Dobry posiłek
wstecz
Naszym celem
Misja szpitala
Twoje życie w sprawności
Jadłospis 24 czerwca – 30 czerwca
28.06.2024
Obiad
Dieta podstawowa |
---|
Zupa wiosenna z cukinią i makaronem 400 ml (gluten-pszenica, mleko, seler) Ziemniaki gotowane 200 g Ryba pieczona (Morszczuk) 100 g (ryba) Sos pietruszkowy 100 ml (gluten-pszenica, mleko, seler) Sałatka z kapusty czerwonej 200 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml |
Dieta cukrzycowa |
---|
Zupa wiosenna z cukinią i makaronem 400 ml (gluten-pszenica, mleko, seler) Ziemniaki gotowane 200 g Ryba pieczona (Morszczuk) 100 g (ryba) Sos pietruszkowy 100 ml (gluten-pszenica, mleko, seler) Sałatka z kapusty czerwonej 200 g Kompot owocowy z jabłkami*b/c 250 ml Wafle ryzowe 30g |
Kolacja
Dieta podstawowa |
---|
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (gluten-pszenica, gluten-żyto) Chleb Graham 50 g (gluten-pszenica) Masło 83% tł. 15 g Jajko gotowane kl M 1 szt (jaja) Szynka piastowska wieprzowa 15 g (soja) Pomidor 80 g Sałata zielona 20 g Herbata czarna z/c 250 m |
Dieta cukrzycowa |
---|
Chleb Graham 100 g (gluten-pszenica) Masło 83% tł. 15 g Jajko gotowane kl M 1 szt (jaja) Szynka piastowska wieprzowa 15 g (soja) Pomidor 80 g Sałata zielona 20 g Herbata czarna b/c 250 ml |
27.06.2024
Obiad
Dieta podstawowa |
---|
Barszcz biały z ziemniakami 400 ml (gluten-pszenica, mleko, seler, gluten-żyto) Risotto z mięsem wieprzowym i warzywami 440 g (seler) Surówka wykwintna z olejem b/c 100 g Sos pomidorowy 100 ml (gluten-pszenica) Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml |
Dieta cukrzycowa |
---|
Barszcz biały z ziemniakami 400 ml (gluten-pszenica, mleko, seler, gluten-żyto) Risotto z mięsem wieprzowym i warzywami 440 g (seler) Surówka wykwintna z olejem b/c 100 g Sos pomidorowy 100 ml (gluten-pszenica) Kompot owocowy z jabłkami*b/c 250 ml |
Kolacja
Dieta podstawowa |
---|
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (gluten-pszenica, gluten-żyto) Chleb Graham 50 g (gluten-pszenica) Masło 83% tł. 15 g Szynka rodzinna wieprzowa 55 g (soja) Sałatka jarzynowa 80 g (seler) Sałata zielona 20 g Herbata czarna z/c 250 ml |
Dieta cukrzycowa |
---|
Chleb Graham 100 g (gluten-pszenica) Masło 83% tł. 15 g Szynka rodzinna wieprzowa 55 g (soja) Sałatka jarzynowa 80 g (seler) Sałata zielona 20 g Herbata czarna b/c 250 ml |
26.06.2024
Obiad
Dieta podstawowa |
---|
Zupa z soczewicy i ziem. 400ml (gluten-pszenica, seler) Ziemniaki gotowane 200 g Kotlet mielony drobiowy 100 g (gluten-pszenica, jaja) Surówka z ogórków kiszonych 200 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml |
Dieta cukrzycowa |
---|
Zupa z soczewicy i ziem. 400ml (gluten-pszenica, seler) Ziemniaki gotowane 200 g Zrazik drobiowy z udźca gotowany mielony 100 g (gluten-pszenica, jaja) Sos jarzynowy 100 ml (gluten-pszenica, seler) Surówka z ogórków kiszonych 200 g Kompot owocowy z jabłkami*b/c 250 ml |
Kolacja
Dieta podstawowa |
---|
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (gluten-pszenica, gluten-żyto) Chleb Graham 50 g (gluten-pszenica) Masło 83% tł. 15 g Pomidor 80 g Sałata zielona 20 g Szynka Piastowska 55 g (soja) Herbata czarna z/c 250 ml |
Dieta cukrzycowa |
---|
Chleb Graham 100 g (gluten-pszenica) Masło 83% tł. 15 g Pomidor 80 g Sałata zielona 20 g Szynka Piastowska 55 g (soja) Herbata czarna b/c 250 ml |
25.06.2024
Obiad
Dieta podstawowa |
---|
Pieczarkowa z ziemniakami 400 ml (gluten-pszenica, mleko, seler) Makaron pełnoziarnisty 200 g (gluten-pszenica) Szynka wieprzowa pieczona 70 g Sos pietruszkowy 100 ml (gluten-pszenica, mleko, seler) Surówka z kapusty pekińskiej 200 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml |
Dieta cukrzycowa |
---|
Pieczarkowa z ziemniakami 400 ml (gluten-pszenica, mleko, seler) Makaron pełnoziarnisty 200 g (gluten-pszenica) Szynka wieprzowa pieczona 70 g Sos pietruszkowy 100 ml (gluten-pszenica, mleko, seler) Surówka z kapusty pekińskiej 200 g Kompot owocowy z jabłkami*b/c 250 ml |
Kolacja
Dieta podstawowa |
---|
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (gluten-pszenica, gluten-żyto) Chleb Graham 50 g (gluten-pszenica) Masło 83% tł. 15 g Szynka piastowska 55 g (soja ) Pomidor 90 g Rukola 10 g Herbata czarna z/c 250 ml |
Dieta cukrzycowa |
---|
Chleb Graham 100 g (gluten-pszenica) Masło 83% tł. 15 g Szynka piastowska 55 g (soja ) Pomidor 90 g Rukola 10 g Herbata czarna b/c 250 ml |
24.06.2024
Obiad
Dieta podstawowa |
---|
Brokułowa z ryżem 400 ml (mleko, seler) Ziemniaki gotowane 200 g Gulasz warzywny z ciecierzycą 150 g (gluten-pszenica, seler) Surówka z marchwi 200 g (mleko) Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml |
Dieta cukrzycowa |
---|
Brokułowa z ryżem 400 ml (mleko, seler) Ziemniaki gotowane 200 g Gulasz warzywny z ciecierzycą 150 g (gluten-pszenica, seler) Surówka z marchwi 200 g (mleko) Kompot owocowy z jabłkami*b/c 250 ml |
Kolacja
Dieta podstawowa |
---|
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (gluten-pszenica, gluten-żyto) Chleb Graham 50 g (gluten-pszenica) Masło 83% tł. 15 g Szprot w sosie pomidorowym 50 g (ryba, seler) Twaróg półtłusty 30 g (mleko) Sałata zielona 20 g Ogórek zielony 80 g Herbata czarna z/c 250 ml |
Dieta cukrzycowa |
---|
Chleb Graham 100 g (gluten-pszenica) Masło 83% tł. 15 g Szprot w sosie pomidorowym 50 g (ryba, seler) Twaróg półtłusty 30 g (mleko) Sałata zielona 20 g Ogórek zielony 80 g Herbata czarna b/c 250 ml |
wstecz