Dobry posiłek wstecz

Naszym celem
Twoje życie w sprawności

Misja szpitala

Jadłospis 19 sierpnia – 02 września

pobierz jadłospis

02.09.2024

Dieta podstawowa
Obraz 20240318_122430-min-scaled
Fasolowa z ziemniakami 400 ml
(gluten-pszenica, seler)
Makaron pełnoziarnisty 200 g
(gluten-pszenica)
Twaróg półtłusty 80 g
(mleko)
Mus z jabłek z/c 100 g
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
Dieta cukrzycowa
Obraz 20240318_122430-min-scaled
Fasolowa z ziemniakami 400 ml
(gluten-pszenica, seler)
Makaron pełnoziarnisty 200 g
(gluten-pszenica)
Twaróg półtłusty 80 g
(mleko)
Mus z jabłek b/c 100 g
Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml
Dieta podstawowa
Obraz 9.08-kolacja-dieta-podstawowa
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g
(gluten – pszenica, gluten – żyto)
Chleb Graham 50 g
(gluten – pszenica)
Masło 83% tł. 15 g
(mleko)
Pierś delikatna z kurnej półki 15 g
Pomidor 80 g
Sałata zielona 20 g
Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml
Dieta cukrzycowa
Obraz 9.08-kolacja-dieta-cukrzycowa
Chleb Graham 100 g
(gluten – pszenica)
Masło 83% tł. 15 g
(mleko)
Pierś delikatna z kurnej półki 15 g
Pomidor 80 g
Sałata zielona 20 g
Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml

29.08.2024

Dieta podstawowa
Obraz 7.08-obiad-obie-diety
Krupnik jęczmienny 400 ml
(mleko, seler, gluten-jęczmień)
Ziemniaki młode gotowane 200 g
Pulpet rybny (Morszczuk) 100 g
(gluten-pszenica, jaja, ryba)
Sos koperkowy * 100 ml
(gluten-pszenica, mleko)
Surówka z kapusty młodej 200 g
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
Dieta cukrzycowa
Obraz 7.08-obiad-obie-diety
Krupnik jęczmienny 400 ml
(mleko, seler, gluten-jęczmień)
Ziemniaki młode gotowane 200 g
Pulpet rybny (Morszczuk) 100 g
(gluten-pszenica, jaja, ryba)
Sos koperkowy * 100 ml
(gluten-pszenica, mleko)
Surówka z kapusty młodej 200 g
Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml
Dieta podstawowa
Obraz 20240312_162927-min-scaled
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g
(gluten – pszenica, gluten – żyto)
Chleb Graham 50 g
(gluten – pszenica)
Masło 83% tł. 15 g
(mleko)
Jajko gotowane kl M 1 szt
(jaja)
Szynkowa dębowa drobiowa 15 g
Papryka świeża 80 g
Sałata zielona 20 g
Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml
Dieta cukrzycowa
Obraz 20240312_162845c-min-scaled
Chleb Graham 100 g
(gluten – pszenica)
Masło 83% tł. 15 g
(mleko)
Jajko gotowane kl M 1 szt
(jaja)
Szynkowa dębowa drobiowa 15 g
Papryka świeża 80 g
Sałata zielona 20 g
Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml

29.08.2024

Dieta podstawowa
Obraz 20240118_114903-min-1-scaled
Szpinakowa z ziemniakami 400 ml
(gluten-pszenica, mleko, seler)
Makaron pełnoziarnisty 200 g
(gluten-pszenica)
Sos boloński z mięsa wp150 g
(gluten-pszenica, mleko, seler)
Surówka z rzepy białej i jabłka 200 g
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
Dieta cukrzycowa
Obraz 20240118_114903-min-1-scaled
Szpinakowa z ziemniakami 400 ml
(gluten-pszenica, mleko, seler)
Makaron pełnoziarnisty 200 g
(gluten-pszenica)
Sos boloński z mięsa wp150 g
(gluten-pszenica, mleko, seler)
Surówka z rzepy białej i jabłka 200 g
Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml
Dieta podstawowa
Obraz 20240314_163511-min-scaled
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g
(gluten – pszenica, gluten – żyto)
Chleb Graham 50 g
(gluten – pszenica)
Masło 83% tł. 15 g
(mleko)
Pasztet z fasoli 70 g
(gluten-pszenica, jaja)
Pomidor 80 g
Sałata zielona 20
Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml
Dieta cukrzycowa
Obraz 20240314_163446c-min-scaled
Chleb Graham 100 g
(gluten – pszenica)
Masło 83% tł. 15 g
(mleko)
Pasztet z fasoli 70 g
(gluten-pszenica, jaja)
Pomidor 80 g
Sałata zielona 20
Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml

28.08.2024

Dieta podstawowa
Obraz 20240605_123350-min-scaled
Kapuśniak z kapusty białej 400 ml
(gluten-pszenica, seler, gorczyca)
Kasza jęczmienna/sypko 200 g
(gluten-jęczmień)
Pieczeń rzymska wieprzowa 100 g
(gluten-pszenica, jaja)
Sos jarzynowy 100 ml
(gluten-pszenica, seler)
Surówka z marchwi b/c 200g
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
Dieta cukrzycowa
Obraz 20240605_123350-min-scaled
Kapuśniak z kapusty białej 400 ml
(gluten-pszenica, seler, gorczyca)
Kasza jęczmienna/sypko 200 g
(gluten-jęczmień)
Pieczeń rzymska wieprzowa 100 g
(gluten-pszenica, jaja)
Sos jarzynowy 100 ml
(gluten-pszenica, seler)
Surówka z marchwi b/c 200g
Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml
Dieta podstawowa
Obraz 20240313_161831-min-scaled
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g
(gluten – pszenica, gluten – żyto)
Chleb Graham 50 g
(gluten – pszenica)
Masło 83% tł. 15 g
(mleko)
Paprykarz szczeciński 80 g
(ryba, soja)
Ogórek kiszony 80 g
Sałata zielona 20 g
Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml
Dieta cukrzycowa
Obraz 20240313_161800c-min-scaled
Chleb Graham 100 g
(gluten – pszenica)
Masło 83% tł. 15 g
(mleko)
Paprykarz szczeciński 80 g
(ryba, soja)
Ogórek kiszony 80 g
Sałata zielona 20 g
Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml

27.08.2024

Dieta podstawowa
Obraz 20240312_122211-min-scaled
Jarzynowa z zacierką 400 ml
(gluten-pszenica, mleko, jaja, seler)
Ziemniaki młode gotowane 200 g
Filet z kurczaka pieczony 100 g
(gluten-pszenica)
Sos pietruszkowy 100 ml
(gluten-pszenica, mleko, seler)
Surówka wielowarzywna b/c 200 g
(seler)
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
Dieta cukrzycowa
Obraz 20240312_122253c-min-scaled
Jarzynowa z zacierką 400 ml
(gluten-pszenica, mleko, jaja, seler)
Ziemniaki młode gotowane 200 g
Filet z kurczaka pieczony 100 g
(gluten-pszenica)
Sos pietruszkowy 100 ml
(gluten-pszenica, mleko, seler)
Surówka wielowarzywna b/c 200 g
(seler)
Jogurt naturalny 150 ml
(mleko)
Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml
Dieta podstawowa
Obraz 9.08-kolacja-dieta-podstawowa
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g
(gluten – pszenica, gluten – żyto)
Chleb Graham 50 g
(gluten – pszenica)
Masło 83% tł. 15 g
(mleko)
Jajko gotowane kl M 1 szt
(jaja)
Szynkowa dębowa 15 g
Pomidor 80 g
Sałata zielona 20 g
Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml
Dieta cukrzycowa
Obraz 9.08-kolacja-dieta-cukrzycowa
Chleb Graham 100 g
(gluten – pszenica)
Masło 83% tł. 15 g
(mleko)
Jajko gotowane kl M 1 szt
(jaja)
Szynkowa dębowa 15 g
Pomidor 80 g
Sałata zielona 20 g
Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml

26.08.2024

Dieta podstawowa

Obraz 20231120_120935-min-scaled
Barszcz czerwony z ziemniakami 400 ml
(gluten-pszenica, mleko, seler)
Ryż na sypko (brązowy) 200 g
Mus z jabłek z/c 100 g
Sos jogurtowy naturalny 100 g
(mleko)
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
Dieta cukrzycowa

Obraz 20231120_121026c-min-scaled
Barszcz czerwony z ziemniakami 400 ml
(gluten-pszenica, mleko, seler)
Ryż na sypko (brązowy) 200 g
Mus z jabłek b/c 100 g
Sos jogurtowy naturalny 100 g
(mleko)
Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml
Dieta podstawowa

Obraz czwartek-kolacja-dieta-podstawowa
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g
(gluten – pszenica, gluten – żyto)
Chleb Graham 50 g
(gluten – pszenica)
Masło 83% tł. 15 g
(mleko)
Szynka piastowska wp. 55g
(soja)
Pomidor 80 g
Sałata zielona 20 g
Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml
Dieta cukrzycowa

Obraz Czwartek-kolacja-dieta-cukrzycowa
Chleb Graham 100 g
(gluten – pszenica)
Masło 83% tł. 15 g
(mleko)
Szynka piastowska wp. 55g
(soja)
Pomidor 80 g
Sałata zielona 20 g
Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml

23.08.2024

Dieta podstawowa

Obraz 9.08-obiad-dieta-cukrzycowa
Zupa z cukinią makaronem 400 ml
(gluten-pszenica, seler, mleko)
Ziemniaki młode gotowane 200 g
Ryba pieczona (Morszczuk) 100 g
(ryba)
Sałatka z kapusty czerwonej 200 g
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
Dieta cukrzycowa

Obraz 9.08-obiad-dieta-cukrzycowa
Zupa wiosenna z cukinią i makaronem 400 ml (gluten-pszenica, seler, mleko)
Ziemniaki młode gotowane 200 g
Ryba pieczona (Morszczuk) 100 g
(ryba)
Sałatka z kapusty czerwonej 200 g
Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml
Dieta podstawowa

Obraz 9.08-kolacja-dieta-podstawowa
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g
(gluten – pszenica, gluten – żyto)
Chleb Graham 50 g
(gluten – pszenica)
Masło 83% tł. 15 g
(mleko)
Jajko gotowane kl M 1 szt
(jajo)
Szynka piastowska 15 g (soja)
Pomidor 80 g
Sałata zielona 20 g
Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml
Dieta cukrzycowa

Obraz 9.08-kolacja-dieta-cukrzycowa
Chleb Graham 100 g
(gluten – pszenica)
Masło 83% tł. 15 g
(mleko)
Jajko gotowane kl M 1 szt
(jajo)
Szynka piastowska 15 g (soja)
Pomidor 80 g
Sałata zielona 20 g
Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml

22.08.2024

Dieta podstawowa


Obraz czwartek-obiad-obie-diety
Barszcz biały z ziemniakami 400 ml
(gluten-pszenica, gluten-żyto, mleko, seler )
Ryż na sypko (brązowy) 200 g
Surówka wykwintna z olejem b/c 150 g
Leczo z cukinii z kiełbasą 200 g
(gluten-pszenica, soja, mleko, seler, gorczyca)
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
Dieta cukrzycowa


Obraz czwartek-obiad-obie-diety
Barszcz biały z ziemniakami 400 ml
(gluten-pszenica, gluten-żyto, mleko, seler )
Ryż na sypko (brązowy) 200 g
Surówka wykwintna z olejem b/c 150 g
Leczo z drobiem 200 g
(gluten-pszenica, soja, mleko, seler, gorczyca)
Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml
Dieta podstawowa

Obraz czwartek-kolacja-dieta-podstawowa
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g
(gluten – pszenica, gluten – żyto)
Chleb Graham 50 g
(gluten – pszenica)
Masło 83% tł. 15 g
(mleko)
Szynka sołtysa wieprzowa 55g
Pomidor 80 g
Sałata zielona 20 g
Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml
Dieta cukrzycowa

Obraz Czwartek-kolacja-dieta-cukrzycowac
Chleb Graham 100 g
(gluten – pszenica)
Masło 83% tł. 15 g
(mleko)
Szynka sołtysa wieprzowa 55g
Pomidor 80 g
Sałata zielona 20 g
Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml

21.08.2024

Dieta podstawowa

Obraz Sroda-obiad-dieta-podstawowa
Zupa z soczewicy i ziemniakami 400 ml
(gluten-pszenica, seler)
Ziemniaki młode gotowane 200 g
Kotlet mielony drobiowy 100 g
(gluten-pszenica, jaja)
Buraczki gotowane 100 g
Surówka szwedzka 100g
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
Dieta cukrzycowa

Obraz Sroda-obiad-dieta-cukrzycowa

Zupa z soczewicy i ziemniakami 400 ml
(gluten-pszenica, seler)
Ziemniaki młode gotowane 200 g
Zrazik drobiowy z udźca gotowany 100g
(gluten-pszenica, jaja)
Sos jarzynowy100 ml
(gluten-pszenica, seler)
Buraczki gotowane 100 g
Surówka szwedzka 100g
Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml
Dieta podstawowa

Obraz Sroda-kolacja-dieta-postawowa
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g
(gluten – pszenica, gluten – żyto)
Chleb Graham 50 g
(gluten – pszenica)
Masło 83% tł. 15 g
(mleko)
Serek homo naturalny 50g
(mleko)
Wędlina drobiowa 40g
Pomidor 80 g
Sałata zielona 20 g
Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml
Dieta cukrzycowa

Obraz 8.08-kolacja-dieta-cukrzycowa
Chleb Graham 100 g
(gluten – pszenica)
Masło 83% tł. 15 g
(mleko)
Serek homo naturalny 50g
(mleko)
Wędlina drobiowa 40g
Pomidor 80 g
Sałata zielona 20 g
Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml

20.08.2024

Dieta podstawowa
Obraz Wtorek-obiad-obie-diety-1

Pieczarkowa z ziemniakami 400 ml
(gluten-pszenica, mleko, seler)
Makaron pełnoziarnisty 200 g
(gluten-pszenica)
Szynka wieprzowa pieczona 70 g
Sos pietruszkowy 100 ml
(gluten-pszenica, mleko, seler)
Surówka z kapusty pekińskiej 200 g
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
Dieta cukrzycowa
Obraz Wtorek-obiad-obie-diety-1

Pieczarkowa z ziemniakami 400 ml
(gluten-pszenica, mleko, seler)
Makaron pełnoziarnisty 200 g
(gluten-pszenica)
Szynka wieprzowa gotowana 100 g
Sos pietruszkowy 100 ml
(gluten-pszenica, mleko, seler)
Surówka z kapusty pekińskiej 200 g
Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml
Dieta podstawowa
Obraz Wtotek-kolacja-dieta-podstawowa
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g
(gluten – pszenica, gluten – żyto)
Chleb Graham 50 g
(gluten – pszenica)
Masło 83% tł. 15 g
(mleko)
Szynka piastowska wieprzowa – 55g
(soja)
Pomidor 90 g
Rukola 10 g
Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml
Dieta cukrzycowa
Obraz Wtorek-kolacja-dieta-cukrzycowa
Chleb Graham 100 g
(gluten – pszenica)
Masło 83% tł. 15 g
(mleko)
Szynka piastowska wieprzowa – 55g
(soja)
Pomidor 90 g
Rukola 10 g
Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml

19.08.2024

Dieta podstawowa
Obraz Poniedzialek-Obiad-cukrzyca-i-podstawa
Brokułowa z ryżem 400 ml
(mleko, seler)
Ziemniaki młode gotowane 200 g
Gulasz warzywny z ciecierzycą 150 g
(gluten-pszenica, seler)
Surówka z marchwi 200 g
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
Dieta cukrzycowa
Obraz Poniedzialek-Obiad-cukrzyca-i-podstawa
Brokułowa z ryżem 400 ml
(mleko, seler)
Ziemniaki młode gotowane 200 g
Gulasz warzywny z ciecierzycą 150 g
(gluten-pszenica, seler)
Surówka z marchwi 200 g
Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml
Dieta podstawowa
Obraz poniedzialek-Kolacja-dieta-podstawowa-1
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g
(gluten – pszenica, gluten – żyto)
Chleb Graham 50 g
(gluten – pszenica)
Masło 83% tł. 15 g
(mleko)
Pasta z twarogu i szprotek w sosie pom. 90g
(ryba, mleko)
Pomidor 80 g
Sałata zielona 20 g
Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml
Dieta cukrzycowa
Obraz Poniedzialek-kolacja-dieta-cukrzycowa
Chleb Graham 100 g
(gluten – pszenica)
Masło 83% tł. 15 g
(mleko)
Pasta z twarogu i szprotek w sosie pom. 90g
(ryba, mleko)
Pomidor 80 g
Sałata zielona 20 g
Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml


wstecz
Skip to content