Dobry posiłek
wstecz
Naszym celem
Misja szpitala
Twoje życie w sprawności
Jadłospis 22 lipca – 28 lipca
25.07.2024
Obiad
Dieta podstawowa |
---|
Barszcz biały z ziemniakami 400 ml (gluten, pszenica, seler, mleko, gluten żytni) Ryż na sypko brązowy 200 g Surówka wykwintna z olejem 150g Leczo z cukinii z kiełbasą 200g (gluten, pszenica, sola, mleko, seler, gorczyca) Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml |
Dieta cukrzycowa |
---|
Barszcz biały z ziemniakami 400 ml (gluten, pszenica, seler, mleko, gluten żytni) Ryż na sypko brązowy 200 g Surówka wykwintna z olejem 150g Leczo z cukinii z drobiem 200g (gluten, pszenica, sola, mleko, seler, gorczyca) Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml |
Kolacja
Dieta podstawowa |
---|
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (gluten-pszenica, gluten-żyto) Chleb Graham 50 g (gluten-pszenica) Masło 83% tł. 15 g Szynka sołtysa wieprzowa wędzona, parzona 55 g Sałatka jarzynowa z olejem 80g (seler) Sałata zielona 20g Herbata czarna z/c 250 ml |
Dieta cukrzycowa |
---|
Chleb Graham 100 g (gluten-pszenica) Masło 83% tł. 15 g Szynka sołtysa wieprzowa wędzona, parzona 55 g Sałatka jarzynowa z olejem 80g (seler) Sałata zielona 20g Herbata czarna b/c 250 ml |
24.07.2024
Obiad
Dieta podstawowa |
---|
Zupa z soczewicy z ziemniakami 400 ml (gluten, pszenica, seler) Ziemniaki młode gotowane 200 g Kotlet mielony drobiowy 100g (gluten pszenica, jaja) Surówka szwedzka 100g Buraczki tarte 100g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml |
Dieta cukrzycowa |
---|
Zupa z soczewicy z ziemniakami 400 ml (gluten, pszenica, seler) Ziemniaki młode gotowane 200 g Zrazik drobiowy z udźca gotowany mielony 100g (gluten pszenica, jaja) Sos jarzynowy 100ml (gluten pszenica, seler) Surówka szwedzka 100g Buraczki tarte 100g Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml |
Kolacja
Dieta podstawowa |
---|
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (gluten-pszenica, gluten-żyto) Chleb Graham 50 g (gluten-pszenica) Masło 83% tł. 15 g Twarożek 50g (mleko) Pierś delikatna z kurnej półki, produkt drobiowy 40 g Pomidor 80 g Sałata zielona 20g Herbata czarna z/c 250 ml |
Dieta cukrzycowa |
---|
Chleb Graham 100 g (gluten-pszenica) Masło 83% tł. 15 g Twarożek 50g (mleko) Pierś delikatna z kurnej półki, produkt drobiowy 40 g Pomidor 80 g Sałata zielona 20g Herbata czarna z/c 250 ml |
23.07.2024
Obiad
Dieta podstawowa |
---|
Pieczarkowa z ziemniakami 400 ml (gluten-pszenica, mleko, seler) Makaron pełnoziarnisty 200 g (gluten-pszenica) Szynka wieprzowa pieczona 70 g Sos pietruszkowy 100ml (gluten-pszenica, mleko, seler) Surówka z kapusty pekińskiej z olejem 200g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml |
Dieta cukrzycowa |
---|
Pieczarkowa z ziemniakami 400 ml (gluten-pszenica, mleko, seler) Makaron pełnoziarnisty 200 g (gluten-pszenica) Szynka wieprzowa pieczona 70 g Sos pietruszkowy 100ml (gluten-pszenica, mleko, seler) Surówka z kapusty pekińskiej z olejem 200g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml |
Kolacja
Dieta podstawowa |
---|
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (gluten-pszenica, gluten-żyto) Chleb Graham 50 g (gluten-pszenica) Masło 83% tł. 15 g Szynka piastowska wędzonka wieprzowa 55 g (soja) Pomidor 90 g Rukola 20 g Herbata czarna z/c 250 ml |
Dieta cukrzycowa |
---|
Chleb Graham 100 g (gluten-pszenica) Masło 83% tł. 15 g Szynka piastowska wędzonka wieprzowa 55 g (soja) Pomidor 90 g Rukola 20 g Herbata czarna b/c 250 ml |
22.07.2024
Obiad
Dieta podstawowa |
---|
Brokułowa z ryżem 400 ml (mleko, seler) Ziemniaki młode gotowane 200 g Gulasz warzywny z ciecierzycą 150g (gluten pszenny, seler) Surówka z marchwi z olejem 200g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml |
Dieta cukrzycowa |
---|
Brokułowa z ryżem 400 ml (mleko, seler) Ziemniaki młode gotowane 200 g Gulasz warzywny z ciecierzycą 150g (gluten pszenny, seler) Surówka z marchwi z olejem 200g Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml |
Kolacja
Dieta podstawowa |
---|
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (gluten-pszenica, gluten-żyto) Chleb Graham 50 g (gluten-pszenica) Masło 83% tł. 15 g Szprot w sosie pomidorowym 50g ( ryba, seler) Twaróg półtłusty 30g ( mleko) Pomidor 90 g Sałata zielona 20g Herbata czarna z/c 250 ml |
Dieta cukrzycowa |
---|
Chleb Graham 100 g (gluten-pszenica) Masło 83% tł. 15 g Szprot w sosie pomidorowym 50g ( ryba, seler) Twaróg półtłusty 30g ( mleko) Pomidor 90 g Sałata zielona 20g Herbata czarna z/c 250 ml |
wstecz