Dobry posiłek
wstecz
Naszym celem
Misja szpitala
Twoje życie w sprawności
Jadłospis 29 kwietnia – 5 maja
30.04.2024
Obiad
Dieta podstawowa |
---|
Pieczarkowa z ziemniakami 400 ml (gluten-pszenica, mleko, seler) Makaron pełnoziarnisty 200 g (gluten-pszenica) Szynka wieprzowa pieczona 70 g Sos pietruszkowy 100 ml (gluten-pszenica, mleko, seler) Surówka z kapusty pekińskiej 200 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml |
Dieta cukrzycowa |
---|
Pieczarkowa z ziemniakami 400 ml (gluten-pszenica, mleko, seler) Makaron pełnoziarnisty 200 g (gluten-pszenica) Szynka wieprzowa gotowana 70 g Sos pietruszkowy 100 ml (gluten-pszenica, mleko, seler) Surówka z kapusty pekińskiej 200 g Kompot owocowy z jabłkami*b/c 250 ml |
Kolacja
Dieta podstawowa |
---|
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (gluten-pszenica, gluten-żyto) Chleb Graham 50 g (gluten-pszenica) Masło 83% tł. 15 g (mleko) Szynka Piastowska 55 g (soja) Pomidor 90 g Rukola 10 g Herbata czarna z/c 250 ml |
Dieta cukrzycowa |
---|
Chleb Graham 100 g (gluten-pszenica) Masło 83% tł. 15 g (mleko) Szynka Piastowska 55 g (soja) Pomidor 90 g Rukola 10 g Herbata czarna b/c 250 ml |
29.04.2024
Obiad
Dieta podstawowa |
---|
Brokułowa z ryżem 400 ml (mleko, seler) Ziemniaki gotowane 200 g Gulasz warzywny z ciecierzycą 150 g (gluten-pszenica, seler) Surówka z marchwi z olejem 200 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml |
Dieta cukrzycowa |
---|
Brokułowa z ryżem 400 ml (mleko, seler) Ziemniaki gotowane 200 g Gulasz warzywny z ciecierzycą 150 g (gluten-pszenica, seler) Surówka z marchwi z olejem 200 g Kompot owocowy z jabłkami*b/c 250 ml Kisiel o smaku cytrynowym 150ml |
Kolacja
Dieta podstawowa |
---|
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (gluten-pszenica, gluten-żyto) Chleb Graham 50 g (gluten-pszenica) Masło 83% tł. 15 g (mleko) Szprot w sosie pomidorowym 50 g (ryba, seler) Twaróg półtłusty 30 g (mleko) Sałata zielona 20 g Pomidor 80 g Herbata czarna z/c 250 ml |
Dieta cukrzycowa |
---|
Chleb Graham 100 g (gluten-pszenica) Masło 83% tł. 15 g (mleko) Szprot w sosie pomidorowym 50 g (ryba, seler) Twaróg półtłusty 30 g (mleko) Sałata zielona 20 g Pomidor 80 g Herbata czarna b/c 250 ml |
wstecz