Dobry posiłek
wstecz
Naszym celem
Misja szpitala
Twoje życie w sprawności
Jadłospis 20 maja – 26 maja
24.05.2024
Obiad
Dieta podstawowa |
---|
Kalafiorowa z ryżem 400 ml (mleko, seler) Ziemniaki gotowane 200 g Łosoś pieczony 80g (ryba) Surówka z kapusty białej 200 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml |
Dieta cukrzycowa |
---|
Kalafiorowa z ryżem 400 ml (mleko, seler) Ziemniaki gotowane 200 g Łosoś pieczony 80g (ryba) Surówka z kapusty białej 200 g Kompot owocowy z jabłkami*b/c 250 ml |
Kolacja
Dieta podstawowa |
---|
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (gluten-pszenica, gluten-żyto) Chleb Graham 50 g (gluten-pszenica) Masło 83% tł. 15 g Jajko gotowane kl M 1 szt (jajko) Szynkowa dębowa drobiowa 15 g Ogórek świeży 80 g Sałata zielona 20 g Herbata czarna z/c 250 ml |
Dieta cukrzycowa |
---|
Chleb Graham 100 g (gluten-pszenica) Masło 83% tł. 15 g (mleko) Jajko gotowane kl M 1 szt (jajko) Szynkowa dębowa drobiowa 15 g Ogórek świeży 80 g Sałata zielona 20 g Herbata czarna b/c 250 ml |
23.05.2024
Obiad
Dieta podstawowa |
---|
Barszcz czerwony z botwinką i ziemniakami 400 ml (gluten-pszenica, mleko, seler) Łazanki z kapustą i mięs z łopatki 440 g (gluten-pszenica, jaja, seler, gorczyca) Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml |
Dieta cukrzycowa |
---|
Barszcz czerwony z botwinką i ziemniakami 400 ml (gluten-pszenica, mleko, seler) Łazanki z kapustą i mięs z łopatki 440 g (gluten-pszenica, jaja, seler, gorczyca) Kompot owocowy z jabłkami*b/c 250 ml |
Kolacja
Dieta podstawowa |
---|
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (gluten-pszenica, gluten-żyto) Chleb Graham 50 g (gluten-pszenica) Masło 83% tł. 15 g Polędwica premium 40g (soja) Serek śniadaniowy naturalny 80g 1 szt (mleko) Papryka świeża 80 g Sałata zielona 20 g Herbata czarna z/c 250 ml |
Dieta cukrzycowa |
---|
Chleb Graham 100 g (gluten-pszenica) Masło 83% tł. 15 g (mleko) Polędwica premium 40g (soja) Serek śniadaniowy naturalny 80g 1 szt (mleko) Papryka świeża 80 g Sałata zielona 20 g Herbata czarna b/c 250 ml |
22.05.2024
Obiad
Dieta podstawowa |
---|
Grysikowa 400 ml (gluten-pszenica, seler) Ziemniaki gotowane 200 g Kotlet drobiowy panierowany 100 g (gluten-pszenica, jaja) Sałatka szwedzka 200 g (gorczyca) Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml |
Dieta cukrzycowa |
---|
Grysikowa 400 ml (gluten-pszenica, seler) Ziemniaki gotowane 200 g Udziec z kurczaka pieczony z/k 130g Sos bazyliowy 100 ml (gluten-pszenica, seler) Sałatka szwedzka 200 g (gorczyca) Kompot owocowy z jabłkami*b/c 250 ml |
Kolacja
Dieta podstawowa |
---|
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (gluten-pszenica, gluten-żyto) Chleb Graham 50 g (gluten-pszenica) Masło 83% tł. 15 g Pierś delikatna 40 g Pasta z twarogu 50g (mleko) Sałata zielona 20 g Papryka świeża 80 g Herbata czarna z/c 250 ml |
Dieta cukrzycowa |
---|
Chleb Graham 100 g (gluten-pszenica) Masło 83% tł. 15 g (mleko) Pierś delikatna 40 g Pasta z twarogu 50g (mleko) Sałata zielona 20 g Papryka świeża 80 g Herbata czarna b/c 250 ml |
21.05.2024
Obiad
Dieta podstawowa |
---|
Kapuśniak z kapusty białej 400 ml (gluten-pszenica, seler, gorczyca) Kasza jęczmienna/sypko 200 g (gluten-jęczmień) Gulasz wołowy 150 g (gluten-pszenica) Surówka z rzepy białej i jabłka 200 g (mleko) Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml |
Dieta cukrzycowa |
---|
Kapuśniak z kapusty białej 400 ml (gluten-pszenica, seler, gorczyca) Kasza jęczmienna/sypko 200 g (gluten-jęczmień) Gulasz wołowy 150 g (gluten-pszenica) Surówka z rzepy białej i jabłka 200 g (mleko) Kompot owocowy z jabłkami*b/c 250 ml |
Kolacja
Dieta podstawowa |
---|
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (gluten-pszenica, gluten-żyto) Chleb Graham 50 g (gluten-pszenica) Masło 83% tł. 15 g Szprot w sosie pomidorowym 50 g (ryba, seler) Biały ser 30g (mleko) Ogórek świeży 90 g Roszponka 10 g Herbata czarna z/c 250 ml |
Dieta cukrzycowa |
---|
Chleb Graham 100 g (gluten-pszenica) Masło 83% tł. 15 g (mleko) Szprot w sosie pomidorowym 50 g (ryba, seler) Biały ser 30g (mleko) Ogórek świeży 90 g Roszponka 10 g Herbata czarna b/c 250 ml |
20.05.2024
Obiad
Dieta podstawowa |
---|
Grochowa z ziemniakami 400 ml (gluten-pszenica, seler) Makaron razowy 200 g Mus z jabłek z/c 100 g Sos jogurtowy naturalny 100 g (mleko) Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml |
Dieta cukrzycowa |
---|
Grochowa z ziemniakami 400 ml (gluten-pszenica, seler) Makaron razowy 200 g Mus z jabłek z/c 100 g Sos jogurtowy naturalny 100 g (mleko) Kompot owocowy z jabłkami*b/c 250 ml |
Kolacja
Dieta podstawowa |
---|
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (gluten-pszenica, gluten-żyto) Chleb Graham 50 g (gluten-pszenica) Masło 83% tł. 15 g Pierś delikatna z kurczaka 40g Serek almette 30g Rzodkiew biała 80 g Sałata zielona 20 g Herbata czarna z/c 250 ml |
Dieta cukrzycowa |
---|
Chleb Graham 100 g (gluten-pszenica) Masło 83% tł. 15 g (mleko) Pierś delikatna z kurczaka 40g Serek almette 30g Rzodkiew biała 80 g Sałata zielona 20 g Herbata czarna b/c 250 ml |
wstecz