Dobry posiłek
wstecz
Naszym celem
Misja szpitala
Twoje życie w sprawności
Jadłospis 4 grudnia – 10 grudnia
08.12.2023
Obiad
Dieta podstawowa |
---|
Kalafiorowa z ryżem 400 ml (mleko, seler) Ziemniaki 200 g Ryba smażona (Morszczuk) 100 g (gluten-pszenica, jaja, ryba) Surówka z kapusty kiszonej 100g Warzywa po grecku 100 g (gluten-pszenica, seler) Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml |
Dieta cukrzycowa |
---|
Kalafiorowa z ryżem 400 ml (mleko, seler) Ziemniaki 200 g Pulpet rybny (Morszczuk) 100 g (gluten-pszenica, jaja, ryby) Sos jarzynowy 100 ml (gluten-pszenica, seler) Surówka z kapusty kiszonej 100g Warzywa po grecku 100 g (gluten-pszenica, seler) Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml Kisiel o smaku truskawkowym b/c 150ml |
Kolacja
Dieta podstawowa |
---|
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (gluten-pszenica, gluten-żyto) Chleb Graham 50 g (gluten-pszenica) Masło 83% tł. 15 g (mleko) Pasta z jaj z koperkiem 50 g (jaja, mleko) Ogórek kiszony 80 g Sałata zielona 20 g Szynkowa dębowa drobiowa 40 g Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa z/c 250 ml |
Dieta cukrzycowa |
---|
Chleb Graham 100 g (gluten-pszenica) Masło 83% tł. 15 g (mleko) Pasta z jaj z koperkiem 50 g (jaja, mleko) Ogórek kiszony 80 g Sałata zielona 20 g Szynkowa dębowa drobiowa 40 g Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa b/c 250 ml |
07.12.2023
Śniadanie
Dieta podstawowa |
---|
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (gluten-pszenica, gluten-żyto) Chleb Graham 50 g (gluten-pszenica) Masło 83% tł. 15 g (mleko) Szynka sołtysa wieprzowa 40 g Serek homo. z ziołami 50 g (mleko) Pomidor Sałata zielona 20 g Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml (gluten- żyto, gluten- jęczmień, mleko) |
Dieta cukrzycowa |
---|
Chleb Graham 100 g (gluten-pszenica) Masło 83% tł. 15 g (mleko) Szynka sołtysa wieprzowa 40 g Serek homo. z ziołami 50 g (mleko) Pomidor Sałata zielona 20 g Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml (gluten- żyto, gluten- jęczmień, mleko) |
Kolacja
Dieta podstawowa |
---|
Barszcz czerwony z ziemniakami 400 ml (mleko, gluten-pszenica, seler) Łazanki z kapustą i mięs wp z łopatki 440 g (gluten-pszenica, seler, gorczyca, jaja ) Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml |
Dieta cukrzycowa |
---|
Barszcz czerwony z ziemniakami 400 ml (mleko, gluten-pszenica, seler) Łazanki z kapustą i mięs wp z łopatki 440 g (gluten-pszenica, seler, gorczyca, jaja ) Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml |
06.12.2023
Obiad
Dieta podstawowa |
---|
Grysikowa 400 ml (gluten-pszenica, seler) Ziemniaki 200 g Kotlet drobiowy panierowany z udźca 100 g (gluten-pszenica, seler) Sałatka szwedzka 100 g (gorczyca) Dynia duszona z olejem* 100 g (gluten-pszenica) Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml |
Dieta cukrzycowa |
---|
Grysikowa 400 ml (gluten-pszenica, seler) Ziemniaki 200 g Udziec z kurczaka pieczony 130 g Sos bazyliowy 100 ml (gluten-pszenica, seler) Sałatka szwedzka 100 g (gorczyca) Dynia duszona z olejem* 100 g (gluten-pszenica) Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml Jabłko 1 szt. |
Kolacja
Dieta podstawowa |
---|
Chleb mieszany pszenno-żytni 70 g (gluten-pszenica, gluten-żyto) Chleb Graham 30 g (gluten-pszenica) Masło 83% tł. 15 g (mleko) Galaretka drobiowa z udźca kurczaka 50g (seler) Twaróg półtłusty 50 g (mleko) Papryka świeża 80 g Sałata zielona 20 Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa z/c 250 ml |
Dieta cukrzycowa |
---|
Chleb Graham 100 g (gluten-pszenica) Masło 83% tł. 15 g (mleko) Galaretka drobiowa z udźca kurczaka 50g (seler) Twaróg półtłusty 50 g (mleko) Papryka świeża 80 g Sałata zielona 20 Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa b/c 250 ml |
05.12.2023
Obiad
Dieta podstawowa |
---|
Kapuśniak z kap. kiszonej 400 ml (gluten-pszenica, seler, gorczyca) Kasza jęczmienna/sypko 200 g (gluten-jęczmień) Gulasz wołowy 150 g (gluten-pszenica) Surówka z rzepy białej i jabłka 100 g (mleko) Marchew gotowana z olejem 100 g Kompot owocowy z jabłkami 250m |
Dieta cukrzycowa |
---|
Wielowarzywna z ziemniakami 400 ml (gluten-pszenica, seler, mleko) Kasza jęczmienna/sypko 200 g (gluten-jęczmień) Gulasz wołowy 150 g (gluten-pszenica) Surówka z rzepy białej i jabłka 100 g (mleko) Marchew gotowana z olejem 100 g Kompot owocowy z jabłkami 250m Kisiel o smaku truskawkowym b/c 150 ml |
Kolacja
Dieta podstawowa |
---|
Chleb mieszany pszenno-żytni 70 g (gluten-pszenica, gluten-żyto) Chleb Graham 30 g (gluten-pszenica) Masło 83% tł. 15 g (mleko) Pasta z makreli wędzonej i warzyw 50 g (ryba, seler) Szynka Piastowska- wp. (soja) Ogórek kiszony 90 g Roszponka 10 g Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa z/c 250 ml |
Dieta cukrzycowa |
---|
Chleb Graham 30 g (gluten-pszenica) Masło 83% tł. 15 g (mleko) Pasta z makreli wędzonej i warzyw 50 g (ryba, seler) Szynka Piastowska- wp. (soja) Ogórek kiszony 90 g Roszponka 10 g Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa b/c 250 ml |
04.12.2023
Obiad
Dieta podstawowa |
---|
Grochowa z ziemniakami 400 ml (gluten-pszenica, seler) Ryż na sypko 200 g Mus z jabłek z/c 100 g Sos jogurtowy naturalny 100 g (mleko) Kompot owocowy z jabłkami 250ml |
Dieta cukrzycowa |
---|
Grochowa z ziemniakami 400 ml (gluten-pszenica, seler) Ryż na sypko 200 g Mus z jabłek z/c 100 g Sos jogurtowy naturalny 100 g (mleko) Kompot owocowy z jabłkami 250m |
Kolacja
Dieta podstawowa |
---|
Chleb mieszany pszenno-żytni 70 g (gluten-pszenica, gluten-żyto) Chleb Graham 30 g (gluten-pszenica) Masło 83% tł. 15 g (mleko) Pasta z twarogu z koperkiem 50 g (mleko) Polędwica premium- wędlina 40 g (soja) Pomidor 80 g Sałata zielona 20 g Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa z/c 250 ml |
Dieta cukrzycowa |
---|
Chleb Graham 30 g (gluten-pszenica) Masło 83% tł. 15 g (mleko) Pasta z twarogu z koperkiem 50 g (mleko) Polędwica premium- wędlina 40 g (soja) Pomidor 80 g Sałata zielona 20 g Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa b/c 250 ml |
wstecz