Dobry posiłek
wstecz
Naszym celem
Misja szpitala
Twoje życie w sprawności
Jadłospis 3 czerwca – 9 czerwca
07.06.2024
Obiad
Dieta podstawowa |
---|
Krupnik jęczmienny 400 ml (mleko, seler, gluten-jęczmień) Ziemniaki gotowane 200 g Pulpet rybny (Morszczuk) 100 g (gluten-pszenica, jaja, ryba) Sos koperkowy * 100 ml (gluten-pszenica, mleko) Surówka z kapusty młodej 200 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml |
Dieta cukrzycowa |
---|
Krupnik jęczmienny 400 ml (mleko, seler, gluten-jęczmień) Ziemniaki gotowane 200 g Pulpet rybny (Morszczuk) 100 g (gluten-pszenica, jaja, ryba) Sos koperkowy * 100 ml (gluten-pszenica, mleko) Surówka z kapusty młodej 200 g Kompot owocowy z jabłkami*b/c 250 ml |
Kolacja
Dieta podstawowa |
---|
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (gluten-pszenica, gluten-żyto) Chleb Graham 50 g (gluten-pszenica) Masło 83% tł. 15 g Jajko gotowane kl M 1 szt (jaja) Szynkowa dębowa 15 g Pomidor 80 g Sałata zielona 20 g Herbata czarna z/c 250 ml |
Dieta cukrzycowa |
---|
Chleb Graham 100 g (gluten-pszenica) Masło 83% tł. 15 g (mleko) Jajko gotowane kl M 1 szt (jaja) Szynkowa dębowa 15 g Pomidor 80 g Sałata zielona 20 g Herbata czarna b/c 250 ml |
06.06.2024
Obiad
Dieta podstawowa |
---|
Szpinakowa z ziemniakami 400 ml (gluten-pszenica, mleko, seler) Makaron pełnoziarnisty 200 g (gluten-pszenica) Sos boloński z mięsa wp () 150 g (gluten-pszenica, mleko, seler) Surówka z rzepy białej i jabłka 200 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml |
Dieta cukrzycowa |
---|
Szpinakowa z ziemniakami 400 ml (gluten-pszenica, mleko, seler) Makaron pełnoziarnisty 200 g (gluten-pszenica) Sos boloński z mięsa wp () 150 g (gluten-pszenica, mleko, seler) Surówka z rzepy białej i jabłka 200 g Kompot owocowy z jabłkami*b/c 250 ml |
Kolacja
Dieta podstawowa |
---|
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (gluten-pszenica, gluten-żyto) Chleb Graham 50 g (gluten-pszenica) Masło 83% tł. 15 g Pasztet z fasoli 70 g (gluten-pszenica, jaja) Pomidor 80 g Sałata zielona 20g Herbata czarna z/c 250 ml |
Dieta cukrzycowa |
---|
Chleb Graham 100 g (gluten-pszenica) Masło 83% tł. 15 g (mleko) Pasztet z fasoli 70 g (gluten-pszenica, jaja) Pomidor 80 g Sałata zielona 20g Herbata czarna b/c 250 ml |
05.06.2024
Obiad
Dieta podstawowa |
---|
Kapuśniak z kapusty białej 400 ml (gluten-pszenica, seler, gorczyca) Kasza jęczmienna/sypko 200 g (gluten-jęczmień) Pieczeń rzymska wieprzowa 100 g (gluten-pszenica, jaja) Sos jarzynowy 100 ml (gluten-pszenica, seler) Surówka z marchwi b/c 200g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml |
Dieta cukrzycowa |
---|
Kapuśniak z kapusty białej 400 ml (gluten-pszenica, seler, gorczyca) Kasza jęczmienna/sypko 200 g (gluten-jęczmień) Pieczeń rzymska wieprzowa 100 g (gluten-pszenica, jaja) Sos jarzynowy 100 ml (gluten-pszenica, seler) Surówka z marchwi b/c 200g Kompot owocowy z jabłkami*b/c 250 ml |
Kolacja
Dieta podstawowa |
---|
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (gluten-pszenica, gluten-żyto) Chleb Graham 50 g (gluten-pszenica) Masło 83% tł. 15 g Paprykarz szczeciński 80 g (ryba, soja) Ogórek kiszony 80 g Sałata zielona 20 g Herbata czarna z/c 250 ml |
Dieta cukrzycowa |
---|
Chleb Graham 100 g (gluten-pszenica) Masło 83% tł. 15 g (mleko) Paprykarz szczeciński 80 g (ryba, soja) Ogórek kiszony 80 g Sałata zielona 20 g Herbata czarna b/c 250 ml |
wstecz