Dobry posiłek
wstecz
Naszym celem
Misja szpitala
Twoje życie w sprawności
Jadłospis 24 listopada – 3 grudnia
01.12.2023
Obiad
Dieta podstawowa |
---|
Szpinakowa z zacierką 400ml (Gluten- pszenica, jaja, mleko, seler) Ziemniaki 250g Ryba smażona (Morszczuk) 100g (Gluten, pszenica, jaja, ryba) Sałatka z kapusty czerwonej z olejem 100g Bukiet jarzyn gotowanych z olejem 100g (Seler) Kompot owocowy z jabłkami 250ml |
Dieta cukrzycowa |
---|
Szpinakowa z zacierką 400ml (Gluten- pszenica, jaja, mleko, seler) Ziemniaki 250g Ryba gotowana (Morszczuk) 100g (Gluten, pszenica, jaja, ryba) Sałatka z kapusty czerwinej z olejem 100g Bukiet jarzyn gotowanych z olejem 100g (Seler) Kompot owocowy z jabłkami 250ml Wafle ryżowe 30g |
Kolacja
Dieta podstawowa |
---|
Chleb mieszany pszenno-żytni 70 g (gluten-pszenica, gluten-żyto) Chleb Graham 30 g (gluten-pszenica) Masło 83% tł. 15 g (mleko) Pasta z jaj z natką pietruszki – dieta 50 g (jaja, mleko) Polędwica premium- 40 g (soja) Sałata zielona 20 g Pomidor 80 g Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa z/c 250 ml |
Dieta cukrzycowa |
---|
Chleb graham 100g (Gluten- pszenica) Masło 83%tł. 15g (mleko) Pasta z jaj z natką pietruszki – dieta 50 g (jaja, mleko) Polędwica premium- 40 g (soja) Sałata zielona 20 g Pomidor 80 g Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa b/c 250 ml |
30.11.2023
Obiad
Dieta podstawowa |
---|
Barszcz biały z ziemniakami 400 ml (gluten-pszenica, gluten-żyto, mleko, seler) Kaszotto jęczmienne z mięsem wieprzowym i warzywami* 440 g (seler, gluten- jęczmień) Sos pomidorowy 100 ml (gluten-pszenica) Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml |
Dieta cukrzycowa |
---|
Ziemniaczana 400 ml (gluten-pszenica, mleko, seler) Kaszotto jęczmienne z mięsem wieprzowym i warzywami* 440 g (seler, gluten- jęczmień) Sos pomidorowy 100 ml (gluten-pszenica) Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml Jogurt naturalny 150ml (mleko) |
Kolacja
Dieta podstawowa |
---|
Chleb mieszany pszenno- żytni 70g (Gluten- pszenica, gluten – żyto) Chleb graham 30g (Gluten- pszenica) Masło 83%tł. 15g (Mleko) Pierś delikatna z kurczaka 40g Sałatka jarzynowa 80 g (jaja, mleko, seler, gorczyca) Pasta z twarogu z koperkiem 50 g (mleko) Sałata zielona 20 g Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa z/c 250 ml |
Dieta cukrzycowa |
---|
Chleb graham 100g (Gluten- pszenica) Masło 83%tł. 15g (mleko) Pierś delikatna z kurczaka 40g Sałatka jarzynowa 80 g (jaja, mleko, seler, gorczyca) Pasta z twarogu z koperkiem 50 g (mleko) Sałata zielona 20 g Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa b/c 250 ml |
29.11.2023
Śniadanie
Dieta podstawowa |
---|
Kasza kukurydziana na mleku 300 ml (mleko) Bułka graham-pszenna 50g 1 szt (gluten-pszenica) Chleb Graham 30 g (gluten-pszenica) Masło 83% tł. 15 g (mleko) Szynka Piastowska- wp. 40 g (soja) Serek naturalny Bieluch 50 g (mleko) Pomidor 80g Sałata zielona 20 g Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml (mleko, gluten-pszenica, gluten-jęczmień) Jabłko 1szt |
Dieta cukrzycowa |
---|
Bułka graham-pszenna 50g 1 szt (gluten-pszenica) Chleb Graham 50 g (gluten-pszenica) Masło 83% tł. 15 g (mleko) Szynka Piastowska- wp. 40 g (soja) Serek naturalny Bieluch 50 g (mleko) Pomidor 80g Sałata zielona 20 g Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml (mleko, gluten-pszenica, gluten-jęczmień) Kiwi 1 szt. |
Obiad
Dieta podstawowa |
---|
Pieczarkowa z makaronem 400 ml (gluten-pszenica, mleko, seler) Ziemniaki 200 g Pulpet drobiowy 100 g (gluten-pszenica, jaja) Sos pietruszkowy 100 ml (gluten-pszenica, seler, mleko) Surówka z marchwi i chrzanu 100 g (mleko) Surówka z selera i jabłka 100 g (mleko) Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml |
Dieta cukrzycowa |
---|
Pieczarkowa z makaronem 400 ml (gluten-pszenica, mleko, seler) Ziemniaki 200 g Pulpet drobiowy 100 g (gluten-pszenica, jaja) Sos pietruszkowy 100 ml (gluten-pszenica, seler, mleko) Surówka z marchwi i chrzanu 100 g (mleko) Surówka z selera i jabłka 100 g (mleko) Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml Budyń śmietankowy 150ml (mleko) |
28.11.2023
Obiad
Dieta podstawowa |
---|
Brokułowa z ziemniakami 400 ml (gluten-pszenica, mleko, seler) Kasza jęczmienna/sypko 200 g (gluten- jęczmień) Bitka z szynki wieprzowej 100 g (gluten- pszenica) Sos meksykański 100 g (gluten- pszenica) Ćwikła z chrzanem 100 g (mleko) Surówka z kapusty białej z olejem 100 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 m |
Dieta cukrzycowa |
---|
Brokułowa z ziemniakami 400 ml (gluten-pszenica, mleko, seler) Kasza jęczmienna/sypko 200 g (gluten- jęczmień) Bitka z szynki wieprzowej 100 g (gluten- pszenica) Sos własny 100 g (gluten- pszenica, seler) Ćwikła z chrzanem 100 g (mleko) Surówka z kapusty białej z olejem 100 g Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 m Kisiel o smaku truskawkowym 150ml |
Kolacja
Dieta podstawowa |
---|
Chleb mieszany pszenno-żytni 70 g (gluten-pszenica, gluten-żyto) Chleb Graham 30 g (gluten- pszenica) Masło 83% tł. 15 g (mleko) Polędwica premium- wędlina 40 g (soja) Serek śniadaniowy naturalny 80g 1 szt (mleko) Papryka świeża 80 g Sałata zielona 20 g Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa z/c 250 ml |
Dieta cukrzycowa |
---|
Chleb Graham 100 g (gluten- pszenica) Masło 83% tł. 15 g (mleko) Polędwica premium- wędlina 40 g (soja) Serek śniadaniowy naturalny 80g 1 szt (mleko) Papryka świeża 80 g Sałata zielona 20 g Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa b/c 250 ml |
27.11.2023
Obiad
Dieta podstawowa |
---|
Fasolowa z ziemniakami 400 ml (gluten-pszenica, seler) Makaron pełnoziarnisty 200 g (gluten-pszenica) Twaróg półtłusty 80 g (mleko) Mus z jabłek z/c 100 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml |
Dieta cukrzycowa |
---|
Fasolowa z ziemniakami 400 ml (gluten-pszenica, seler) Makaron pełnoziarnisty 200 g (gluten-pszenica) Twaróg półtłusty 80 g (mleko) Mus z jabłek z/c 100 g Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml Podpłomyki b/c 20 g (gluten-pszenica, mleko) |
Kolacja
Dieta podstawowa |
---|
Chleb mieszany pszenno-żytni 70 g (gluten-pszenica, gluten-żyto) Chleb Graham 30 g (gluten- pszenica) Masło 83% tł. 15 g (mleko) Jajko gotowane 1 szt. (jaja) Pierś delikatna drobiowa 15g Pomidor b/skórki 80 g Sałata zielona 20 g Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa z/c 250 ml |
Dieta cukrzycowa |
---|
Chleb Graham 100 g (gluten- pszenica) Masło 83% tł. 15 g (mleko) Jajko gotowane 1 szt. (jaja) Pierś delikatna drobiowa 15g Pomidor b/skórki 80 g Sałata zielona 20 g Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa b/c 250 ml |
wstecz