Dobry posiłek
wstecz
Naszym celem
Misja szpitala
Twoje życie w sprawności
Jadłospis 8 lipca – 14 lipca
12.07.2024
Obiad
Dieta podstawowa |
---|
Szpinakowa z zacierką 400 ml (gluten-pszenica, mleko, jaja, seler) Ziemniaki młode gotowane 200 g Ryba smażona (Morszczuk) 100 g (gluten-pszenica, jaja, ryba) Sałatka z kapusty czerwonej 200 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml |
Dieta cukrzycowa |
---|
Szpinakowa z zacierką 400 ml (gluten-pszenica, mleko, jaja, seler) Ziemniaki młode gotowane 200 g Ryba gotowana (Morszczuk) 100 g (ryba) Sałatka z kapusty czerwonej 200 g Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250ml Wafle ryzowe 30g |
Kolacja
Dieta podstawowa |
---|
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (gluten-pszenica, gluten-żyto) Chleb Graham 50 g (gluten-pszenica) Masło 83% tł. 15 g Jajko gotowane kl M 1 szt (jaja) Szynka z piersi kurczaka 15 g Sałata zielona 20 g Pomidor 80 g Herbata czarna z/c 250 ml |
Dieta cukrzycowa |
---|
Chleb Graham 100 g (gluten-pszenica) Masło 83% tł. 15 g Jajko gotowane kl M 1 szt (jaja) Szynka z piersi kurczaka 15 g Sałata zielona 20 g Pomidor 80 g Herbata czarna b/c 250 ml |
11.07.2024
Obiad
Dieta podstawowa |
---|
Barszcz biały z ziemniakami 400 ml (gluten-pszenica, mleko, seler, gluten-żyto) Kaszotto jęczmienne z mięsem wieprzowym i warzywami 440 g (seler, gluten-jęczmień) Sos pomidorowy 100 ml (gluten-pszenica) Surówka z kapusty czerwonej * 100 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml |
Dieta cukrzycowa |
---|
Barszcz biały z ziemniakami 400 ml (gluten-pszenica, mleko, seler, gluten-żyto) Kaszotto jęczmienne z mięsem wieprzowym i warzywami 440 g (seler, gluten-jęczmień) Sos pomidorowy 100 ml (gluten-pszenica) Surówka z kapusty czerwonej * 100 g Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250ml |
Kolacja
Dieta podstawowa |
---|
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (gluten-pszenica, gluten-żyto) Chleb Graham 50 g (gluten-pszenica) Masło 83% tł. 15 g Pierś delikatna z kurnej półki 40 g Pasta z twarogu z koperkiem 50 g (mleko) Pomidor 80 g Sałata zielona 20 g Herbata czarna z/c 250 ml |
Dieta cukrzycowa |
---|
Chleb Graham 100 g (gluten-pszenica) Masło 83% tł. 15 g Pierś delikatna z kurnej półki 40 g Pasta z twarogu z koperkiem 50 g (mleko) Pomidor 80 g Sałata zielona 20 g Herbata czarna b/c 250 ml |
10.07.2024
Obiad
Dieta podstawowa |
---|
Pieczarkowa z makaronem 400 ml (gluten-pszenica, mleko, seler) Ziemniaki młode gotowane 200 g Pulpet drobiowy 100 g (gluten-pszenica, jaja) Sos pietruszkowy 100 ml (gluten-pszenica, mleko, seler) Surówka wykwintna 200 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml |
Dieta cukrzycowa |
---|
Pieczarkowa z makaronem 400 ml (gluten-pszenica, mleko, seler) Ziemniaki młode gotowane 200 g Pulpet drobiowy 100 g (gluten-pszenica, jaja) Sos pietruszkowy 100 ml (gluten-pszenica, mleko, seler) Surówka wykwintna 200 g Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250ml |
Kolacja
Dieta podstawowa |
---|
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (gluten-pszenica, gluten-żyto) Chleb Graham 50 g (gluten-pszenica) Masło 83% tł. 15 g Paprykarz szczeciński 80 g (ryba, soja) Ogórek świeży 80 g Sałata zielona 20 g Herbata czarna z/c 250 ml |
Dieta cukrzycowa |
---|
Chleb Graham 100 g (gluten-pszenica) Masło 83% tł. 15 g Paprykarz szczeciński 80 g (ryba, soja) Ogórek świeży 80 g Sałata zielona 20 g Herbata czarna b/c 250 ml |
09.07.2024
Obiad
Dieta podstawowa |
---|
Szczawiowa z ryżem 400 ml (mleko, seler) Kasza jęczmienna 200 g (gluten-jęczmień) Bitka z szynki wieprzowej 100 g (gluten-pszenica) Sos meksykański 100 g (gluten-pszenica) Ćwikła z chrzanem 200 g (mleko) Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml |
Dieta cukrzycowa |
---|
Szczawiowa z ryżem 400 ml (mleko, seler) Kasza jęczmienna 200 g (gluten-jęczmień) Bitka z szynki wieprzowej 100 g (gluten-pszenica) Sos własny 100 ml (gluten-pszenica, seler) Surówka z kapusty białej 200 g (gluten-pszenica) Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250ml Kisiel o smaku truskawkowym 150ml |
Kolacja
Dieta podstawowa |
---|
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (gluten-pszenica, gluten-żyto) Chleb Graham 50 g (gluten-pszenica) Masło 83% tł. 15 g Pierś gotowana 40 g Serek śniadaniowy naturalny 80g 1 szt (mleko) Papryka świeża 80 g Sałata zielona 20 g Herbata czarna z/c 250 ml |
Dieta cukrzycowa |
---|
Chleb Graham 100 g (gluten-pszenica) Masło 83% tł. 15 g Pierś gotowana 40 g Serek śniadaniowy naturalny 80g 1 szt (mleko) Papryka świeża 80 g Sałata zielona 20 g Herbata czarna b/c 250 ml |
08.07.2024
Obiad
Dieta podstawowa |
---|
Fasolowa z ziemniakami 400 ml (gluten-pszenica, seler) Makaron pełnoziarnisty 200 g (gluten-pszenica) Twaróg półtłusty 80 g (mleko) Mus z jabłek z/c 100 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml |
Dieta cukrzycowa |
---|
Fasolowa z ziemniakami 400 ml (gluten-pszenica, seler) Makaron pełnoziarnisty 200 g (gluten-pszenica) Twaróg półtłusty 80 g (mleko) Mus z jabłek z/c 100 g Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250ml |
Kolacja
Dieta podstawowa |
---|
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (gluten-pszenica, gluten-żyto) Chleb Graham 50 g (gluten-pszenica) Masło 83% tł. 15 g Pierś delikatna 15 g Jajko 1szt (jajko) Pomidor 80 g Sałata zielona 20 g Herbata czarna z/c 250 ml |
Dieta cukrzycowa |
---|
Chleb Graham 100 g (gluten-pszenica) Masło 83% tł. 15 g Pierś delikatna 15 g Jajko 1szt (jajko) Pomidor 80 g Sałata zielona 20 g Herbata czarna b/c 250 ml |
wstecz