Dobry posiłek
wstecz
Naszym celem
Misja szpitala
Twoje życie w sprawności
Jadłospis 4 marca – 8 marca
08.03.2024
Obiad
Dieta podstawowa |
---|
Dyniowa z makaronem 400 ml (gluten-pszenica, mleko, seler) Ziemniaki 200 g Ryba pieczona (Morszczuk) 100 g (ryba) Sałatka z kapusty czerwonej 200 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml |
Dieta cukrzycowa |
---|
Dyniowa z makaronem 400 ml (gluten-pszenica, mleko, seler) Ziemniaki 200 g Ryba pieczona (Morszczuk) 100 g (ryba) Sałatka z kapusty czerwonej 200 g Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml Wafle ryżowe 30g |
Kolacja
Dieta podstawowa |
---|
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (gluten-pszenica, gluten-żyto) Chleb Graham 50 g (gluten-pszenica) Masło 83% tł. 15 g (mleko) Pasta z jaj z koperkiem 80g (mleko, jaja) Pomidor 80g Sałata zielona 20 g Herbata czarna z/c 250 ml |
Dieta cukrzycowa |
---|
Chleb Graham 100 g (gluten-pszenica) Masło 83% tł. 15 g (mleko) Pasta z jaj z koperkiem 80g (mleko, jaja) Pomidor 80g Sałata zielona 20 g Herbata czarna b/c 250 ml |
07.03.2024
Obiad
Dieta podstawowa |
---|
Barszcz biały z ziemniakami 400 ml (gluten-pszenica, gluten-żyto, mleko, seler) Risotto z mięsem wieprzowym i warzywami 440 g (seler) Sos pomidorowy 100 ml (gluten-pszenica) Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml |
Dieta cukrzycowa |
---|
Barszcz biały z ziemniakami 400 ml (gluten-pszenica, gluten-żyto, mleko, seler) Risotto z mięsem wieprzowym i warzywami 440 g (seler) Sos pomidorowy 100 ml (gluten-pszenica) Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml Sok pomidorowy 200ml |
Kolacja
Dieta podstawowa |
---|
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (gluten-pszenica, gluten-żyto) Chleb Graham 50 g (gluten-pszenica) Masło 83% tł. 15 g (mleko) Szynka sołtysa wieprzowa 55 g Sałatka jarzynowa 80g (jaja, mleko, seler) Sałata zielona 20 g Herbata czarna z/c 250 ml |
Dieta cukrzycowa |
---|
Chleb Graham 100 g (gluten-pszenica) Masło 83% tł. 15 g (mleko) Szynka sołtysa wieprzowa 55 g Sałatka jarzynowa 80g (jaja, mleko, seler) Sałata zielona 20 g Herbata czarna b/c 250 ml |
06.03.2024
Obiad
Dieta podstawowa |
---|
Zupa z soczewicy i ziemniakami 400 ml (gluten-pszenica, seler) Ziemniaki 200 g Kotlet mielony drobiowy 100 g (gluten-pszenica, jaja) Buraczki gotowane drobno tarte 100 g Sałatka szwedzka b/c 100 g (gorczyca) Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml |
Dieta cukrzycowa |
---|
Zupa z soczewicy i ziemniakami 400 ml (gluten-pszenica, seler) Ziemniaki 200 g Zrazik drobiowy z udźca gotowany mielony 100 g (gluten-pszenica, jaja) Sos jarzynowy 100 ml (gluten-pszenica, seler) Buraczki gotowane drobno tarte 100 g Sałatka szwedzka b/c 100 g (gorczyca) Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml |
Kolacja
Dieta podstawowa |
---|
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (gluten-pszenica, gluten-żyto) Chleb Graham 50 g (gluten-pszenica) Masło 83% tł. 15 g (mleko) Szynkowa dębowa 40 g Twarożek 50 g (mleko) Pomidor 80 g Sałata zielona 20 g Herbata czarna z/c 250 ml |
Dieta cukrzycowa |
---|
Chleb Graham 100 g (gluten-pszenica) Masło 83% tł. 15 g (mleko) Szynkowa dębowa 40 g Twarożek 50 g (mleko) Pomidor 80 g Sałata zielona 20 g Herbata czarna b/c 250 ml |
05.03.2024
Obiad
Dieta podstawowa |
---|
Pieczarkowa z ziemniakami 400 ml (gluten-pszenica, mleko, seler) Makaron pełnoziarnisty 200 g (gluten-pszenica) Szynka wieprzowa pieczona 70 g Sos pietruszkowy 100 ml (gluten-pszenica, mleko, seler) Surówka z kapusty pekińskiej z olejem 200 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml |
Dieta cukrzycowa |
---|
Pieczarkowa z ziemniakami 400 ml (gluten-pszenica, mleko, seler) Makaron pełnoziarnisty 200 g (gluten-pszenica) Szynka wieprzowa gotowana 100 g Sos pietruszkowy 100 ml (gluten-pszenica, mleko, seler) Surówka z kapusty pekińskiej z olejem 200 g Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml Biszkopty 30g (gluten-pszenica, jaja) |
Kolacja
Dieta podstawowa |
---|
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (gluten-pszenica, gluten-żyto) Chleb Graham 50 g (gluten-pszenica) Masło 83% tł. 15 g (mleko) Szynka Piastowska- wp. 40 g (soja) Galaretka drobiowa z udźca kurczaka 100 g (seler) Pomidor 90 g Rukola 10 g Herbata czarna z/c 250 ml |
Dieta cukrzycowa |
---|
Chleb Graham 100 g (gluten-pszenica) Masło 83% tł. 15 g Szynka Piastowska- wp. 40 g (soja) Galaretka drobiowa z udźca kurczaka 100 g (seler) Pomidor 90 g Rukola 10 g Herbata czarna b/c 250 ml |
04.03.2024
Obiad
Dieta podstawowa |
---|
Brokułowa z ryżem 400 ml (mleko, seler) Ziemniaki 200 g Gulasz warzywny z ciecierzycą 150g (gluten-pszenica, seler) Surówka z marchwi z olejem 200 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml |
Dieta cukrzycowa |
---|
Brokułowa z ryżem 400 ml (mleko, seler) Ziemniaki 200 g Gulasz warzywny z ciecierzycą 150g (gluten-pszenica, seler) Surówka z marchwi z olejem 200 g Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml Kisiel o smaku cytrynowym 150ml |
Kolacja
Dieta podstawowa |
---|
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (gluten-pszenica, gluten-żyto) Chleb Graham 50 g (gluten-pszenica) Masło 83% tł. 15 g (mleko) Pasta z ryby gotowanej z warzywami 80 g (ryba, seler) Sałata zielona 20 g Pomidor 80 g Herbata czarna z/c 250 ml |
Dieta cukrzycowa |
---|
Chleb Graham 100 g (gluten-pszenica) Masło 83% tł. 15 g Pasta z ryby gotowanej z warzywami 80 g (ryba, seler) Sałata zielona 20 g Pomidor 80 g Herbata czarna b/c 250 ml |
wstecz