Dobry posiłek
wstecz
Naszym celem
Misja szpitala
Twoje życie w sprawności
Jadłospis 5 lutego – 11 lutego
09.02.2024
Obiad
Dieta podstawowa |
---|
Dyniowa z makaronem 400 ml (gluten-pszenica, mleko, seler) Ziemniaki 200 g Ryba pieczona (Morszczuk) 100 g (ryba) Sałatka z kapusty czerwonej 200g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml |
Dieta cukrzycowa |
---|
Dyniowa z makaronem 400 ml (gluten-pszenica, mleko, seler) Ziemniaki 200 g Ryba pieczona (Morszczuk) 100 g (ryba) Sałatka z kapusty czerwonej 200g Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml |
Kolacja
Dieta podstawowa |
---|
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (gluten-pszenica, gluten-żyto) Chleb Graham 50 g (gluten-pszenica) Masło 83% tł. 15 g Pasta z jaj z koperkiem -dieta 80 g (jaja, mleko) Pomidor 80 g Sałata zielona 20 g Herbata czarna z/c 250 ml |
Dieta cukrzycowa |
---|
Chleb Graham 100 g (gluten-pszenica) Masło 83% tł. 15 g (mleko) Pasta z jaj z koperkiem -dieta 80 g (jaja, mleko) Pomidor 80 g Sałata zielona 20 g Herbata czarna b/c 250 ml |
08.02.2024
Obiad
Dieta podstawowa |
---|
Barszcz biały z ziemniakami 400 ml (gluten-pszenica, gluten-żyto, mleko, seler) Risotto z mięsem wiep. i warzywami 440 g (seler) Sos pomidorowy 100 ml (gluten-pszenica) Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml |
Dieta cukrzycowa |
---|
Barszcz biały z ziemniakami 400 ml (gluten-pszenica, gluten-żyto, mleko, seler) Risotto z mięsem wiep. i warzywami 440 g (seler) Sos pomidorowy 100 ml (gluten-pszenica) Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml |
Kolacja
Dieta podstawowa |
---|
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (gluten-pszenica, gluten-żyto) Chleb Graham 50 g (gluten-pszenica) Masło 83% tł. 15 g Szynka sołtysa wieprzowa 55 g Sałatka jarzynowa 80 g (jaja, mleko, seler, gorczyca) Sałata zielona 20 g Herbata czarna z/c 250 ml |
Dieta cukrzycowa |
---|
Chleb Graham 100 g (gluten-pszenica) Masło 83% tł. 15 g (mleko) Szynka sołtysa wieprzowa 55 g Sałatka jarzynowa 80 g (jaja, mleko, seler, gorczyca) Sałata zielona 20 g Herbata czarna b/c 250 ml |
07.02.2024
Obiad
Dieta podstawowa |
---|
Zupa z soczewicy i ziemniakami 400 ml (gluten-pszenica, seler) Ziemniaki 200 g Kotlet mielony drobiowy 100 g (gluten-pszenica, jaja) Buraczki gotowane drobno tarte 100 g Sałatka szwedzka z olejem b/c 100 g (gorczyca) Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml |
Dieta cukrzycowa |
---|
Zupa z soczewicy i ziemniakami 400 ml (gluten-pszenica, seler) Ziemniaki 200 g Zrazik drobiowy z udźca gotowany 100 g (gluten-pszenica, jaja) Sos jarzynowy 100 ml (gluten-pszenica, seler) Buraczki gotowane drobno tarte 100 g Sałatka szwedzka z olejem b/c 100 g (gorczyca) Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml Budyń o smaku śmietankowym 150ml (gluten-pszenica, mleko) |
Kolacja
Dieta podstawowa |
---|
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (gluten-pszenica, gluten-żyto) Chleb Graham 50 g (gluten-pszenica) Masło 83% tł. 15 g Masło 83% tł. 15 g (MLE,) Szynkowa dębowa 40 g Twarożek 50 g (mleko) Pomidor 80 g Sałata zielona 20 g Herbata czarna z/c 250 ml |
Dieta cukrzycowa |
---|
Chleb Graham 100 g (gluten-pszenica) Masło 83% tł. 15 g (mleko) Szynkowa dębowa 40 g Twarożek 50 g (mleko) Pomidor 80 g Sałata zielona 20 g Herbata czarna b/c 250 ml |
06.02.2024
Obiad
Dieta podstawowa |
---|
Pieczarkowa z ziemniakami 400 ml (gluten-pszenica, mleko, seler) Makaron pełnoziarnisty 200 g (gluten-pszenica) Szynka wieprzowa pieczona 70 g Sos pietruszkowy 100 ml (gluten-pszenica, mleko, seler) Surówka z kapusty pekińskiej 200 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml |
Dieta cukrzycowa |
---|
Pieczarkowa z ziemniakami 400 ml (gluten-pszenica, mleko, seler) Makaron pełnoziarnisty 200 g (gluten-pszenica) Szynka wieprzowa pieczona 70 g Sos pietruszkowy 100 ml (gluten-pszenica, mleko, seler) Surówka z kapusty pekińskiej 200 g Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml |
Kolacja
Dieta podstawowa |
---|
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (gluten-pszenica, gluten-żyto) Chleb Graham 50 g (gluten-pszenica) Masło 83% tł. 15 g Szynka Piastowska-40 g (soja) Pomidor 90 g Rukola 10 g Galaretka drobiowa 100 g (seler) Herbata czarna z/c 250 ml |
Dieta cukrzycowa |
---|
Chleb Graham 100 g (gluten-pszenica) Masło 83% tł. 15 g (mleko) Szynka Piastowska-40 g (soja) Pomidor 90 g Rukola 10 g Galaretka drobiowa 100 g (seler) Herbata czarna b/c 250 ml |
05.02.2024
Obiad
Dieta podstawowa |
---|
Brokułowa z ryżem 400 ml (mleko, seler) Ziemniaki 200 g Gulasz warzywny z ciecierzycą 150 g (gluten-pszenica, seler)) Surówka z marchwi z olejem 200 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml |
Dieta cukrzycowa |
---|
Brokułowa z ryżem 400 ml (mleko, seler) Ziemniaki 200 g Gulasz warzywny z ciecierzycą 150 g (gluten-pszenica, seler)) Surówka z marchwi z olejem 200 g Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml Kisiel o smaku cytrynowym 150ml |
Kolacja
Dieta podstawowa |
---|
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (gluten-pszenica, gluten-żyto) Chleb Graham 50 g (gluten-pszenica) Masło 83% tł. 15 g Paprykarz szczeciński 80 g (ryba, soja) Sałata zielona 20 g Pomidor 80 g Herbata czarna z/c 250 ml |
Dieta cukrzycowa |
---|
Chleb Graham 100 g (gluten-pszenica) Masło 83% tł. 15 g (mleko) Paprykarz szczeciński 80 g (ryba, soja) Sałata zielona 20 g Pomidor 80 g Herbata czarna b/c 250 ml |
wstecz