Dobry posiłek
wstecz
Naszym celem
Misja szpitala
Twoje życie w sprawności
Jadłospis 8 stycznia – 14 stycznia
12.01.2024
Obiad
Dieta podstawowa |
---|
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (gluten-pszenica, gluten-żyto) Chleb Graham 50 g (gluten-pszenica) Masło 83% tł. 15 g (mleko) Pata z jaj z koperkiem 80 g (jaja, mleko) Pomidor 80g Sałata zielona 20 g Herbata czarna z/c 250 ml |
Dieta cukrzycowa |
---|
Dyniowa z makaronem 400 ml (gluten-pszenica, mleko, seler) Ziemniaki 200 g Ryba pieczona (Morszczuk) 100 g (ryba) Sałatka z kapusty czerwonej 200g Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 m Wafle ryżowe 30g |
Kolacja
Dieta podstawowa |
---|
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (gluten-pszenica, gluten-żyto) Chleb Graham 50 g (gluten-pszenica) Masło 83% tł. 15 g (mleko) Pasta z jaj z natką pietruszki 80 g (jaja, mleko) Papryka świeża 80 Sałata zielona 20 g Herbata czarna z/c 250 ml |
Dieta cukrzycowa |
---|
Chleb Graham 100 g (gluten-pszenica) Masło 83% tł. 15 g (mleko) Pata z jaj z koperkiem 80 g (jaja, mleko) Pomidor 80g Sałata zielona 20 g Herbata czarna b/c 250 ml |
11.01.2024
Obiad
Dieta podstawowa |
---|
Barszcz biały z ziemniakami 400 ml (gluten-pszenica, gluten-żyto, mleko, seler) Risotto z mięsem wp. i warzywami 440 g (seler) Sos pomidorowy 100 ml (gluten-pszenica) Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml |
Dieta cukrzycowa |
---|
Barszcz biały z ziemniakami 400 ml (gluten-pszenica, gluten-żyto, mleko, seler) Risotto z mięsem wp. i warzywami 440 g (seler) Sos pomidorowy 100 ml (gluten-pszenica) Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml Sok pomidorowy 200 ml |
Kolacja
Dieta podstawowa |
---|
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (gluten-pszenica, gluten-żyto) Chleb Graham 50 g (gluten-pszenica) Masło 83% tł. 15 g (mleko) Szynka sołtysa wieprzowa 55 g Sałatka jarzynowa 80 g (jaja, seler, mleko, gorczyca) Sałata zielona 20 g Herbata czarna z/c 250 ml |
Dieta cukrzycowa |
---|
Chleb Graham 100 g (gluten-pszenica) Masło 83% tł. 15 g (mleko) Szynka sołtysa wieprzowa 55 g Sałatka jarzynowa 80 g (jaja, seler, mleko, gorczyca) Sałata zielona 20 g Herbata czarna b/c 250 ml |
10.01.2024
Obiad
Dieta podstawowa |
---|
Grysikowa 400 ml (gluten-pszenica, seler) Ziemniaki 200 g Kotlet mielony drobiowy 100 g (gluten-pszenica, jaja) Buraczki gotowane drobno tarte 100 g Ogórek kiszony z cebulką z olejem 100 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml |
Dieta cukrzycowa |
---|
Grysikowa 400 ml (gluten-pszenica, seler) Ziemniaki 200 g Zrazik drobiowy z udźca gotowany 100 g (gluten-pszenica, jaja) Sos jarzynowy 100 ml (gluten-pszenica, seler) Buraczki gotowane drobno tarte 100 g Ogórek kiszony z cebulką z olejem 100 g Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml Budyń śmietankowy 150ml (gluten-pszenica, mleko) |
Kolacja
Dieta podstawowa |
---|
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (gluten-pszenica, gluten-żyto) Chleb Graham 50 g (gluten-pszenica) Masło 83% tł. 15 g (mleko) Pasztet z soczewicy 40 g (gluten-pszenica, jaja) Twarożek 50 g (mleko) Pomidor 80 g Sałata zielona 20 g Herbata czarna z/c 250 ml |
Dieta cukrzycowa |
---|
Chleb Graham 100 g (gluten-pszenica) Masło 83% tł. 15 g (mleko) Pasztet z soczewicy 40 g (gluten-pszenica, jaja) Twarożek 50 g (mleko) Pomidor 80 g Sałata zielona 20 g Herbata czarna b/c 250 ml |
09.011.2024
Obiad
Dieta podstawowa |
---|
Pieczarkowa z ziemniakami 400 ml (gluten-pszenica, mleko, seler) Makaron pełnoziarnisty 200 g (gluten-pszenica) Szynka wieprzowa pieczona 70 g Sos pietruszkowy 100 ml (gluten-pszenica, mleko, seler) Surówka z kapusty pekińskiej z olejem 200 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml |
Dieta cukrzycowa |
---|
Pieczarkowa z ziemniakami 400 ml (gluten-pszenica, mleko, seler) Makaron pełnoziarnisty 200 g (gluten-pszenica) Szynka wieprzowa gotowana 100 g Sos pietruszkowy 100 ml (gluten-pszenica, mleko, seler) Surówka z kapusty pekińskiej z olejem 200 g Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml Biszkopty b/c 30 g (gluten-pszenica, jaja) |
Kolacja
Dieta podstawowa |
---|
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (gluten-pszenica, gluten-żyto) Chleb Graham 50 g (gluten-pszenica) Masło 83% tł. 15 g (mleko) Szynka Piastowska- wieprzowa (soja) Galaretka drobiowa z udźca 100 g (seler) Rukola 10 g Pomidor 90g Herbata czarna z/c 250 ml |
Dieta cukrzycowa |
---|
Chleb Graham 100 g (gluten-pszenica) Masło 83% tł. 15 g (mleko) Szynka Piastowska- wieprzowa (soja) Galaretka drobiowa z udźca 100 g (seler) Rukola 10 g Pomidor 90g Herbata czarna b/c 250 ml |
08.01.2024
Obiad
Dieta podstawowa |
---|
Brokułowa z ryżem 400 ml (mleko, seler) Ziemniaki 200 g Gulasz warzywny z ciecierzycą 150 g (gluten-pszenica, seler) Surówka z marchwi z olejem 200 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml |
Dieta cukrzycowa |
---|
Brokułowa z ryżem 400 ml (mleko, seler) Ziemniaki 200 g Gulasz warzywny z ciecierzycą 150 g (gluten-pszenica, seler) Surówka z marchwi z olejem 200 g Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml Podpłomyki 30g (gluten-pszenica) |
Kolacja
Dieta podstawowa |
---|
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (gluten-pszenica, gluten-żyto) Chleb Graham 50 g (gluten-pszenica) Masło 83% tł. 15 g (mleko) Pasta z makreli wędzonej 80 g (ryba, seler) Sałata zielona 20 g Pomidor 80g Herbata czarna z/c 250 ml |
Dieta cukrzycowa |
---|
Chleb Graham 100 g (gluten-pszenica) Masło 83% tł. 15 g (mleko) Pasta z makreli wędzonej 80 g (ryba, seler) Pomidor 80 g Sałata zielona 20 g Herbata czarna b/c 250 ml |
wstecz