Dobry posiłek
wstecz
Naszym celem
Misja szpitala
Twoje życie w sprawności
Jadłospis 5 sierpnia – 11 sierpnia
09.08.2024
Obiad
Dieta podstawowa |
---|
Szpinakowa z zacierką 400 ml ( gluten – przenica, jajo, mleko, seler) Ziemniaki młode gotowane 200 g Ryba smażona – Morszczuk 100 g ( gluten – przenica, jajo, ryba) Sałatka z kapusty czerwonej z olejem 200 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml |
Dieta cukrzycowa |
---|
Szpinakowa z zacierką 400 ml gluten – przenica, jajo, mleko, seler) Ziemniaki młode gotowane 200 g Ryba gotowana – Morszczuk 100 g ( ryba) Sałatka z kapusty czerwonej z olejem b/c 200 g Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml |
Kolacja
Dieta podstawowa |
---|
Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa z/c 250 ml Chleb mieszany pszenno-żytni 70 g ( gluten – przenica, gluten – żyto) Chleb Graham 30 g (gluten – przenica) Masło 83% tł. 15 g (mleko) Jajko gotowane kl M 1 szt ( jajo) Sałata zielona 20 g Pomidor 80 g Pierś delikatna z kurnej półki produkt drobiowy z połączonych kawałków fileta z kurczaka,parzona w osłonce niejadalnej. 15 g |
Dieta cukrzycowa |
---|
Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa b/c 250 ml Chleb Graham 100 g (gluten – przenica,) Masło 83% tł. 15 g (mleko) Jajko gotowane kl M 1 szt ( jajo) Sałata zielona 20 g Pomidor 80 g Pierś delikatna z kurnej półki produkt drobiowy z połączonych kawałków fileta z kurczaka,parzona w osłonce niejadalnej. 15 g |
08.08.2024
Obiad
Dieta podstawowa |
---|
Barszcz biały z ziemniakami 400 ml ( gluten – przenica, mleko, seler, gluten – żyto ) Kaszotto jęczmienne z mięsem wieprzowym i warzywami* 440 g ( seler, gluten – jęczmień) Sos pomidorowy 100 ml ( gluten – przenica) Cukinia pieczona z olejem * 100 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml |
Dieta cukrzycowa |
---|
Barszcz biały z ziemniakami 400 ml ( gluten – pszenica, mleko, seler, gluten – żyto ) Kaszotto jęczmienne z mięsem wieprzowym i warzywami* 440 g ( seler, gluten – jęczmień) Sos pomidorowy 100 ml ( gluten – pszenica) Cukinia pieczona z olejem * 100 g Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml |
Kolacja
Dieta podstawowa |
---|
Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa z/c 250 ml Chleb mieszany pszenno-żytni 70 g ( gluten – pszenica, gluten – żyto) Chleb Graham 30 g (gluten – pszenica) Masło 83% tł. 15 g (mleko) Pierś delikatna z kurnej półki produkt drobiowy z połączonych kawałków fileta z kurczaka,parzona w osłonce niejadalnej. 40 g Pomidor 80 g Sałata zielona 20 g Pasta z twarogu z koperkiem 50 g ( mleko) |
Dieta cukrzycowa |
---|
Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa b/c 250 ml Chleb Graham 100 g ( gluten – przenica) Masło 83% tł. 15 g ( mleko) Pierś delikatna z kurnej półki produkt drobiowy z połączonych kawałków fileta z kurczaka,parzona w osłonce niejadalnej. 40 g Pomidor 80 g Sałata zielona 20 g Pasta z twarogu z koperkiem 50 g ( mleko) |
07.08.2024
Obiad
Dieta podstawowa |
---|
Pieczarkowa z makaronem 400 ml ( gluten – pszenica, mleko, seler) Ziemniaki młode gotowane 200 g Pulpet drobiowy 100 g (gluten – przenica, jajo) Sos pietruszkowy 100 ml ( gluten – pszenica, mleko, seler) Surówka z marchwi i chrzanu 200 g ( mleko, siarczyny,) Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml |
Dieta cukrzycowa |
---|
Pieczarkowa z makaronem 400 ml ( gluten – pszenica, mleko, seler) Ziemniaki młode gotowane 200 g Pulpet drobiowy 100 g (gluten – przenica, jajo) Sos pietruszkowy 100 ml ( gluten – pszenica, mleko, seler) Surówka z marchwi i chrzanu b/c 200 g ( mleko, siarczyny,) Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml |
Kolacja
Dieta podstawowa |
---|
Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa z/c 250 ml Chleb mieszany pszenno-żytni 70 g ( gluten – pszenica, gluten – żyto) Chleb Graham 30 g (gluten – pszenica) Masło 83% tł. 15 g (mleko) Paprykarz szczeciński 80 g ( ryba, soja) Ogórek świeży 80 g Sałata zielona 20 g |
Dieta cukrzycowa |
---|
Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa b/c 250 ml Chleb Graham 100 g (gluten – pszenica) Masło 83% tł. 15 g (mleko) Paprykarz szczeciński 80 g ( ryba, soja) Ogórek świeży 80 g Sałata zielona 20 g |
06.08.2024
Obiad
Dieta podstawowa |
---|
Szczawiowa z ryżem ( mleko, seler) Kasza jęczmienna na sypko 200 g Bitka z szynki wieprzowej 100 g ( gluten – pszenica) Sos meksykański 100 g ( gluten – pszenica) Ćwikła z chrzanem 200 g ( mleko, siarczyny) Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml |
Dieta cukrzycowa |
---|
Szczewiowa z ryżem ( mleko, seler) Kasza jęczmienna na sypko 200 g Bitka z szynki wieprzowej 100 g ( gluten – pszenica) Sos własny 100 ml (gluten, pszenica, seler) Surówka z kapusty białej z olejem 200 g Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml |
Kolacja
Dieta podstawowa |
---|
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (gluten-pszenica, gluten-żyto) Chleb Graham 50 g (gluten-pszenica) Masło 83% tł. 15 g Pierś gotowana 40 g Serek śniadaniowy naturalny 80g 1 szt (mleko) Papryka świeża 80 g Sałata zielona 20 g Herbata czarna z/c 250 ml |
Dieta cukrzycowa |
---|
Chleb Graham 100 g (gluten-pszenica) Masło 83% tł. 15 g Pierś gotowana 40 g Serek śniadaniowy naturalny 80g 1 szt (mleko) Papryka świeża 80 g Sałata zielona 20 g Herbata czarna b/c 250 ml |
05.08.2024
Obiad
Dieta podstawowa |
---|
Fasolowa z ziemniakami 400 ml (gluten-pszenica, seler) Makaron pełnoziarnisty 200 g (gluten-pszenica) Twaróg półtłusty 80 g (mleko) Mus z jabłek z/c 100 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml |
Dieta cukrzycowa |
---|
Fasolowa z ziemniakami 400 ml (gluten-pszenica, seler) Makaron pełnoziarnisty 200 g (gluten-pszenica) Twaróg półtłusty 80 g (mleko) Mus z jabłek z/c 100 g Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250ml |
Kolacja
Dieta podstawowa |
---|
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (gluten-pszenica, gluten-żyto) Chleb Graham 50 g (gluten-pszenica) Masło 83% tł. 15 g Pierś delikatna 15 g Jajko 1szt (jajko) Pomidor 80 g Sałata zielona 20 g Herbata czarna z/c 250 ml |
Dieta cukrzycowa |
---|
Chleb Graham 100 g (gluten-pszenica) Masło 83% tł. 15 g Pierś delikatna 15 g Jajko 1szt (jajko) Pomidor 80 g Sałata zielona 20 g Herbata czarna b/c 250 ml |
wstecz