Dobry posiłek wstecz

Naszym celem
Twoje życie w sprawności

Misja szpitala

Jadłospis 5 sierpnia – 11 sierpnia

09.08.2024

Dieta podstawowa
Obraz 9.08-obiad-dieta-podstawowa
Szpinakowa z zacierką 400 ml ( gluten – przenica,
jajo, mleko, seler)
Ziemniaki młode gotowane 200 g
Ryba smażona – Morszczuk 100 g ( gluten – przenica, jajo, ryba)
Sałatka z kapusty czerwonej z olejem 200 g
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
Dieta cukrzycowa
Obraz 9.08-obiad-dieta-cukrzycowa
Szpinakowa z zacierką 400 ml gluten – przenica,
jajo, mleko, seler)
Ziemniaki młode gotowane 200 g
Ryba gotowana – Morszczuk 100 g ( ryba)
Sałatka z kapusty czerwonej z olejem b/c 200 g
Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml
Dieta podstawowa

Obraz 20240122_163919-min-3-scaled
Herbata czarna ekspresowa z cytryną
Cateringowa z/c 250 ml
Chleb mieszany pszenno-żytni 70 g ( gluten – przenica, gluten – żyto)
Chleb Graham 30 g (gluten – przenica)
Masło 83% tł. 15 g (mleko)
Jajko gotowane kl M 1 szt ( jajo)
Sałata zielona 20 g
Pomidor 80 g
Pierś delikatna z kurnej półki produkt drobiowy z
połączonych kawałków fileta z kurczaka,parzona
w osłonce niejadalnej. 15 g
Dieta cukrzycowa

Obraz 20240122_163844-min-scaled
Herbata czarna ekspresowa z cytryną
Cateringowa b/c 250 ml
Chleb Graham 100 g (gluten – przenica,)
Masło 83% tł. 15 g (mleko)
Jajko gotowane kl M 1 szt ( jajo)
Sałata zielona 20 g
Pomidor 80 g
Pierś delikatna z kurnej półki produkt drobiowy z
połączonych kawałków fileta z kurczaka,parzona
w osłonce niejadalnej. 15 g

08.08.2024

Dieta podstawowa
Obraz 8.08-obiad-obie-diety
Barszcz biały z ziemniakami 400 ml ( gluten – przenica, mleko, seler, gluten – żyto )
Kaszotto jęczmienne z mięsem wieprzowym i
warzywami* 440 g ( seler, gluten – jęczmień)
Sos pomidorowy 100 ml ( gluten – przenica)
Cukinia pieczona z olejem * 100 g
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
Dieta cukrzycowa
Obraz 8.08-obiad-obie-diety
Barszcz biały z ziemniakami 400 ml ( gluten – pszenica, mleko, seler, gluten – żyto )
Kaszotto jęczmienne z mięsem wieprzowym i
warzywami* 440 g ( seler, gluten – jęczmień)
Sos pomidorowy 100 ml ( gluten – pszenica)
Cukinia pieczona z olejem * 100 g
Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml
Dieta podstawowa
Obraz 20240325_161945-min-scaled
Herbata czarna ekspresowa z cytryną
Cateringowa z/c 250 ml
Chleb mieszany pszenno-żytni 70 g ( gluten – pszenica, gluten – żyto)
Chleb Graham 30 g (gluten – pszenica)
Masło 83% tł. 15 g (mleko)
Pierś delikatna z kurnej półki produkt drobiowy z
połączonych kawałków fileta z kurczaka,parzona
w osłonce niejadalnej. 40 g
Pomidor 80 g
Sałata zielona 20 g
Pasta z twarogu z koperkiem 50 g ( mleko)
Dieta cukrzycowa
Obraz 20240325_161913c-min-scaled
Herbata czarna ekspresowa z cytryną
Cateringowa b/c 250 ml
Chleb Graham 100 g ( gluten – przenica)
Masło 83% tł. 15 g ( mleko)
Pierś delikatna z kurnej półki produkt drobiowy z
połączonych kawałków fileta z kurczaka,parzona
w osłonce niejadalnej. 40 g
Pomidor 80 g
Sałata zielona 20 g
Pasta z twarogu z koperkiem 50 g ( mleko)

07.08.2024

Dieta podstawowa
Obraz 7.08-obiad-obie-diety
Pieczarkowa z makaronem 400 ml ( gluten – pszenica, mleko, seler)
Ziemniaki młode gotowane 200 g
Pulpet drobiowy 100 g (gluten – przenica, jajo)
Sos pietruszkowy 100 ml ( gluten – pszenica, mleko, seler)
Surówka z marchwi i chrzanu 200 g ( mleko,
siarczyny,)
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
Dieta cukrzycowa
Obraz 7.08-obiad-obie-diety
Pieczarkowa z makaronem 400 ml ( gluten – pszenica, mleko, seler)
Ziemniaki młode gotowane 200 g
Pulpet drobiowy 100 g (gluten – przenica, jajo)
Sos pietruszkowy 100 ml ( gluten – pszenica, mleko, seler)
Surówka z marchwi i chrzanu b/c 200 g ( mleko,
siarczyny,)
Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml
Dieta podstawowa
Obraz 7.08-kolacja-dieta-podstawowa
Herbata czarna ekspresowa z cytryną
Cateringowa z/c 250 ml
Chleb mieszany pszenno-żytni 70 g ( gluten – pszenica, gluten – żyto)
Chleb Graham 30 g (gluten – pszenica)
Masło 83% tł. 15 g (mleko)
Paprykarz szczeciński 80 g ( ryba, soja)
Ogórek świeży 80 g
Sałata zielona 20 g
Dieta cukrzycowa
Obraz 7.08-kolacja-dieta-cukrzycowa
Herbata czarna ekspresowa z cytryną
Cateringowa b/c 250 ml
Chleb Graham 100 g (gluten – pszenica)
Masło 83% tł. 15 g (mleko)
Paprykarz szczeciński 80 g ( ryba, soja)
Ogórek świeży 80 g
Sałata zielona 20 g

06.08.2024

Dieta podstawowa
Obraz 6.08-Obiad-dieta-podstawowa
Szczawiowa z ryżem ( mleko, seler)
Kasza jęczmienna na sypko 200 g
Bitka z szynki wieprzowej 100 g ( gluten – pszenica)
Sos meksykański 100 g ( gluten – pszenica)
Ćwikła z chrzanem 200 g ( mleko, siarczyny)
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
Dieta cukrzycowa
Obraz 6.08-obiad-dieta-cukrzycowa
Szczewiowa z ryżem ( mleko, seler)
Kasza jęczmienna na sypko 200 g
Bitka z szynki wieprzowej 100 g ( gluten – pszenica)
Sos własny 100 ml (gluten, pszenica, seler)
Surówka z kapusty białej z olejem 200 g
Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml
Dieta podstawowa
Obraz 6.08-kolacja-dieta-podstawowa
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g
(gluten-pszenica, gluten-żyto)
Chleb Graham 50 g
(gluten-pszenica)
Masło 83% tł. 15 g
Pierś gotowana 40 g
Serek śniadaniowy naturalny 80g 1 szt
(mleko)
Papryka świeża 80 g
Sałata zielona 20 g
Herbata czarna z/c 250 ml
Dieta cukrzycowa
Obraz 6.08-kolacja-dieta-cukrzycowa
Chleb Graham 100 g
(gluten-pszenica)
Masło 83% tł. 15 g
Pierś gotowana 40 g
Serek śniadaniowy naturalny 80g 1 szt
(mleko)
Papryka świeża 80 g
Sałata zielona 20 g
Herbata czarna b/c 250 ml

05.08.2024

Dieta podstawowa
Obraz 20240318_122430-min-scaled
Fasolowa z ziemniakami 400 ml
(gluten-pszenica, seler)
Makaron pełnoziarnisty 200 g
(gluten-pszenica)
Twaróg półtłusty 80 g
(mleko)
Mus z jabłek z/c 100 g
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
Dieta cukrzycowa
Obraz 20240318_122430-min-scaled
Fasolowa z ziemniakami 400 ml
(gluten-pszenica, seler)
Makaron pełnoziarnisty 200 g
(gluten-pszenica)
Twaróg półtłusty 80 g
(mleko)
Mus z jabłek z/c 100 g
Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250ml
Dieta podstawowa
Obraz 20240122_163919-min-3-scaled
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g
(gluten-pszenica, gluten-żyto)
Chleb Graham 50 g
(gluten-pszenica)
Masło 83% tł. 15 g
Pierś delikatna 15 g
Jajko 1szt
(jajko)
Pomidor 80 g
Sałata zielona 20 g
Herbata czarna z/c 250 ml
Dieta cukrzycowa
Obraz 20240122_163844-min-scaled
Chleb Graham 100 g
(gluten-pszenica)
Masło 83% tł. 15 g
Pierś delikatna 15 g
Jajko 1szt
(jajko)
Pomidor 80 g
Sałata zielona 20 g
Herbata czarna b/c 250 ml

wstecz
Skip to content