Przejdź do treści
Dostosuj preferencje dotyczące zgody

Używamy plików cookie, aby pomóc użytkownikom w sprawnej nawigacji i wykonywaniu określonych funkcji. Szczegółowe informacje na temat wszystkich plików cookie odpowiadających poszczególnym kategoriom zgody znajdują się poniżej.

Pliki cookie sklasyfikowane jako „niezbędne” są przechowywane w przeglądarce użytkownika, ponieważ są niezbędne do włączenia podstawowych funkcji witryny.... 

Zawsze aktywne

Niezbędne pliki cookie mają kluczowe znaczenie dla podstawowych funkcji witryny i witryna nie będzie działać w zamierzony sposób bez nich.Te pliki cookie nie przechowują żadnych danych umożliwiających identyfikację osoby.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Funkcjonalne pliki cookie pomagają wykonywać pewne funkcje, takie jak udostępnianie zawartości witryny na platformach mediów społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcje stron trzecich.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Analityczne pliki cookie służą do zrozumienia, w jaki sposób użytkownicy wchodzą w interakcję z witryną. Te pliki cookie pomagają dostarczać informacje o metrykach liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Wydajnościowe pliki cookie służą do zrozumienia i analizy kluczowych wskaźników wydajności witryny, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia użytkownika dla odwiedzających.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Reklamowe pliki cookie służą do dostarczania użytkownikom spersonalizowanych reklam w oparciu o strony, które odwiedzili wcześniej, oraz do analizowania skuteczności kampanii reklamowej.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Dobry posiłek wstecz

Naszym celem
Twoje życie w sprawności

Misja szpitala

Jadłospis 5 sierpnia – 11 sierpnia

09.08.2024

Dieta podstawowa
Obraz 9.08-obiad-dieta-podstawowa
Szpinakowa z zacierką 400 ml ( gluten – przenica,
jajo, mleko, seler)
Ziemniaki młode gotowane 200 g
Ryba smażona – Morszczuk 100 g ( gluten – przenica, jajo, ryba)
Sałatka z kapusty czerwonej z olejem 200 g
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
Dieta cukrzycowa
Obraz 9.08-obiad-dieta-cukrzycowa
Szpinakowa z zacierką 400 ml gluten – przenica,
jajo, mleko, seler)
Ziemniaki młode gotowane 200 g
Ryba gotowana – Morszczuk 100 g ( ryba)
Sałatka z kapusty czerwonej z olejem b/c 200 g
Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml
Dieta podstawowa

Obraz 20240122_163919-min-3-scaled
Herbata czarna ekspresowa z cytryną
Cateringowa z/c 250 ml
Chleb mieszany pszenno-żytni 70 g ( gluten – przenica, gluten – żyto)
Chleb Graham 30 g (gluten – przenica)
Masło 83% tł. 15 g (mleko)
Jajko gotowane kl M 1 szt ( jajo)
Sałata zielona 20 g
Pomidor 80 g
Pierś delikatna z kurnej półki produkt drobiowy z
połączonych kawałków fileta z kurczaka,parzona
w osłonce niejadalnej. 15 g
Dieta cukrzycowa

Obraz 20240122_163844-min-scaled
Herbata czarna ekspresowa z cytryną
Cateringowa b/c 250 ml
Chleb Graham 100 g (gluten – przenica,)
Masło 83% tł. 15 g (mleko)
Jajko gotowane kl M 1 szt ( jajo)
Sałata zielona 20 g
Pomidor 80 g
Pierś delikatna z kurnej półki produkt drobiowy z
połączonych kawałków fileta z kurczaka,parzona
w osłonce niejadalnej. 15 g

08.08.2024

Dieta podstawowa
Obraz 8.08-obiad-obie-diety
Barszcz biały z ziemniakami 400 ml ( gluten – przenica, mleko, seler, gluten – żyto )
Kaszotto jęczmienne z mięsem wieprzowym i
warzywami* 440 g ( seler, gluten – jęczmień)
Sos pomidorowy 100 ml ( gluten – przenica)
Cukinia pieczona z olejem * 100 g
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
Dieta cukrzycowa
Obraz 8.08-obiad-obie-diety
Barszcz biały z ziemniakami 400 ml ( gluten – pszenica, mleko, seler, gluten – żyto )
Kaszotto jęczmienne z mięsem wieprzowym i
warzywami* 440 g ( seler, gluten – jęczmień)
Sos pomidorowy 100 ml ( gluten – pszenica)
Cukinia pieczona z olejem * 100 g
Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml
Dieta podstawowa
Obraz 20240325_161945-min-scaled
Herbata czarna ekspresowa z cytryną
Cateringowa z/c 250 ml
Chleb mieszany pszenno-żytni 70 g ( gluten – pszenica, gluten – żyto)
Chleb Graham 30 g (gluten – pszenica)
Masło 83% tł. 15 g (mleko)
Pierś delikatna z kurnej półki produkt drobiowy z
połączonych kawałków fileta z kurczaka,parzona
w osłonce niejadalnej. 40 g
Pomidor 80 g
Sałata zielona 20 g
Pasta z twarogu z koperkiem 50 g ( mleko)
Dieta cukrzycowa
Obraz 20240325_161913c-min-scaled
Herbata czarna ekspresowa z cytryną
Cateringowa b/c 250 ml
Chleb Graham 100 g ( gluten – przenica)
Masło 83% tł. 15 g ( mleko)
Pierś delikatna z kurnej półki produkt drobiowy z
połączonych kawałków fileta z kurczaka,parzona
w osłonce niejadalnej. 40 g
Pomidor 80 g
Sałata zielona 20 g
Pasta z twarogu z koperkiem 50 g ( mleko)

07.08.2024

Dieta podstawowa
Obraz 7.08-obiad-obie-diety
Pieczarkowa z makaronem 400 ml ( gluten – pszenica, mleko, seler)
Ziemniaki młode gotowane 200 g
Pulpet drobiowy 100 g (gluten – przenica, jajo)
Sos pietruszkowy 100 ml ( gluten – pszenica, mleko, seler)
Surówka z marchwi i chrzanu 200 g ( mleko,
siarczyny,)
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
Dieta cukrzycowa
Obraz 7.08-obiad-obie-diety
Pieczarkowa z makaronem 400 ml ( gluten – pszenica, mleko, seler)
Ziemniaki młode gotowane 200 g
Pulpet drobiowy 100 g (gluten – przenica, jajo)
Sos pietruszkowy 100 ml ( gluten – pszenica, mleko, seler)
Surówka z marchwi i chrzanu b/c 200 g ( mleko,
siarczyny,)
Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml
Dieta podstawowa
Obraz 7.08-kolacja-dieta-podstawowa
Herbata czarna ekspresowa z cytryną
Cateringowa z/c 250 ml
Chleb mieszany pszenno-żytni 70 g ( gluten – pszenica, gluten – żyto)
Chleb Graham 30 g (gluten – pszenica)
Masło 83% tł. 15 g (mleko)
Paprykarz szczeciński 80 g ( ryba, soja)
Ogórek świeży 80 g
Sałata zielona 20 g
Dieta cukrzycowa
Obraz 7.08-kolacja-dieta-cukrzycowa
Herbata czarna ekspresowa z cytryną
Cateringowa b/c 250 ml
Chleb Graham 100 g (gluten – pszenica)
Masło 83% tł. 15 g (mleko)
Paprykarz szczeciński 80 g ( ryba, soja)
Ogórek świeży 80 g
Sałata zielona 20 g

06.08.2024

Dieta podstawowa
Obraz 6.08-Obiad-dieta-podstawowa
Szczawiowa z ryżem ( mleko, seler)
Kasza jęczmienna na sypko 200 g
Bitka z szynki wieprzowej 100 g ( gluten – pszenica)
Sos meksykański 100 g ( gluten – pszenica)
Ćwikła z chrzanem 200 g ( mleko, siarczyny)
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
Dieta cukrzycowa
Obraz 6.08-obiad-dieta-cukrzycowa
Szczewiowa z ryżem ( mleko, seler)
Kasza jęczmienna na sypko 200 g
Bitka z szynki wieprzowej 100 g ( gluten – pszenica)
Sos własny 100 ml (gluten, pszenica, seler)
Surówka z kapusty białej z olejem 200 g
Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml
Dieta podstawowa
Obraz 6.08-kolacja-dieta-podstawowa
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g
(gluten-pszenica, gluten-żyto)
Chleb Graham 50 g
(gluten-pszenica)
Masło 83% tł. 15 g
Pierś gotowana 40 g
Serek śniadaniowy naturalny 80g 1 szt
(mleko)
Papryka świeża 80 g
Sałata zielona 20 g
Herbata czarna z/c 250 ml
Dieta cukrzycowa
Obraz 6.08-kolacja-dieta-cukrzycowa
Chleb Graham 100 g
(gluten-pszenica)
Masło 83% tł. 15 g
Pierś gotowana 40 g
Serek śniadaniowy naturalny 80g 1 szt
(mleko)
Papryka świeża 80 g
Sałata zielona 20 g
Herbata czarna b/c 250 ml

05.08.2024

Dieta podstawowa
Obraz 20240318_122430-min-scaled
Fasolowa z ziemniakami 400 ml
(gluten-pszenica, seler)
Makaron pełnoziarnisty 200 g
(gluten-pszenica)
Twaróg półtłusty 80 g
(mleko)
Mus z jabłek z/c 100 g
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
Dieta cukrzycowa
Obraz 20240318_122430-min-scaled
Fasolowa z ziemniakami 400 ml
(gluten-pszenica, seler)
Makaron pełnoziarnisty 200 g
(gluten-pszenica)
Twaróg półtłusty 80 g
(mleko)
Mus z jabłek z/c 100 g
Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250ml
Dieta podstawowa
Obraz 20240122_163919-min-3-scaled
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g
(gluten-pszenica, gluten-żyto)
Chleb Graham 50 g
(gluten-pszenica)
Masło 83% tł. 15 g
Pierś delikatna 15 g
Jajko 1szt
(jajko)
Pomidor 80 g
Sałata zielona 20 g
Herbata czarna z/c 250 ml
Dieta cukrzycowa
Obraz 20240122_163844-min-scaled
Chleb Graham 100 g
(gluten-pszenica)
Masło 83% tł. 15 g
Pierś delikatna 15 g
Jajko 1szt
(jajko)
Pomidor 80 g
Sałata zielona 20 g
Herbata czarna b/c 250 ml

wstecz