Dobry posiłek
wstecz
Naszym celem
Misja szpitala
Twoje życie w sprawności
Jadłospis 29 stycznia – 4 lutego
02.02.2024
Obiad
Dieta podstawowa |
---|
Kalafiorowa z ryżem 400 ml (mleko, seler) Ziemniaki 200 g Ryba smażona (Morszczuk) 100 g (gluten-pszenica, jaja, ryba) Surówka z kapusty kiszonej 100g Warzywa po grecku 100 g (gluten-pszenica, seler) Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml |
Dieta cukrzycowa |
---|
Kalafiorowa z ryżem 400 ml (mleko, seler) Ziemniaki 200 g Pulpet rybny 100g (gluten-pszenica, jaja, ryba) Sos jarzynowy 100 ml (gluten-pszenica, seler) Surówka z kapusty kiszonej 100g Warzywa po grecku 100 g (gluten-pszenica, seler) Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml |
Kolacja
Dieta podstawowa |
---|
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (gluten-pszenica, gluten-żyto) Chleb Graham 50 g (gluten-pszenica) Masło 83% tł. 15 g (mleko) Pasta z jaj z koperkiem -dieta 80 g (jaja, mleko) Pomidor 80 g Sałata zielona 20 g Herbata czarna z/c 250 ml |
Dieta cukrzycowa |
---|
Chleb Graham 100 g (gluten-pszenica) Masło 83% tł. 15 g (mleko) Pasta z jaj z koperkiem -dieta 80 g (jaja, mleko) Ogórek kiszony 80 g Sałata zielona 20 g Herbata czarna b/c 250 ml |
01.02.2024
Śniadanie
Dieta podstawowa |
---|
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (gluten-pszenica, gluten-żyto) Chleb Graham 50 g (gluten-pszenica) Masło 83% tł. 15 g (mleko) Szynka sołtysa wieprzowa 40 g Serek homo. z ziołami 50 g (mleko) Pomidor Sałata zielona 20 g Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml (gluten- żyto, gluten- jęczmień, mleko) Gruszka 1szt |
Dieta cukrzycowa |
---|
Chleb Graham 50 g (gluten-pszenica) Masło 83% tł. 15 g (mleko) Szynka sołtysa wieprzowa 40 g Serek homo. z ziołami 50 g (mleko) Pomidor Sałata zielona 20 g Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml (gluten- żyto, gluten- jęczmień, mleko) Gruszka 1szt |
Obiad
Dieta podstawowa |
---|
Barszcz czerwony z ziemniakami 400 ml (gluten-pszenica, mleko, seler) Łazanki z kapustą i mięs wp z łopatki 440 g (gluten-pszenica, jaja, gorczyca, seler) Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml |
Dieta cukrzycowa |
---|
Barszcz czerwony z ziemniakami 400 ml (gluten-pszenica, mleko, seler) Łazanki z kapustą i mięs wp z łopatki 440 g (gluten-pszenica, jaja, gorczyca, seler) Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml Jogurt naturalny 150g 1 szt |
31.01.2024
Obiad
Dieta podstawowa |
---|
Grysikowa 400 ml (gluten-pszenica, seler) Ziemniaki 200 g Kotlet drobiowy panierowany z udźca 100 g (gluten-pszenica, jaja) Sałatka szwedzka 200 g (gorczyca) Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml |
Dieta cukrzycowa |
---|
Grysikowa 400 ml (gluten-pszenica, seler) Ziemniaki 200 g Udziec z kurczaka pieczony z/k z/s 130 g Sos bazyliowy 100 ml (gluten-pszenica, seler) Sałatka szwedzka 200 g (gorczyca) Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml Jabłko 1szt |
Kolacja
Dieta podstawowa |
---|
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (gluten-pszenica, gluten-żyto) Chleb Graham 50 g (gluten-pszenica) Masło 83% tł. 15 g (mleko) Galaretka drobiowa z kurczaka 100 g (seler) Twaróg półtłusty 50g (mleko) Sałata zielona 20 g Papryka świeża 80g Herbata czarna z/c 250 ml |
Dieta cukrzycowa |
---|
Chleb Graham 100 g (gluten-pszenica) Masło 83% tł. 15 g (mleko) Galaretka drobiowa z kurczaka 100 g (seler) Twaróg półtłusty 50g (mleko) Sałata zielona 20 g Papryka świeża 80g Herbata czarna b/c 250 ml |
30.01.2024
Obiad
Dieta podstawowa |
---|
Kapuśniak z kapusty kiszonej 400 ml (gluten-pszenica, seler, gorczyca) Kasza jęczmienna/sypko 200 g (gluten-jęczmień) Gulasz wołowy 150 g (gluten-pszenica) Surówka z rzepy białej i jabłka 200 g (mleko) Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml |
Dieta cukrzycowa |
---|
Kasza jęczmienna/sypko 200 g (gluten-jęczmień) Gulasz wołowy 150 g (gluten-pszenica) Surówka z rzepy białej i jabłka 200 g (mleko) Wielowarzywna z ziemniakami 400 ml (gluten-pszenica mleko, seler) Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml Kisiel truskawkowy 150ml |
Kolacja
Dieta podstawowa |
---|
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (gluten-pszenica, gluten-żyto) Chleb Graham 50 g (gluten-pszenica) Masło 83% tł. 15 g (mleko) Pasta z makreli wędzonej* i warzyw 80 g (ryba, seler) Ogórek kiszony 90 g Roszponka 10 g Herbata czarna z/c 250 ml |
Dieta cukrzycowa |
---|
Chleb Graham 100 g (gluten-pszenica) Masło 83% tł. 15 g (mleko) Pasta z makreli wędzonej* i warzyw 80 g (ryba, seler) Ogórek kiszony 90 g Roszponka 10 g Herbata czarna b/c 250 ml |
29.01.2024
Obiad
Dieta podstawowa |
---|
Grochowa z ziemniakami 400 ml (gluten-pszenica, seler) Ryż na sypko 200 g Mus z jabłek z/c 100 g Sos jogurtowy naturalny 100 g (mleko) Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml |
Dieta cukrzycowa |
---|
Grochowa z ziemniakami 400 ml (gluten-pszenica, seler) Ryż na sypko 200 g Mus z jabłek b/c 100 g Sos jogurtowy naturalny 100 g (mleko) Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml Budyń o smaku śmietankowym 150ml (mleko, gluten-pszenica) |
Kolacja
Dieta podstawowa |
---|
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (gluten-pszenica, gluten-żyto) Chleb Graham 50 g (gluten-pszenica) Masło 83% tł. 15 g (mleko) Pasta z twarogu z koperkiem 50 g (mleko) Polędwica premium- wędlina 40 g (soja) Pomidor 80 g Sałata zielona 20 g Herbata czarna z/c 250 ml |
Dieta cukrzycowa |
---|
Chleb Graham 100 g (gluten-pszenica) Masło 83% tł. 15 g (mleko) Pasta z twarogu z koperkiem 50 g (mleko) Polędwica premium- wędlina 40 g (soja) Pomidor 80 g Sałata zielona 20 g Herbata czarna b/c 250 ml |
wstecz