Dobry posiłek
wstecz
Naszym celem
Misja szpitala
Twoje życie w sprawności
Jadłospis 22 kwietnia – 28 kwietnia
26.04.2024
Obiad
Dieta podstawowa |
---|
Kalafiorowa z ryżem 400 ml (mleko, seler) Ziemniaki gotowane 200 g Łosoś pieczony 80g (ryba) Surówka z kapusty kiszonej 200 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml |
Dieta cukrzycowa |
---|
Kalafiorowa z ryżem 400 ml (mleko, seler) Ziemniaki gotowane 200 g Łosoś pieczony 80g (ryba) Surówka z kapusty kiszonej 200 g Kompot owocowy z jabłkami*b/c 250 ml |
Kolacja
Dieta podstawowa |
---|
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (gluten-pszenica, gluten-żyto) Chleb Graham 50 g (gluten-pszenica) Masło 83% tł. 15 g (mleko) Pasta z jaj z koperkiem -dieta 80 g (jaja, mleko) Ogórek kiszony 80 g Sałata zielona 20 g Herbata czarna z/c 250 ml |
Dieta cukrzycowa |
---|
Chleb Graham 100 g (gluten-pszenica) Masło 83% tł. 15 g (mleko) Pasta z jaj z koperkiem -dieta 80 g (jaja, mleko) Ogórek kiszony 80 g Sałata zielona 20 g Herbata czarna b/c 250 ml |
25.04.2024
Obiad
Dieta podstawowa |
---|
Barszcz czerwony z ziemniakami 400 ml (gluten-pszenica, mleko, seler) Łazanki z kapustą i mięs wp z łopatki 440 g (gluten-pszenica, mleko, jaja, seler, gorczyca) Brokuł gotowany* 100 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml |
Dieta cukrzycowa |
---|
Barszcz czerwony z ziemniakami 400 ml (gluten-pszenica, mleko, seler) Łazanki z kapustą i mięs wp z łopatki 440 g (gluten-pszenica, mleko, jaja, seler, gorczyca) Brokuł gotowany* 100 g Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml |
Kolacja
Dieta podstawowa |
---|
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (gluten-pszenica, gluten-żyto) Chleb Graham 50 g (gluten-pszenica) Masło 83% tł. 15 g (mleko) Pasztet z ciecierzycy 80 g (gluten-pszenica, jaja) Pomidor 90 g Rukola 10 g Herbata czarna z/c 250 ml |
Dieta cukrzycowa |
---|
Chleb Graham 100 g (gluten-pszenica) Masło 83% tł. 15 g (mleko) Pasztet z ciecierzycy 80 g (gluten-pszenica, jaja) Pomidor 90 g Rukola 10 g Herbata czarna b/c 250 ml |
24.04.2024
Obiad
Dieta podstawowa |
---|
Grysikowa 400 ml (gluten-pszenica, seler) Ziemniaki gotowane 200 g Kotlet drobiowy panierowany z udźca 100 g (gluten-pszenica, jaja) Sałatka szwedzka 200 g (gorczyca) Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml |
Dieta cukrzycowa |
---|
Grysikowa 400 ml (gluten-pszenica, seler) Ziemniaki gotowane 200 g Udziec z kurczaka pieczony z/k z/s 130 g Sos bazyliowy 100 ml (gluten-pszenica, seler) Sałatka szwedzka 200 g (gorczyca) Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml Jabłko 1 szt |
Kolacja
Dieta podstawowa |
---|
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (gluten-pszenica, gluten-żyto) Chleb Graham 50 g (gluten-pszenica) Masło 83% tł. 15 g (mleko) Galaretka drobiowa z udźca kurczaka 100 g (seler) Pierś fileta z kurczaka 40 g Papryka świeża 80 g Sałata zielona 20 g Herbata czarna z/c 250 ml |
Dieta cukrzycowa |
---|
Chleb Graham 100 g (gluten-pszenica) Masło 83% tł. 15 g (mleko) Galaretka drobiowa z udźca kurczaka 100 g (seler) Pierś fileta z kurczaka 40 g Papryka świeża 80 g Sałata zielona 20 g Herbata czarna b/c 250 ml |
23.04.2024
Obiad
Dieta podstawowa |
---|
Kapuśniak z kapusty kiszonej 400 ml (gluten-pszenica, seler, gorczyca) Kasza jęczmienna/sypko 200 g (gluten-jęczmień) Gulasz wołowy 150 g (gluten-pszenica) Surówka z rzepy białej i jabłka 200 g (mleko) Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml |
Dieta cukrzycowa |
---|
Wielowarzywna z ziemniakami 400 ml (gluten-pszenica, mleko, seler) Kasza jęczmienna/sypko 200 g (gluten-jęczmień) Gulasz wołowy 150 g (gluten-pszenica) Surówka z rzepy białej i jabłka 200 g (mleko) Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml Kisiel o smaku truskawkowym 150ml |
Kolacja
Dieta podstawowa |
---|
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (gluten-pszenica, gluten-żyto) Chleb Graham 50 g (gluten-pszenica) Masło 83% tł. 15 g (mleko) Pasta z makreli wędzonej z warzywami 80 g (ryba, seler) Ogórek kiszony 90 g Roszponka 10 g Herbata czarna z/c 250 ml |
Dieta cukrzycowa |
---|
Chleb Graham 100 g (gluten-pszenica) Masło 83% tł. 15 g (mleko) Pasta z makreli wędzonej z warzywami 80 g (ryba, seler) Ogórek kiszony 90 g Roszponka 10 g Herbata czarna b/c 250 ml |
22.04.2024
Obiad
Dieta podstawowa |
---|
Kapuśniak z kapusty kiszonej 400 ml (gluten-pszenica, seler, gorczyca) Kasza jęczmienna/sypko 200 g (gluten-jęczmień) Gulasz wołowy 150 g (gluten-pszenica) Surówka z rzepy białej i jabłka 200 g (mleko) Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml |
Dieta cukrzycowa |
---|
Wielowarzywna z ziemniakami 400 ml (gluten-pszenica, mleko, seler) Kasza jęczmienna/sypko 200 g (gluten-jęczmień) Gulasz wołowy 150 g (gluten-pszenica) Surówka z rzepy białej i jabłka 200 g (mleko) Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml Kisiel o smaku truskawkowym 150ml |
Kolacja
Dieta podstawowa |
---|
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (gluten-pszenica, gluten-żyto) Chleb Graham 50 g (gluten-pszenica) Masło 83% tł. 15 g (mleko) Pasta z makreli wędzonej z warzywami 80 g (ryba, seler) Ogórek kiszony 90 g Roszponka 10 g Herbata czarna z/c 250 ml |
Dieta cukrzycowa |
---|
Chleb Graham 100 g (gluten-pszenica) Masło 83% tł. 15 g (mleko) Pasta z makreli wędzonej z warzywami 80 g (ryba, seler) Ogórek kiszony 90 g Roszponka 10 g Herbata czarna b/c 250 ml |
wstecz