Dobry posiłek
wstecz
Naszym celem
Misja szpitala
Twoje życie w sprawności
Jadłospis 20 listopada – 26 listopada
24.11.2023
Obiad
Dieta podstawowa |
---|
Krupnik jęczmienny 400 ml (mleko, seler, gluten-jęczmień) Ziemniaki 200 g Ryba smażona (Morszczuk) 100 g (gluten-pszenica, ryba, jaja) Surówka z kapusty kiszonej z olejem 100 g Warzywa po grecku 100 g (gluten-pszenica, seler) Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml |
Dieta cukrzycowa |
---|
Krupnik jęczmienny 400 ml (mleko, seler, gluten-jęczmień) Ziemniaki 200 g Pieczeń z ryby mielonej (Morszczuk) 100 g (gluten-pszenica, jaja, ryba) Sos szpinakowy* 100 ml (gluten-pszenica) Surówka z kapusty kiszonej z olejem 100 g Warzywa po grecku 100 g (gluten-pszenica, seler) Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml Kisiel cytrynowy b/c 150ml |
Kolacja
Dieta podstawowa |
---|
Chleb mieszany pszenno- żytni 70g (Gluten- pszenica, gluten – żyto) Chleb graham 30g (Gluten- pszenica) Masło 83%tł. 15g (Mleko) Pasta z jaj z natką pietruszki 30 g (jaja, mleko) Twaróg półtłusty 50 g (mleko) Papryka świeża 80 g Sałata zielona 20 g Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa z/c 250 ml |
Dieta cukrzycowa |
---|
Chleb graham 100g (Gluten- pszenica) Masło 83%tł. 15g (Mleko) Pasta z jaj z natką pietruszki 30 g (jaja, mleko) Twaróg półtłusty 50 g (mleko) Papryka świeża 80 g Sałata zielona 20 g Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa b/c 250 ml |
23.11.2023
Obiad
Dieta podstawowa |
---|
Szpinakowa z ziemniakami 400 ml (gluten-pszenica, mleko, seler) Makaron pełnoziarnisty 200 g (gluten-pszenica) Sos boloński z mięsa wp. 150 g (gluten-pszenica, mleko, seler) Surówka z rzepy białej i jabłka 100 g Bukiet warzyw gotowanych królewski 100 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml |
Dieta cukrzycowa |
---|
Szpinakowa z ziemniakami 400 ml (gluten-pszenica, mleko, seler) Makaron pełnoziarnisty 200 g (gluten-pszenica) Sos boloński z mięsa wp. 150 g (gluten-pszenica, mleko, seler) Surówka z rzepy białej i jabłka 100 g Bukiet warzyw gotowanych królewski 100 g Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml jabłko 1 szt. |
Kolacja
Dieta podstawowa |
---|
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (gluten-pszenica, gluten-żyto) Chleb Graham 50 g (gluten-pszenica) Masło 83% tł. 15 g (mleko) Pasztet z fasoli 40 g (gluten-pszenica, jaja) Pomidor 80 g Sałata zielona 20 g Twaróg półtłusty 50 g (mleko) Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa z/c 250 ml |
Dieta cukrzycowa |
---|
Chleb Graham 100 g (gluten-pszenica) Masło 83% tł. 15 g (mleko) Pasztet z fasoli 40 g (gluten-pszenica, jaja) Pomidor 80 g Sałata zielona 20 g Twaróg półtłusty 50 g (mleko) Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa b/c 250 ml |
22.11.2023
Obiad
Dieta podstawowa |
---|
Kapuśniak z kapusty kiszonej 400 ml (pszenica-gluten, seler, gorczyca) Kasza jęczmienna/sypko 200 g (gluten- jęczmień) Pieczeń rzymska wieprzowa 100 g (gluten-pszenica, jaja) Sos jarzynowy 100 ml (gluten-pszenica, seler) Surówka z marchwi z olejem 100 g Cukinia pieczona z olejem * 100 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml |
Dieta cukrzycowa |
---|
Ziemniaczana 400 ml (pszenica-gluten, seler, mleko) Kasza jęczmienna/sypko 200 g (gluten- jęczmień) Pieczeń rzymska wieprzowa 100 g (gluten-pszenica, jaja) Sos jarzynowy 100 ml (gluten-pszenica, seler) Surówka z marchwi z olejem 100 g Cukinia pieczona z olejem * 100 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml |
Obiad
Dieta podstawowa |
---|
Chleb mieszany pszenno-żytni 70 g (gluten-pszenica, gluten-żyto) Chleb Graham 30 g (gluten-pszenica) Masło 83% tł. 15 g (mleko) Paprykarz szczeciński 30 g (ryba, soja) Polędwica premium-40 g (soja ) Ogórek kiszony 80 g Sałata zielona 20 g Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa z/c 250 ml |
Dieta cukrzycowa |
---|
Chleb Graham 30 g (gluten-pszenica) Masło 83% tł. 15 g (mleko) Paprykarz szczeciński 30 g (ryba, soja) Polędwica premium-40 g (soja ) Ogórek kiszony 80 g Sałata zielona 20 g Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa b/c 250 ml |
21.11.2023
Obiad
Dieta podstawowa |
---|
Jarzynowa z zacierką 400 ml (gluten-pszenica, mleko, seler) Ziemniaki 200 g Filet z kurczaka pieczony 100 g (gluten-pszenica) Sos pietruszkowy 100 ml (gluten-pszenica, mleko, seler) Surówka wykwintna z olejem b/c 100 g (gorczyca, jaja) Marchew z groszkiem 100 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml |
Dieta cukrzycowa |
---|
Jarzynowa z zacierką 400 ml (gluten-pszenica, mleko, seler) Ziemniaki 200 g Filet z kurczaka pieczony 100 g (gluten-pszenica) Sos pietruszkowy 100 ml (gluten-pszenica, mleko, seler) Surówka wykwintna z olejem b/c 100 g (gorczyca, jaja) Marchew z groszkiem 100 g Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml Jogurt naturalny 150g (mleko) |
Kolacja
Dieta podstawowa |
---|
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (gluten- pszenica, gluten- żyto ) Chleb Graham 50 g (gluten- pszenica) Masło 83% tł. 15 g (mleko) Jajko gotowane 1 szt. (jaja ) Szynkowa dębowa wieprzowa 40 g Sałata zielona 20 g Pomidor 80 g Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa z/c 250 ml |
Dieta cukrzycowa |
---|
Chleb Graham 100 g (gluten- pszenica) Masło 83% tł. 15 g (mleko) Jajko gotowane 1 szt. (jaja ) Szynkowa dębowa wieprzowa 40 g Sałata zielona 20 g Pomidor 80 g Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa b/c 250 ml |
20.11.2023
Obiad
Dieta podstawowa |
---|
Barszcz czerwony z ziemniakami 400 ml (gluten-pszenica, mleko, seler) Ryż na sypko (brązowy) 200 g Mus z jabłek z/c 100 g Sos jogurtowy naturalny 100 g (mleko) Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml |
Dieta cukrzycowa |
---|
Barszcz czerwony z ziemniakami 400 ml (gluten-pszenica, mleko, seler) Ryż na sypko (brązowy) 200 g Mus z jabłek b/c 100 g Sos jogurtowy naturalny 100 g (mleko) Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml Budyń o smaku czekoladowym b/c 150ml (mleko) |
Kolacja
Dieta podstawowa |
---|
Chleb mieszany pszenno-żytni 70 g (gluten-pszenica, gluten-żyto) Chleb Graham 30 g (gluten-pszenica) Masło 83% tł. 15 g (mleko) Pasta mięsno-warzywna z mięsa drobiowego udziec 80 g (seler) Pomidor 80 g Sałata zielona 20 g Ser mozzarella kulki 50 g (mleko) Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa z/c 250 ml |
Dieta cukrzycowa |
---|
Chleb Graham 100 g (gluten-pszenica) Masło 83% tł. 15 g (mleko) Pasta mięsno-warzywna z mięsa drobiowego udziec 80 g (seler) Pomidor 80 g Sałata zielona 20 g Ser mozzarella kulki 50 g (mleko) Herbata czarna ekspresowa z cytryną Cateringowa b/c 250 ml |
wstecz