiadających poszczególnym kategoriom zgody znajdują się poniżej.

Pliki cookie sklasyfikowane jako „niezbędne” są przechowywane w przeglądarce użytkownika, ponieważ są niezbędne do włączenia podstawowych funkcji witryny.... 

Zawsze aktywne

Niezbędne pliki cookie mają kluczowe znaczenie dla podstawowych funkcji witryny i witryna nie będzie działać w zamierzony sposób bez nich.Te pliki cookie nie przechowują żadnych danych umożliwiających identyfikację osoby.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Funkcjonalne pliki cookie pomagają wykonywać pewne funkcje, takie jak udostępnianie zawartości witryny na platformach mediów społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcje stron trzecich.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Analityczne pliki cookie służą do zrozumienia, w jaki sposób użytkownicy wchodzą w interakcję z witryną. Te pliki cookie pomagają dostarczać informacje o metrykach liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Wydajnościowe pliki cookie służą do zrozumienia i analizy kluczowych wskaźników wydajności witryny, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia użytkownika dla odwiedzających.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Reklamowe pliki cookie służą do dostarczania użytkownikom spersonalizowanych reklam w oparciu o strony, które odwiedzili wcześniej, oraz do analizowania skuteczności kampanii reklamowej.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Dobry posiłek wstecz

Naszym celem
Twoje życie w sprawności

Misja szpitala

Jadłospis 18 grudnia – 24 grudnia

22.12.2023

Dieta podstawowa
Obraz 20231222_120914-1-min-2-scaled
Krupnik jęczmienny 400 ml
(mleko, seler, gluten-jęczmień)
Ziemniaki 200 g
Pieczeń z ryby mielonej (Morszczuk) 100 g
(gluten-pszenica, jaja, ryba)
Sos koperkowy * 100 ml
(gluten-pszenica, mleko)
Surówka wielowarzywna z olejem 100 g
(seler)
Kalafior gotowany* 100 g
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
Dieta cukrzycowa
Obraz 20231222_120914-1-min-2-scaled
Krupnik jęczmienny 400 ml
(mleko, seler, gluten-jęczmień)
Ziemniaki 200 g
Pieczeń z ryby mielonej (Morszczuk) 100 g
(gluten-pszenica, jaja, ryba)
Sos koperkowy * 100 ml
(gluten-pszenica, mleko)
Surówka wielowarzywna z olejem 100 g
(seler)
Kalafior gotowany* 100 g
Kompot owocowy z jabłkami b/c 250 ml
Dieta podstawowa
Obraz 20231222_155803-min-scaled
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g
(gluten-pszenica, gluten-żyto)
Chleb Graham 50 g
(gluten- pszenica)
Masło 83% tł. 15 g
(mleko)
Pasta z jaj z natką pietruszki – dieta 30 g
(jaja, mleko)
Twaróg półtłusty 50 g
(mleko)
Papryka świeża 80 g
Sałata zielona 20 g
Herbata czarna ekspresowa z cytryną
Cateringowa z/c 250 ml
Dieta cukrzycowa
Obraz 20231222_155707c-min-scaled
Chleb Graham 100 g
(gluten- pszenica)
Masło 83% tł. 15 g
(mleko)
Pasta z jaj z natką pietruszki – dieta 30 g
(jaja, mleko)
Twaróg półtłusty 50 g
(mleko)
Papryka świeża 80 g
Sałata zielona 20 g
Herbata czarna ekspresowa z cytryną
Cateringowa b/c 250 ml

21.12.2023

Dieta podstawowa
Obraz 20231221_120824-min-scaled
Szpinakowa z ziemniakami 400 ml
(gluten-pszenica, mleko, seler)
Makaron pełnoziarnisty 200 g
(gluten-pszenica)
Sos boloński z mięsa wp. 150 g
(gluten-pszenica, mleko, seler)
Surówka z rzepy białej i jabłka 100 g
Bukiet warzyw gotowanych 100g
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
Dieta cukrzycowa
Obraz 20231221_120901c-min-scaled
Szpinakowa z ziemniakami 400 ml
(gluten-pszenica, mleko, seler)
Makaron pełnoziarnisty 200 g
(gluten-pszenica)
Sos boloński z mięsa wp. 150 g
(gluten-pszenica, mleko, seler)
Surówka z rzepy białej i jabłka 100 g
Bukiet warzyw gotowanych królewski 100
Kompot owocowy z jabłkami b/c 250 ml
Jabłko 1 szt
Dieta podstawowa
Obraz 20231221_162727-min-scaled
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g
(gluten-pszenica, gluten-żyto)
Chleb Graham 50 g
(gluten- pszenica)
Masło 83% tł. 15 g
(mleko)
Pasztet z fasoli 40 g
(gluten-pszenica, jaja)
Twaróg półtłusty 50g
(mleko)
Pomidor 80g
Sałata zielona 20 g
Herbata czarna ekspresowa z cytryną
Cateringowa z/c 250 ml
Dieta cukrzycowa
Obraz 20231221_162647c-min-scaled
Chleb Graham 100 g
(gluten- pszenica)
Masło 83% tł. 15 g
(mleko)
Pasztet z fasoli 40 g
(gluten-pszenica, jaja)
Twaróg półtłusty 50g
(mleko)
Pomidor 80g
Sałata zielona 20 g
Herbata czarna ekspresowa z cytryną
Cateringowa b/c 250 ml

20.12.2023

Dieta podstawowa
Obraz 20231220_121931-min-scaled
Kapuśniak z kap. kiszonej 400 ml
(gluten-pszenica, seler, gorczyca)
Kasza jęczmienna/sypko 200 g
(gluten-jęczmień)
Pieczeń rzymska wieprzowa 100 g
(gluten-pszenica, jaja)
Sos jarzynowy 100 ml
(gluten pszenica, seler)
Surówka z marchwi z olejem 100 g
Cukinia pieczona z olejem * 100 g
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
Dieta cukrzycowa
Obraz 20231220_122108c-min-scaled
Ziemniaczana 400 ml
(gluten-pszenica, mleko, seler)
Kasza jęczmienna/sypko 200 g
(gluten-jęczmień)
Pieczeń rzymska wieprzowa 100 g
(gluten-pszenica, jaja)
Sos jarzynowy 100 ml
(gluten pszenica, seler)
Surówka z marchwi z olejem 100 g
Cukinia pieczona z olejem * 100 g
Kompot owocowy z jabłkami b/c 250 ml
Biszkopty b/c 30g
(gluten-pszenica, jaja)
Dieta podstawowa
Obraz 20231220_162458-min-scaled
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g
(gluten-pszenica, gluten-żyto)
Chleb Graham 50 g
(gluten- pszenica)
Masło 83% tł. 15 g
(mleko)
Paprykarz szczeciński 30 g
(ryba, soja)
Polędwica premium 40 g
(soja)
Ogórek kiszony 80 g
Sałata zielona 20 g
Herbata czarna ekspresowa z cytryną
Cateringowa z/c 250 ml
Dieta cukrzycowa
Obraz 20231220_162413c-min-scaled
Chleb Graham 100 g
(gluten- pszenica)
Masło 83% tł. 15 g
(mleko)
Paprykarz szczeciński 30 g
(ryba, soja)
Polędwica premium 40 g
(soja)
Ogórek kiszony 80 g
Sałata zielona 20 g
Herbata czarna ekspresowa z cytryną
Cateringowa b/c 250 ml

19.12.2023

Dieta podstawowa
Obraz 20231219_121118-min
Jarzynowa z zacierką 400 ml
(gluten-pszenica, mleko, seler, jaja)
Ziemniaki 200 g
Filet z kurczaka pieczony 100 g
(gluten-pszenica)
Sos pietruszkowy 100 ml
(gluten-pszenica, mleko, seler)
Surówka wykwintna z olejem b/c 100 g
(jaja, gorczyca)
Marchew z groszkiem 100 g
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
Dieta cukrzycowa
Obraz 20231219_121206c-min
Jarzynowa z zacierką 400 ml
(gluten-pszenica, mleko, seler, jaja)
Ziemniaki 200 g
Filet z kurczaka pieczony 100 g
(gluten-pszenica)
Sos pietruszkowy 100 ml
(gluten-pszenica, mleko, seler)
Surówka wykwintna z olejem b/c 100 g
(jaja, gorczyca)
Marchew z groszkiem 100 g
Kompot owocowy z jabłkami b/c 250 ml
Jogurt naturalny 150ml
(mleko)
Dieta podstawowa
Obraz 20231219_161144-min-1-scaled
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g
(gluten-pszenica, gluten-żyto)
Chleb Graham 50 g
(gluten- pszenica)
Masło 83% tł. 15 g
(mleko)
Jajko gotowane 1 szt
(jajko)
Szynkowa dębowa 40 g
Pomidor 80 g
Sałata zielona 20 g
Herbata czarna ekspresowa z cytryną
Cateringowa z/c 250 ml
Dieta cukrzycowa
Obraz 20231219_161229c-min-scaled
Chleb Graham 100 g
(gluten- pszenica)
Masło 83% tł. 15 g
(mleko)
Jajko gotowane 1 szt
(jajko)
Szynkowa dębowa 40 g
Pomidor 80 g
Sałata zielona 20 g
Herbata czarna ekspresowa z cytryną
Cateringowa b/c 250 ml

18.12.2023

Dieta podstawowa
Obraz 20231218_122631-min-2-scaled
Barszcz czerwony z ziemniakami 400 ml
(gluten-pszenica, mleko, seler)
Ryż na sypko (brązowy) 200 g
Mus z jabłek z/c 100 g
Sos jogurtowy naturalny 100 g
(mleko)
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
Dieta cukrzycowa
Obraz 20231218_122720c-min-scaled
Barszcz czerwony z ziemniakami 400 ml
(gluten-pszenica, mleko, seler)
Ryż na sypko (brązowy) 200 g
Mus z jabłek b/c 100 g
Sos jogurtowy naturalny 100 g
(mleko)
Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml
Budyń o smaku czekoladowym 150ml
(mleko, gluten-pszenica)
Dieta podstawowa
Obraz 20231218_162311-min-scaled
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g
(gluten-pszenica, gluten-żyto)
Chleb Graham 50 g
(gluten- pszenica)
Masło 83% tł. 15 g
(mleko)
Pasta mięsno-warzywna 80 g
(seler)
Ser mozzarella kulki 50 g
(mleko)
Pomidor 80 g
Sałata zielona 20 g
Herbata czarna ekspresowa z cytryną
Cateringowa z/c 250 ml
Dieta cukrzycowa
Obraz 20231218_162212c-min-scaled
Chleb Graham 100 g
(gluten- pszenica)
Masło 83% tł. 15 g
(mleko)
Pasta mięsno-warzywna 80 g
(seler)
Ser mozzarella kulki 50 g
(mleko)
Pomidor 80 g
Sałata zielona 20 g
Herbata czarna ekspresowa z cytryną
Cateringowa b/c 250 ml

wstecz